Bakan Ziya Selçuk'tan Bir Milyon Öğretmene Çağrı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir milyon öğretmene fikirlerini "birmilyonfikir.meb.gov.tr" adresi üzerinden  Bakanlığa iletmeleri çağrısında bulundu.

#BirMilyonÖğretmenBirMilyonFikir ülkemizin dört bir köşesinde görev yapan öğretmenlerimizin eğitim ve öğretim hakkında birbirinden değerli fikir, proje ve önerilerini Millî Eğitim Bakanlığı’na iletebilmeleri için hazırlanmış dijital bir platformdur. Devlet okullarında görev yapan öğretmenlerimiz MEBBİS, özel okullarda görev yapan öğretmenlerimiz ise EOKUL kullanıcı bilgileriyle sisteme giriş yaparak her türlü proje ve önerilerini paylaşabilecek ve sonrasında fikirlerinin ne aşamada olduğunu platform üzerinden takip edebileceklerdir.

 

 

Egitimhane.com

  • 17 0
  • 26 Eylül 2018 14:32 19.541
  • Aktif Haberler
  • pinhanyar
    03 Ekim 2018 02:00
    1 0
    '1. Sınıf aşısı ' okulda öğretmen eşliğinde değil, aile hekimliğinde anne-baba gözetiminde yapılsın. İşitme testi kağıdı gelmiş bir de okula gelip yapacak sağlıkçılar 1. sınıfa başlama kriterlerinden biri de göz-kulak vb muayenesi olduğuna dair bir belge olsun.
  • serdaraydın
    02 Ekim 2018 23:20
    0 0
    Her gün acil serviste çalışan bir hemşire ne hissederse ise, öğretmenler de benzer durumdadır. Hissetmeyen aramıza karışmıştır.
  • davlumbaz
    02 Ekim 2018 21:02
    3 2
    İtibarımı istiyorum.
  • olcaytoh
    02 Ekim 2018 13:30
    2 0
    @serinoğlu sayfaya giriş yaptıktan sonra,fikir yazdıgımız sayfada en altta çıkıyor.
  • seymen8
    02 Ekim 2018 09:31
    3 2
    Saygılarımla.!
    Meslekte 30 yılının üstünde olup istekli olan öğretmenler; yakınlarındaki Lisans programı ile öğretmen yetiştiren kurumlarda sadece tecrübelerini meslek yaşamında karşılaştığı iz bırakan anılarını, mesleki zorlukları, başarılarını,başarısızlıklarını anlatacağı bir derse yarı dönem girmeleri sağlanabilir genç öğretmen adayları için yapılan planlamaya göre haftada 1 ders( yada nasıl planlanırsa) meslekte duayen bir öğretmeni dinlemek geliştirecekleri hayat ve meslek stratejisi için işe yarayabilir.
    Askerliğini asteğmen olarak yapan yedek subayların tezkeresine bir ay kala teğmen yapılarak taltif edilmesi gibi bir örnek tam olarak anlatmak istediğim modelin örneğidir...saygılarımla .buda benim önerim:=)
  • ramses79
    29 Eylül 2018 10:42
    2 2
    Biraz önce 2019 tahmini memur maaşları haberini okudum.Öğretmenden düşük zabıta. Hizmetli personel var..Ülkemizde öğretmene verilen değer. Yazıklar olsun
  • masalcam
    29 Eylül 2018 05:42
    1 0
    Benim önerim öğrenci ders kitapları ile ilgilidir. Ders kitapları özellikle ilkokul çağındaki öğrenciler için çok ağır öğrenciler günler , haftalar hatta aylar önce-sonra işlediği veya işleyeceği konuların olduğu kitapları boşuna taşımakta o ağırlıkları taşımakla küçücük bedenlerinin gelişiminde sıkıntılar çantasını taşımakla sorunlar yaşamaktadır. Ders kitapları bir yıl boyunca taşıyacağı kitaplar şeklinde değilde tüm derslerin bir arada olduğu aylık dergi veya fasikül şeklinde hazırlanırsa daha iyi olur. Tüm fasiküller bir defalığına bakanlık tarafından gönderilir. Fasiküller veya dergiler aylık dağıtılır veya dağıtılanlar aylık olarak öğrencilerden getirmesi istenir. Aylık hedeflenen kazanımlar daha iyi değerlendirilip kazandırılır. Öğrenciler gereksiz aşırı yük taşıma zorunluluğu ortadan kalkar. Şimdiden iyi çalışmalar.
  • serinoglu
    28 Eylül 2018 14:36
    1 0
    Ben gönderdiğim öneriyi göremedim. Açıklamada: "sonrasında fikirlerinin ne aşamada olduğunu platform üzerinden takip edebileceklerdir" yazıyor.
    Nereden takip edeceğiz?
  • nrysayar
    28 Eylül 2018 05:32
    0 2
    "Silifkem" rumuzlu öğretmenim..önerilerinize yüzde yüz katılıyorum...aynen eğitim öğretim bizim işimiz ve gereken ziyadesiyle yapılıyor... yüreğinize sağlık
  • kisa_maltepe
    28 Eylül 2018 03:15
    7 0
    İtibarımı geri istiyorum.
  • silifkem
    28 Eylül 2018 00:57
    4 3
    "aayygg " rümuzlu öğretmenim, eğitim-öğretim benim işim.Bunu ben en iyi şekilde yapıyor-yapmaya çalışıyorum zaten. Bir zahmet bakanlık,devlet de benimle ilgili yapılacakları yapsın. değil mi?
  • bir adam
    28 Eylül 2018 00:21
    8 0
    ortaokullar meslek okullarına dönüştürülmeli. lise çok geç.
    mat-fen ortaokulu, sosyal bilgiler ortaokulu, yabancı diller ortaokulu, spor ortaokulları, sanat ortaokulları.
    çocuklara sevmediği şeyleri sürekli öğretip, onları okuldan hayattan soğutuyoruz. sevdikleri okullarda okurlarsa herkes keyif alır, herkes öğrenir. herkes doktor mühendis olamaz.
  • takirasa
    27 Eylül 2018 20:59
    5 8
    Okunduğu gibi yazılan, yazıldigi gibi okunan ve dünyanın en iyi gramer yapılarından birine sahip olan Türkçemizin öğretiminde harf temelini getirenlerden biri olan Sayın Bakanımız ( Hüseyin Çelik zamanı TTKB idi) bu anlamsız uygulamayı kaldırıp umarım eski sisteme geri döner. Anlamlıdan anlamsiza gitmek daha faydalı iken anlamsizdan başlamak öğrenciler için daha zor.
  • adelaytt
    27 Eylül 2018 20:58
    28 2
    1. Maaşlarda ciddi iyileştirmeler yapılmalı, yıpranma payı verilmeli.
    2. Köyde ve doğuda çalışan öğretmene ek ücret verilmeli.
    3. Sendikalar tek çatı altında birleştirilmeli.
    4. 3600 ek gösterge biran önce yürürlüğe girmeli.
    5. İlkokullarda resim, müzik, beden eğitimi derslerine branş öğretmenleri girmeli.
    6. İngilizce öğretmeni olmayan okul kalmamalı.
    7. Ücretli, sözleşmeli öğretmenlikler kaldırılmalı.
    8. Atamalarda sıramatik olmalı.
    9. Mülakat tamamen kalkmalı, yönetici atamaları sınav ile olmalı, istifa eden idareci sıramatiğe girmeli.
    10. Sene başı, sene sonu seminerler kalkmalı, o tarihlerde direk eğitim-öğretim başlamalı ve bitmeli.
    11. İlkokullara bütçe verilmeli. Özel okul teşvik ücret ödemeleri ilkokullara bütçe olarak verilmeli.
    12. İsteyen öğretmene erken emeklilik verilmeli.
    13. Birleştirilmiş sınıf eğitimine son verilmeli. Tam teşekküllü okullara taşıma sağlanmalı. 
    14. İlkokullarda karnede not verme yerine sadece davranış notu verilmeli. Davranış eğitimine önem verilmeli.
    15. Güzel Sanatlar Ortaokulları, Spor Ortaokulları, Köy Enstitüsü tarzı tarım ve hayvancılığın önemli olduğu ortaokullar, Fen Ortaokulları, Sosyal Bilimler Ortaokulları açılmalı ilkokul sonunda yapılacak yetenek testleri ile bu okullarda öğrenci eğitimi yapılmalı.
    16. İlkokullarda spor salonu, kütüphane, labaratuar, müzik odası ve yüzme havuzu zorunlu olmalı.
    17. Bilsem sınavı taraması isteğe bırakılmamalı, tarama şeklinde her öğrenci teste tabi olmalı. Testi sadece Ram yapmalı. Bilsem'i kazanan öğrencinin ulaşımını ve eğitim masrafları karşılanmalı. Ayrıca kazanan öğrenci sadece Bilsem'de eğitim almalı. Hem zorunlu eğitim hem Bilsem öğrenci için yorucu olmaktan çıkmalı.
    18. Öğretmenlerin rahatça seyahat edebilmeleri için uçak biletleri konaklama gibi masraflarda ciddi öğretmen indirimleri olmalı.
  • ygmrgndr
    27 Eylül 2018 12:25
    6 1
    bizde neler neler istiyoruz ama bizi gören sesimizi duyan yok maalesef. önce il içi il dışı tayin sistemine bir çözüm istiyoruz adalet istiyoruz.
  • ugurlucky
    27 Eylül 2018 11:27
    17 1
    sorun ve önerileri yazıyoruz. ilçe raporlarımızı sert bulup biraz yumuşatıyor, il bakıyor rapor sert biraz da onlar yumuşatıyor. bakanlığa gidiyor. ilgili birimler olmadı biraz daha yumuşatıyor. bakanın önüne geldiğinde herşey güllük gülistanlık.
  • reeemat
    27 Eylül 2018 10:58
    2 2
    Yıllardır önermediğimiz şey kalmadı yazılı ve sözlü olarak, hala soruluyor. Her ilçede birkaç kişiyi görevlendir, her okula gitsin, önerileri kaydetsin, değerlendirsinler. Garanti çözüm.
  • aayygg
    27 Eylül 2018 06:37
    12 16
    silifkem rumuzlu öğretmenim..
    araya birde eğitim öğretim ile ilgili öneri sıkıştırsaydın iyi olurdu.
  • silifkem
    27 Eylül 2018 01:24
    21 6

    Aşağıdakiler yazıp gönderdim.Bakalım ne olacak?
    "Öncelikle buradan yapılan önerilerin dikkate alınabilme ihtimalini çok merak ediyorum.
    Öneri 1: İlkokullardaki çocuk kulübü vb ad altında yapılan okul sonrası takviye derslerin ücret dağılımındaki öğretmen payı çok yetersiz. %35 gibi) Burdaki pay,öğretmenin emeğini karşılayacak şekilde %65-70 lere çıkarılabilir mi?
    Öneri 2:Haftalık maaş karşılığı ders saati konusunda yıllardır( 18 saat olmasından dolayı) sınıf öğretmenlerinin diğer branşlara göre yaşadığı mağduriyet düzeltilebilir mi?
    Öneri 3:Sınıf öğretmeni olarak haftada bir gün rahatsızlanıp rapor alsam tüm haftanın ek dersi kesiliyor. bu durum da tüm hafta ek dersiz çalışmış oluyoruz. diğer branşlarda ise raporlu olduğu gün dersi varsa kesiliyor,yoksa kesilmiyor. sınıf öğretmenlerinde de raporlu olduğu günkü ek dersi kadar kesinti olması daha mantıklı değil mi? Bur sorunu da giderebilmek çok zor değildir sanırım.
    Öneri 4: Yeni bakanımızın milli eğitimde meydana getirdiği aşk,şevk ve heyecanın özlük hakları kısmına ne kadar kısa sürede yansıyacağını heyecanla takip ediyorum.
    Saygılarımla.
  • kaynarca87
    27 Eylül 2018 00:31
    14 0
    Köy okullarına yönelik sportif projeler gelistirilsin. Bununla ilgili meb, yetenek avcisi diye adlandirabilecegimiz ekipler kurabilir. Zira birçok yetenekli ögrencimiz sirf köyde oldugu icin kaybolup gitmektedir. Spora deger köylerden başlasin
  • syazgan42
    26 Eylül 2018 23:28
    31 1
    Kıymetli meslektaşlarım sayın bakan bey bizden eğitim öğretim ile ilgili fikirlerimizi istiyor, dertlerinizi yazın demiyor, bu birincisi. İkincisi bir çoğumuz il içi ve iller arası yer değiştirmede kimsenin bir yerden bir yere kıpırdayamadığını belirtmiş. Kimse ağlayıp sızlamasın 4+4 bütün darbesini sınıf öğretmenlerine vurdu ve neredeyse hiç birimizin sesi çıkmadı. Haksızlıklara ses çıkarmadığımız zaman daha beter oluruz. Birlik olmayı beceremiyoruz, okullarımızdaki öğretmenlere öğrenci yazdırılırken okul aile birlikleri ve idareler tarafından öğretmenlere fiyat biçiliyor ve biz meslektaşlarımızın böyle gruplandırılmasından hoşnut oluyoruz. Zümreler birbirinden fotokopi saklıyor... daha neler neler. Karakterli, şahsiyetli bireyler yetiştiremiyoruz çünkü testinin içinde ne varsa dışına o sızar. Güneşin bulunduğu yere doğru döndükçe daha çok ağlarız kusura bakmayın.
  • hakuscu
    26 Eylül 2018 22:38
    11 5
    Zeki Müren de bizi görecek mi? Gerçekten oradaki fikirler ne kadar değer görecek? Mesela ben bir sınıf öğretmeniyim ve dokuz yıldır aynı köyde çalışıyorum. İl içi atamalarda sınıf öğretmenleri yerlerinden kıpırdayamıyor. Bu soruna gerçekten bir çözüm bulabilecekler mi? Yoksa ben bir dokuz yıl daha il içinde hizmet yılı ve hizmet puanı düşük norm fazlalarının merkezdeki okullarda çalışmasını mı izleyeceğim?
  • İMPARATOR1
    26 Eylül 2018 22:32
    4 2
    Biz proje üretiriz üretmesine de o projeye bakıp ilgilenen olur mu ? Yoksa iş olsun diye bu da gelir, bu da geçeeer-gideeer….
  • php_korsan
    26 Eylül 2018 22:03
    2 5
    ülkemizin dört bir köşesinde görev yapan öğretmenlerimizin eğitim ve öğretim hakkında...yazacaktım her 24 kasımda neden müze ve tren?Neden yl ve doktora 25 lira?neden 20 senelik kurtlar köylerde gençler merkez okullarında...yazdım yazdım ne varsa hepsini sildim.Bir eğitim projem olursa bunu özel sektörde kullanırım.
  • abik
    26 Eylül 2018 21:35
    1 2
    tek bir defa mı gonderebiliyoruz. yokşa 2. gönderi yapılabiliyor mu
  • nadir.009
    26 Eylül 2018 21:23
    7 5
    Bütün öğretmenlerin ders saati 30 saate çıkarılmalı.ogretmen açığı biraz da olsa kapatılır.ilkokullara ödenek verilmeli resmen veliden para dileniyoruz.sinif öğretmenlerin ek ders adaletsizliği son verilmeli.idareciler için sınavlı işini bilen adamlar seçilmeli .sözleşmeli öğretmen diye saçmalığa son verilmeli.her meslek gibi doğudaki öğretmene tazminat verilmeli.sinifta kalma öğretmene bırakılmalı.sendikacilik kaldırılmalı .eskiler gibi müfettişlik sistemi gelmeli .
  • mrcmrt
    26 Eylül 2018 21:01
    12 0
    İlkokulda başarısız öğrenci sınıfta kalmalı
  • mrcmrt
    26 Eylül 2018 21:00
    5 1
    İlk olarak Tek li egitim saçmalığından vazgeçilmeli. İstanbul da sınıf mevcutları 20/25e düşmüşken bir anda 40/50bandına çıktı
  • coskunhakan
    26 Eylül 2018 20:59
    7 3
    Tatili öne süren arkadaş ondan önce çok sorun var.Bu göreve başladım başlayalı bu tatil konusu hep gündemde kabak tadı verdi.Yazları çalışmak isteyeni tutan yok ek iş yaparsın hocam ondan önce yanımızda ortaokul var her Mayısın başından ititbaren tatile giriyorlar öğrencilere resman gelme diyorlar gelen azıcık öğrencide hep bahçede oynuyor biz beden eğitimi bile yapamıyoruz 2 gününü boşa çıkaran branş öğretmenleri var hocam sen birde yaz tatiline takmışsın sınıf öğretmenleri kölemi elbette tatil yapacağız branşcı saltanatına son verilir İNŞALLAH
  • fabaha
    26 Eylül 2018 20:54
    14 0
    İlkokula başlama yaşına tekrar düzenleme yapılması...
    İnternetsiz okul bırakılmaması...
    Ders kitaplarının içerik olarak daha zengin tutulması...
  • micihtn44
    26 Eylül 2018 20:49
    15 1
    *maaşlar düzelsin
    *tayinlerde sıra çalıştırılsın
    *sınıfta kalmalar geri gelsin
    *öğretmen evrak yükünden kurtarılsın
    *seminerler 2 yerine bir haftaya olsun
    *hizmet içi kurslar saçma sapan zamanlarda olmasın
    *sınıflar yılda en az iki kez denetlensin
    *öğrenci kitapları dönemlik olarak ikiye bölünsün
    *ders kitaplarının içeriği çok saçma, birbiriyle bağlantılı konular arasında aylar var, konuların sürekliliği sağlansın
    *liseye ve üniversiteye geçişler öğrenci yetenek ve ilgisine göre yapılsın
    ilk aklıma gelenler bunlar gerisini arkadaşlar eklesin...
  • smyi
    26 Eylül 2018 20:49
    10 0
    Madde 1) birileri bu önerileri okusun ve ciddiye alsın.
  • balamirkan
    26 Eylül 2018 20:30
    5 2
    Proje istiyorlar öğretmenlerim. Şu anki öğretmenliğin özlük hakları veya okul sorunları değil de, tam teşekküllü güzel projeler bekleniyor. Bilmiyoruz ki sorunlar çok, maddiyat sorunları var. Güzel çözüm önerilerini detaylıca iletmek gerekiyor.
    İnşallah herkes için faydalı, angarya olmayan, herkesin severek taşın altına elini koyduğu, zevkli projeler olur.
    Allah bu millete zeval vermesin.
  • irish
    26 Eylül 2018 20:04
    10 2
    Konuyla ne alakası var anlamadım ama;
    bu ay yaz tatilini çok ve yanlış bulanlar hangi bölgede yaşıyor merak ediyorum.
    Eylül ve mayıs-haziranda bile sıcaktan ders işlenmiyor.
    temmuz- ağustosta ders yapıldığını düşünemiyorum bile.
  • müderris47
    26 Eylül 2018 19:25
    5 0
    Ben geniş bir öneri listesi hazırlıyorum
  • alper bocut
    26 Eylül 2018 19:17
    17 26
    Hiçbir işe yaramayan sosyal kulüp çalışmaları kaldırılmalı.
    2 ay birleştirilmiş tatil yerine ara ara tatil getirilmeli.Çocuklar bu yıl 100 gün tatil yaptı.Bu çok uzun bir süre.Okul motivasyonu kayboluyor.
    Hiç bir meslekte 2 ay tatil yapan personel yok.
    Öğretmenler ve öğrenciler yazın belli bir bölümünde çeşitli etkinliklerde beraber olmalı.
    İlkokullar arası sportif karşılaşmalar il içi ve iller arası yapılmalı.
    Velilerin öğretmen üzerindeki etkisi ortadan kaldırılmalı.
    Disiplin cezaları geri gelmeli ve uygulanmalı.
    Çalışmayan öğretmen tesbit edilip gerekli işlemler yapılmalı.Çalışan enayi yerine konulmamalı
    Okul müdürlerinin yetkileri sınırlanmalı.
    Nöbet öğretmenin görevi olmaktan çıkarılmalı.
    Öğretmen odasında siyaset değil eğitim konuşulmalı.
  • ademcetin57
    26 Eylül 2018 19:02
    16 3
    "il içi yer değiştirmeler sıra sistemine göre yapılsın." diye bir öneride bulundum.
  • recep_recep
    26 Eylül 2018 18:30
    4 0
    Güzel işler...
  • halaskar63
    26 Eylül 2018 18:22
    2 2
    Öneri yada proje sunan oldu mu ?
  • hazanın dünyası
    26 Eylül 2018 17:10
    8 0
    Tebrikler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK