Bakan Ziya Selçuk: Hedef Tamamen Yüz Yüze Eğitim

İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın eğitime dair sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Pandemi sadece bizim değil dünyanın da yeni problemi. Türkiye, ilk günden itibaren aldığı tedbirlerle eğitime katılım oranında yüzde 80'i yakaladı. 13 bin noktada EBA destek üniteleri oluşturdu. İhtiyacı olan öğrencilerimize 60 bin tablet dağıtıldı. Her okulda Covid-19 ekipleri var. Can sıkıcı olay yaşamadık. Eğitim açığını kapatacağız" dedi.

Türkiye Gazetesi'nden Batuhan Yaşar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yapmış olduğu röportajı köşesinde taşıdı.

İşte Batuhan Yaşar'ın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptığı söyleşi:

Pandemi sürecinde herhâlde kimse Sağlık veya Millî Eğitim Bakanı olmak istemez.. Uzaktan gazel okumak kolay.. Yapılabilecek küçük bir hata bile nelere sebep olabilir hiç düşündünüz mü?

Eğitim muhalefetin de hedefinde.. Daha doğrusu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun.. Acaba Kemal Bey Avrupa’da, ABD’de neler yaşandığını biliyor mu? Hadi onu da bırakın Türkiye’yi takip ediyor mu? Eleştirmek için eleştirince insan gerçekten komik durumlara düşüyor.. Bu işler oyuncak değil ki.. Ziya Bey zaten özel sektörden gelen deneyimli bir eğitimci.. Adımlarını eşgüdüm çerçevesinde, kılı kırk yararak atıyor.. 

Bakın okullar sınıflara indirgenerek aşama aşama açılıyor.. Atılan her normalleşme adımının sonuçları oluyor.. Veriler olumlu ise sonraki aşamaya geçiliyor, bir adım daha atılıyor.. Bakan Bey çok önemli verileri de ilk kez bizimle paylaştı.. Şu ana kadar hiçbir okulda pandemi anlamında olumsuz bir şey yaşanmadı..

Bu hiç olmayacak anlamına gelmez tabii.. Önemli olan tedbirlerin alınması ve uygulanması.. Her okul için Covid-19 ekipleri oluşturulmuş.. En ufak olumsuzluk bile Bakanlıkla anında paylaşılıyor.. Okul sıralarındaki doluluğun yüzde 80’lere yaklaşması dikkat çekici.. Kısa sürede 60 bin tablet dağıtımı yapılmış.. Özetle Türkiye aşama aşama tamamen yüz yüze eğitime geçmeye hazırlanıyor.. 

Çocuklar uzun süre uzaktan eğitim aldılar.. Tabii ki pandemi sürecinde eğitim açığı oluştu.. Açığın kapatılması için ‘telafi eğitimleri’ne çoktan başlandı bile.. Cumhurbaşkanı Erdoğan topyekun bir eğitim reformundan bahsetti.. Birileri yine yanlış anladı, olayı müfredat değişikliği ile karıştırdı.. Hâlbuki Cumhurbaşkanı taklitçilikten kurtulmuş yeni bir eğitim vizyonunu kastetti.. Sözü fazla uzatmayalım..

OKUL SIRALARI DOLUYOR

Sayın Bakan, yüz yüze eğitim nasıl gidiyor, sıralar doluyor mu?

İlk günlerde velilerimizin bir kısmı tereddütlüydü; ancak okullarımızdaki güvenli ortamı gördüklerinde kararları çok çabuk netleşti. Buna göre 12-16 Ekim haftası için Türkiye genelinden elde edilen verilere göre okul öncesi, ilkokul ve 8’inci sınıf öğrencilerimizin yüz yüze devam oranı yüzde 80’lere yaklaştı.

OKULLAR TAMAMEN NE ZAMAN AÇILIYOR? 

Tam tarih nedir?

Cumhurbaşkanı’mız yüz yüze eğitime geçiş planlamamızın 3’üncü aşamasında ortaokula ve liseye yeni başlayan; ancak henüz okullarına kavuşamayan 5. ve 9. sınıf öğrencilerimizin 2 Kasım itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacağının müjdesini de paylaştı. Şu an okul öncesi, ilkokulların tüm sınıf düzeyleri, köy okulları, özel gereksinimli öğrenciler, hazırlık sınıfları ile 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başladık. Diliyoruz ki en kısa sürede diğer tüm kademelerdeki öğrencilerimizi okullarıyla, öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla kavuşturalım ve yüz yüze eğitime başlayalım. Meslek liselerinde de atölye dersleri yüz yüze yapılmaya başlandı. Sürecin en başından bu yana dünyadaki gelişmeleri yakından izliyor ve ülkemiz açısından da süreç planlamalarımızı yapıyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulunun değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında çocuklarımızın faydasını önceleyerek diğer sınıf seviyelerinde nasıl bir yol izleyeceğimizi görmüş olacağız.

COVID-19 EKİPLERİ 

Okullarda korona tedbirleri nasıl uygulanıyor?

Okullarımızı tüm detayları en ince ayrıntısına kadar planlayarak okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte uygulamaya başladık. Okula Uyum Programı kapsamında salgına yönelik tedbirler konusunda bir dizi kılavuz ve rehber eşliğinde yüz yüze eğitime başladık. Okullarımızda hijyen ve sosyal mesafe standartlarımızı oluşturarak uygulamaya başladık. Denetmenlerimiz okullarımızı denetliyor ve düzenli olarak devam edecekler. Öğretmenlerimizin eğitimlerini tamamlayarak okullarımızda Covid-19 ekipleri oluşturduk. Bizler çocuklarımızı sağlıkla ve güvenle karşılamak için her türlü tedbiri alıyoruz. Kaygı duyan velilerimizin ve öğrencilerimizin de sürecin iyi yönetildiğini tespit ettiklerinde daha da rahatladıklarını görüyoruz. Öğrencilerin okula gelişlerinde kurallara uyduğu, sanki uzun zamandır bu sürecin içinde okula geliyor gibi hareket ettiklerini gözlemledik. Önceki yılların aksine okula gelişlerde daha heyecanlı ve mutlu oldukları gözlemlendi.

ÜRKÜTEN TABLO VAR MI?

Okullar açıldığından bu yana ürkütücü bir tablo yaşandı mı?

Şükürler olsun, yüz yüze eğitime devam edilen okullarımızda eğitimi sekteye uğratacak bir sorunla karşılaşmadık. Tedbirlerle yüz yüze eğitimlerimiz devam ediyor.  Herbir çocuğumuzun, velimizin, öğretmenimizin tüm okul çalışanlarımızın ve servis şoförlerimizin HES kodu alındı ve muhtemel bir risk durumu sürekli kontrol ediliyor. Okullarımızı anlık olarak bilgilendirip tedbirlerimizi hızla uygulamak için sistemimiz devrede…

Salgın bitince EBA da bitecek mi?

Salgın döneminde daha da güçlü hâle getirilen EBA, bir öğrenme ortamı olarak öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek.  EBA çok kapsamlı bir kaynak çeşitliliği sunuyor. Salgın sonrasında da geliştirilmesi sürecek. Oluşturulacak ekosistem, interaktif içeriklerle daha fazla duyu organına hitap ederek öğrenmeyi kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı rol oynayacak. Ayrıca TRT EBA kanalları da salgın sona erse de yayın hayatına devam edecek.

Evinde interneti olmayanlar...

Aslında tam da bu nedenle köy okullarımızda bütün sınıflarda yüz yüze eğitimi başlattık. Ayrıca ulaşım sorunu olan öğrencilerimiz için de EBA Destek Araçları oluşturarak öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçları ayaklarına kadar gitti. Bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimiz için Türkiye genelinde 13 bin 200 EBA Destek Noktası oluşturduk. Ayrıca köydeki velilerin istemesi hâlinde köy okulunda öğrenci mevcudu kaç olursa olsun açık kalacak. Köy okullarında iyileştirilme ve geliştirme çalışmalarına da hız verdiğimizi de belirtmek isterim.

Daha kontrollü geçişten yanayız

Biz hem yurt dışında yaşayan akademisyenlerle hem de büyükelçiliklerimizdeki eğitim müşavirlerimiz aracılığıyla uygulamalar hakkında düzenli bilgi alıyoruz. Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında okullar, tüm kademe ve sınıflarda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başladı ve eğitim devam ediyor. Ancak biz, ülkemizde daha kontrollü ve aşamalı bir başlangıçtan yana olduğumuzu beyan ettik. Bu doğrultuda hedefimiz aşamalı olarak tüm kademelerdeki öğrencilerimizi okullarıyla buluşturmak. Dünyada yüz yüze eğitimde okullarda uygulanan tedbirler alt detaylardaki bazı uygulama farklılıkları dışında büyük ölçüde aynı çerçevede ilerliyor.

Tabletler hak edene gidiyor mu?

Bakanlık olarak ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet bilgisayarı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hızla ulaştırmak üzere tedarik süreçlerimizi başlattık. Takdir edersiniz ki teknoloji piyasasında bir anda 500 bin tableti bulmak dünyanın hiçbir yerinde anlık gerçekleşebilecek bir durum değil. Cihazların dağıtım ve planlama süreçleri il millî eğitim müdürlüklerince koordine edilerek okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor. Destek kampanyalarıyla ayni olarak ulaşan yaklaşık 60 bin tablet öğrencilerimize dağıtıldı. Sayısal verileri, belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşacağız.

Pandemideki eğitim açığı nasıl kapatılacak?

Öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını tespit ederek buna uygun telafilerden oluşan program hazırladık ve uygulamaya başladık. Burada, sadece çocuğun akademik durumunu da değil aynı zamanda sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmek için de bir planlama yapıyoruz. Kısa süre içerisinde planlamamızı kamuoyuyla paylaşacağız. Diğer taraftan 2020-2021 eğitim-öğretim yılında özellikle kırsal bölgelerde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okullardaki öğrencilerimiz için ders kitaplarının yanı sıra çalışma kitapları hazırlayarak set hâlinde dağıtıyoruz. Telafi dinamik bir süreç ve yüz yüze eğitime aşamalı geçiş planlamamızla eş zamanlı olarak bütün bir yıla yayılacak.

 

  • 6 38
  • 22 Ekim 2020 12:25 17.976
  • Aktif Haberler
  • aspercasper
    26 Ekim 2020 09:59
    0 1
    Okullar sayıların seyrine göre kademeli olarak açılacak denilince sayılar azalırsa ya da artmazsa diğer kademeler açılacak zannetmiştim ben. Sayılar arttıkça diğer kademeleri açacakları hiç aklıma gelmemişti. Yanlış anlamışım ne kadar cahilim.
  • php_korsan
    26 Ekim 2020 09:30
    0 0
    Son sözü corona+grip salgını söyleyecek.Grip aşısı yok.Çinden sadece 5 milyon doz gelecek ne zaman gelecek?2 adet vurulacak sadece 2,5 milyon insana.Bu açma kapatma olayı artık 2 bakandan da çıktı.
  • m_aslan
    26 Ekim 2020 08:22
    1 0
    Bizim okula söylenen iki hafta sonra diğer sınıflarla birlikte açılacağı, ama sınıf bölmeyin demişler. 27 kişi mevcut ve küçücük sınıf... Nasıl olacak bilmiyorum, galiba ne olacaksa olsuna doğru gidiliyor.
  • hkn
    25 Ekim 2020 23:57
    1 0
    tüm sınıfın tüm okulun okulda olduğu olacağı bir dönemden bahsediyoruz.. hiçbir şey eskisi gibi değil ama ısrarla sınıflar açılıyor.. yüzlerce öğrenci eskisi gibi nasıl eğitim alır? neden bu ısrar aklım almıyor..
    havalar soğuyunca ne olacak??
  • php_korsan
    25 Ekim 2020 18:46
    3 0
    İstanbul'da tüm yatakları doldurur konuma geldik.
  • metzel
    25 Ekim 2020 12:16
    10 0
    Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Kötüyü geride bırakmış değiliz, daha kötü günlere gidebiliriz. Salgının seyrine bakılırsa hiçbir duraklama yok, yani baştan beri giderek artıyor. Dolayısıyla yani henüz daha salgını durdurmuş, yavaşlatmış değiliz. Salgın devam ediyor, hem bulaşıyor hem hastalandırıyor hem öldürüyor." dedi.

    Özlü, "Virüs kapalı ortamlarda, iyi havalandırılmayan ortamlarda ve kalabalıklarda daha çok bulaşıyor. Birinci etken asıl bence bu." şeklinde konuştu.

    Örneğin okullarda kışın ders sırasında sınıfları havalandırma nasıl yapılacak?
    Durum buysa bütün kademelerde okullar neden açılıyor? Bu ısrar, bu inat niye? Böylece risk varsa biz yokuz sözlerinin tahmin ettiğimiz üzere içinin boş olduğu ortaya çıkmıştır.
  • naciekinci
    23 Ekim 2020 22:58
    7 0
    seyreltilmiş olursa belki ama tam kapasite açılmasından bahsediliyor, sıralarda çift kişi oturma durumu vs. çok sakat bir durum. Çocuklar belirti göstermeyebileceğinden okulların mevcut artış durumunda etkisi nedir bence bu konu da muamma.
  • metzel
    23 Ekim 2020 20:42
    9 1
    Diğer bir değişle Salgın Anadolu'da ikinci zirve döneminde, o yüzden önlem olarak okulları açıyoruz.
  • metzel
    23 Ekim 2020 20:41
    15 2
    Bakan Koca: Salgın Anadolu'da ikinci zirve döneminde... Madem öyle neden sınıfları açmaya başladınız? Bizimle dalga mı geçiyorsunuz?
  • php_korsan
    23 Ekim 2020 19:06
    7 1
    Bugün servisi durağa bıraktı içeride 3 öğrenci var.Okulumuzun kantini açıldı adam 5 binlik mal yığdı.Günlük satış sadece 6 öğrenciyi geçmiyor.Nüfus 2 bin öğrenci.Ters bir zamanda açıyoruz.Fırtına yaklaşıyor
  • halil6666
    23 Ekim 2020 18:23
    20 6
    Okulları tam kapasite açmak tehlikeli. Uzaktan eğitim de göz boyamadan ibaret ve fırsat eşitliğine aykırı olduğu gibi milyonlarca öğrencinin kalitesiz eğitim almasına sebep olmaktadır. Bu durumda yapılacak en mantıklı iş tüm eğitim öğretimi virüs tehlikesi azalana kadar dondurmaktır. Tamam ekonomi önemli de, iki servisçi kantinci kazanacak diye milyonlarca öğrencinin eksik eğitim almasına sebep olunmamalı diye düşünüyorum.
  • mskb
    23 Ekim 2020 17:48
    11 0
    Ne olacağı bilinmez ama okulları bizden önce açan Avrupa devletlerinin hali ortada. Vaka sayıları yirmi, otuz, kırk binlere ulaşan ülkeler var. Bizde de aynı durumlar yaşanabilir.
  • şule44
    23 Ekim 2020 17:44
    2 44
    Yorumları Okuduğumda Bır Tanede Olumlu Mesaj Görmek ısteterdım Tabıkı Zor Bır Süreç Kolay Degıl Ama Yapılan Herseyın Karşısında Olmak Da Bana Mantıklı Gelmedi Bozuk Saat Bıle Gunde 2 Defa Doğruyu Gösterir Sınıfımda Aılesı Kovıd Olan Velım Oldu çocuğunu Gondemedı ılk Ve Son Gün Test Sonucunu Bana Attı. El Dezenfektenone Maskeye Dıkkat Edıyorum Tahta Kalemını Bıle Sılerek Dıger öğrenciye Verıyorum.tabıkı Zor Ama Bır Yerde Başlamak Gerek.yuz Yüze Olan Eğıtım Oto.
  • kaynarca87
    23 Ekim 2020 14:21
    58 0
    kantinler de açıldı inanın en son okula gittiğimde gözlerime inanamadım. kantinin önü ana baba günüydü nöbetçi öğretmen arkadaş kendini yırttı adeta ama kalabalığın önüne geçemedi. devletimizi geçtim bir veli olarak buna nasıl bir insan müsaade eder anlam veremiyorum. çocuğun 3 saat kantinden bir şey almayıversin nolacak. iş artık çığırından çıktı sağlam beslenin meslektaşlarım kendinize çok iyi bakın. takviye kullanın gerekirse. artık kendimizi kendimizden başka düşünen yok.
  • tarkan555
    23 Ekim 2020 13:44
    11 1
    Başkan siralamada subat mart nisan ve mayista
    Oncelikle insan hayati sonra egitim sonra ekonomi geliyordu .


    Şimdi yani son iki aydır oncelikle ekonomi sonra egitim en son olarakta saglik geliyor .

    Insan sagligini 1. Oncelikten aldigin zaman korona kontrolü yurumez yurutulemez kesin ve net . Salgini daha da dagitir daha da kaosa surukler sonucunda genel ekonomi de egitim de saglik da derin yaralar açar .
  • php_korsan
    23 Ekim 2020 11:55
    18 0
    Öğretmene grip ve covid aşısı vurulmadıysa, veli hasta olsa bile çocuğunu okula gönderiyordu kaçınılmaz son bizi bekliyor.Enfekte olacağız.Artık sağlık, eğitimden önemlidir demiyor.
  • hun
    23 Ekim 2020 11:52
    16 0
    Ne zaman gerçek tedbirler alınacak acaba kaç öğretmen kaç öğrenci ölünce? Kaçımızda bu illetten sonra ne gibi belirtiler kalacak? Ve birşeylere hâlâ kapalı olan bu gözler sağırlaşan kulaklar ne zaman açılacak?
  • zgryks
    23 Ekim 2020 11:49
    12 0
    sayın bakanım bizim buralarda durumlar hiç bahsettiğiniz gibi değil bilin istedim.
  • smyi
    23 Ekim 2020 11:39
    18 0
    yanlış anlamayında biz bu bilinçsiz velilerle resmen ölüme gidiyoruz :(
  • reeemat
    23 Ekim 2020 11:21
    9 0
    Öğretmenlerden köşe bucak gizlenerek düşünülen ve üretilen proje: "Hedef Tamamen Yüz Yüze Eğitim"
  • reeemat
    23 Ekim 2020 11:20
    3 0
    Öğretmenlerden köşe bucak gizlenerek düşünülen ve üretilen proje: "Hedef Tamamen Yüz Yüze Eğitim"
  • auset35
    23 Ekim 2020 11:16
    3 3
    Çok bile bekledik hepsini açın ne olacaksa olsun zaten hastalık diye dert ettiğimiz bu virüse toplumun çoğu inanmıyor. Devletimiz de maaşallah çok başarılı bakalım neler olacak. Güçlü olan kazansın
  • yahsiman
    23 Ekim 2020 11:11
    23 0
    "Her okulda Covid-19 ekipleri var. Can sıkıcı olay yaşamadık."

    bizim okulda var da ben mi göremedim bugüne kadar? nereye saklandılar arayıp bulacağım onları bugün
  • pinkk
    23 Ekim 2020 10:53
    17 2
    bugün bütün öğrencilerim hasta geldi, grip mi yoksa covid 19 mu belli değil, veli için önemli bu durum?elbette ki hayır, öğretmen dediğin hastalıkta başında olan dadı, anne olan onlar çünkü
  • deeppurple
    23 Ekim 2020 10:27
    8 3
    barı ogrencı ve ogretmenlere grıp asısı vursaydınız hıc degılse
    bu yapılan tamamen cınayet.mılyonları olume gondermektır
  • emir3417
    23 Ekim 2020 06:58
    3 0
    "Okuma " öğretmenimin neyi savunduğunu anlayan burdan paylaşırsa bize açıklarsa çok dua edecek.
  • sarkat
    22 Ekim 2020 23:31
    20 2
    Hedef %100 koronayla bulaşma
  • ssszmzh
    22 Ekim 2020 22:22
    15 2
    Maske ve dezenfektan ile hastalıklara karşı daha da zayıflatılıyor olabilir miyiz? Bakanlık bu konuda bir araştırma yapıyor mu?
  • metzel
    22 Ekim 2020 22:17
    29 3
    Vakalar arttıkça okulları açma sevdası daha da depreşiyor. Bir şeylerin planlandığı belli...
  • tarkan555
    22 Ekim 2020 20:44
    21 4
    Okuma adlı nik
    sizin aciklamaniza göre o zaman bu durum sürü bağısikliğı değilse daha vahim bir durum
    1 ) aşi bulunmadan kapali alanlara yigmak ?
    2 ) bunu yaprken aylardir hergun 60 - 70 vefatla yapmak ?
    3) hergun maske mesafe hijyen slogani atilip ardina da topluca teneffus topluca siniflara giriş ?

    Okuma nik yukarida yazdiklarimin ortak adı ne o zaman ? Kontrol altinda Stabil durum mu : )))))

  • php_korsan
    22 Ekim 2020 18:49
    13 5
    Senaryolar illaki değişir yarın kışın vakalar 4 bini geçtiğinde komple sınıf gelecek mi okula?Ebaya kaç milyon dolar gömüleceğine her öğrenciye uygun fiyatlı internet ve bilgisayar verilemez miydi?Hedef çok hızlı bir sürü bağışıklığı.Bu iyi de olabilir kötü de...
  • okuma
    22 Ekim 2020 18:43
    15 21
    Sürü Bağışıklığı Kavramını Yanlış Biliyorsunuz!
    sürü Bağışıklığı Demek, Herkes Enfekte Olsun Herkes Kurtulsun, ölen ölsün Kalan, Kalan Kalsın Demek Değildir!
    bunu Böyle Kabul Eden, Bunu Böyle Bilenler İnsanlık Onuruna Yakışmayan Bir Tutum İçindeler. Sürü Bağışıklığını Bu şekilde Algılamak Ve İnsanlara Bunu Kabul Ederek Sunmak, İnsanları Sürüler Halinde Dolaşan Nahlukatla Aynı Seviyede Görmektir.

    sürü Bağışıklığı Bir Tıbbı Terimdir. Bu Terim İu Anlama Gelir; Başarılı Bir Aşı Bulunur, Aşı Toplumun Yüzde 90'na Ya Da 95'ne Uygulanır. Toplumun Yüzde 95i Bağışıklanır. Hastalık Toplumda Yayılamaz çünkü Kimse Hasta Olmaz, Kalan Yüzde Beş İse Kimse Enfekte Olmadığı İçin Zaten Hasta Olmaz. Sürü Baüışıklığının Tam Karşılığı Budur, Hemen Her şeyde Olduğu Gibi Her şeyi İşinize Geldiği Gibi Eğip Bükmeyin.

    sizin Anladığınız şekilde Sürü Bağışıklığı, İnsanlık Suçudur
  • ümit üstel
    22 Ekim 2020 18:19
    4 0
    aliyildirim.66
    tamamen yüzyüze eğitim derken, "şimdilik" tüm sınıfların "seyreltilmiş eğitim şeklinde" açılmasından bahsediliyor sanırsam. yani 2 gün okul 3 gün canlı ders devam o zaman.
  • ferayserhan
    22 Ekim 2020 18:04
    34 4
    Yazıyı okurken bir masal okur gibiydim ne güzeldi herşey toz pembe sonra döndüm okulları düşündüm masal cadı masalına döndü birden bire !!
  • tarkan555
    22 Ekim 2020 17:15
    21 6
    Hedef =sürü bağısıklığı
    En son yapılal lokal tespitte Türkiye geneli korona süru bağışıklığı % 1 in altında .

    Mumkun olsa koronalı koronasiz tüm insanları kapali bir ortama toplayip hizli suru bagisikligi ama buna fizik kimya biyoloji yasalari musade etmez : ))))))))
  • aliyildirim.66
    22 Ekim 2020 16:27
    27 3
    Benim kafam yine karıştı: Hedef 'tamamen yüz yüze eğitim' ise tablet dağıtımı niye?
  • Oguz8
    22 Ekim 2020 13:36
    25 2
    Ne hedeflerimiz vardı. Hedef olduklarını unuttuğumuz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK