Bakan Ziya Selçuk'un Yüz Yüze Eğitim Açıklamasındaki SINIF Detayı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir televizyon programında okulların 15 Şubat'ta açılmasını istediklerini belirtti. Bakan Selçuk'un açıklamalarında öncelik verilecek sınıflarla ilgili önemli ayrıntılar yer alırken ayrıca yüz yüze eğitimde hazırlık yapılan bu sınıflar ve öğretmenlerine dair de önemli çalışmaların olduğu bilgisi yer aldı. İşte öncelikle okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi beklenen sınıflar ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmaları:

Bakan Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamalarda yüz yüze eğitime ve hangi sınıfların üzerinde bu konuda özel olarak çalışıldığına dair önemli ayrıntılar yer aldı. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi'nin ilk yarısı sona eriyor. Öğrenciler 22 Ocak Cuma günü dijital ortamda karne heyecanı yaşayacak. 3 hafta yarıyıl tatilinden sonra 15 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak. İkinci yarıyılda yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı en çok merak edilen konulardan biri. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir televizyon programında okulların 15 Şubat'ta açılmasını istediklerini belirtti. Öncelikle ilkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflar ile merkezi sınavlara hazırlanan 8 ve 12'nci sınıflar açılacak. Yüz yüze eğitim haftada 2 ya da 3 gün olacak. İstemeyen veli çocuğunu okula göndermeyecek.

SON DAKİKA SINIFTAKİ SAĞLIK SINIRI BİZİM İÇİN ÇİZGİ

Başından beri tavrının hem kamuoyuna karşı hem kabinedeki tartışmalar çerçevesinde okulların açık tutulması yönünde olduğunu belirten Selçuk, şunları söyledi: "Bizim çizgimiz, acaba öğretmenimizin sağlığı hangi çizgide riske girer orasıdır. Bizim çizgimiz çocuklarımızın günlük izlediğimiz tabloda kırmızılaşan yerler neresidir, yeşil olan yerler neresidir buna bakarak şu sınıfların açık kalmasında hiçbir beis yok, bunları açalım, tablo bunu gösteriyor diye her zaman tartışmada bizim tavrımız bu yönde oldu.

"YAKLAŞIMIMIZ KESİNLİKLE AÇILMASI YÖNÜNDE"

Ben özellikle annelerin çok zorlandığının farkındayım. Bu tarihi bir görev. Ülkeleri için aileleri için çocukları için yaptıkları bu katkı, bu emek o kadar kutsal ki. Artık bu yorgunluğu biraz biz alalım istiyorum. Öğretmenler olarak biz alalım bunu, biz yüklenelim ve okulların açık olması suretiyle anne ve babalar biraz nefes alsınlar.Okulun bir öğretim yeri olmaktan ziyade bir eğitim yuvası olduğunu anlamış olduk. Öğretmenlerimizin aslında nasıl bir süreci yönettiğini çok daha iyi fark ettik. Bizim kesinlikle yaklaşımımız okulların açılması yönünde."

ŞUBAT'TA NETLEŞİYOR

MEB kaynaklarından alınan bilgilere göre okullar bu tarihten sonra açılırsa öncelikle ilkokul 1, 2 ve 3'üncü sınınıflar ile merkezi sınavlara hazırlanan 8 ve 12'inci sınıflar açılacak. Yüzyüze eğitimin yine haftada 2 ya da 3 gün olması planlanıyor. Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak. Çocuklarını okula gönderip göndermeme konusunda son karar yine velinin olacak. İstemeyen veli çocuğunu okula göndermeyecek. Dersler yine dijital ortamda işlenmeye devam edecek. Okullarda yüzyüze eğitimin başlayıp başlamayacağı kararının Şubat ayı başında netleşmesi bekleniyor.

HASTA SAYISI KRİTERİ

Bakan Selçuk ''Okullar açılsın diye ciddi bir beklenti var. Ama bizim asıl baktığımız yer Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı liderliğinde kabinenin alacağı karardır. 15 Şubat'ta açmak için ilke kararı aldık. İki gün iki gün bölmek gibi, ya da belli sınıflar seviyesinde kademeli olarak açmak gibi senaryolarımız var. Salgının seyri bu şekilde giderse ki, bilim insanlarının söylemlerinde 'hasta sayısı binin altına düşerse' açılabileceğini söylüyorlar. Şu anda da günlük hasta sayısı 800'lerde. Bundan dolayı bir an önce okulların açılması önemli. Öğretmenin ve öğrencinin sağlığını riske atmadan karar alıp, bunu kamuoyu ile paylaşaçağız'' açıklamasını yaptı.

 

Ceyda KARAASLAN /

  • 3 41
  • 19 Ocak 2021 10:02 17.782
  • Aktif Haberler
  • BENGÜ 4545
    22 Ocak 2021 08:30
    0 0
    Bencede açılsın tablet telefon bilgisayar tüm ailelerde bulunmuyor.Ve bu kaynaklar olsa bile ya şebeke yok yada interneti.Öğretmenlerde geçim sıkıntısı yaşıyor.Örneğin;Vandaki çocuklar şebeke bulmak için damların üzerinde dağlarda şebeke arıyorlar kimisi buluyor kimisi bulamıyor. Bu sorunun ortadan kalkması için MEB bence bir çözüm yolu bulsun böyle olmuyor.Bir yardım eli uzatsın.O Vandaki çocuklara internetiyle birlikte tablet veriliyor ama şebeke yok buna bir çare bulun lütfen.
  • emir3417
    21 Ocak 2021 19:29
    9 0
    Bu yorumu yazan arkadaşı ayakta alkışlıyorum...
    ''Görüntü ögretmen, dil romantik. Özde özel okul sahibi, işveren bakış açısı. Veli öğrenci müşteri, oğretmen çalışan - hakları yük. Ne bekliyordunuz?''
  • Karakedi
    21 Ocak 2021 11:41
    0 3
    artik acilsan geken gelir gelmeyen rapor alsin gelmesin mış gibi yapmakla olmuyor az oluyor ya da.
  • semih5
    20 Ocak 2021 21:52
    2 2
    Gel tezkere gel tezkere
    Bitsin bu acıııııııııııııııııııı...........
  • filizer80
    20 Ocak 2021 19:37
    18 1
    Uzaktan eğitim nedeniyle mesai saati ortadan kalktı. Akşam saatlerine kadar süren dersler, bozulan aile düzeni, imkanı olmayan öğrencilerinin derslere katılamaması…Katılamayan velilerin tüm hırsını öğretmenden almaya kalkması. 7 gün 24 saat müşteri temsilcisi gibi sürekli ya veli ya öğrenci telefondan arıyor. Telefon artık özel telefonumuz olmaktan çıktı, mecburi 7 gün 24 saat hizmet aracı haline geldi.
  • SSİTİL
    20 Ocak 2021 19:09
    8 0
    Biz de "anneyiz" .Canlı ders sırasında tek başlarına kalıyorlar.Okul açılacaksa artık bize göre de bir düzenleme yapılsın.Madem online dersler olacak, ders saatlerini kendi istegimize göre ayarlayabilme hakkı verilsin.
  • gökalioğlu
    20 Ocak 2021 13:54
    21 0
    Tablet Ya Da Bilgisayar öğretmenin
    internet Hattı öğretmenin
    fedakarlık öğretmenin ;
    öğretmen Tableti Yada Bilgisayarı İndirimli Alıyor Mu?
    internet Hattını İndirimli Alıyor Mu?
    Alın Terinin Karşılığını ........döner ....... Döner Gün Gelir Hesap Döner
  • renve
    20 Ocak 2021 12:57
    3 2
    Sayın Bakanım.
  • dicey
    20 Ocak 2021 11:50
    12 0
    yazık bu annelerin işi de çok zor!
    hem anne hem öğretmen olanlar ne yapsın!!??
    şaşırmıyoruz artık bu tarz söylmelere ama bıktık artık, emekliliği dört gözle bekleyen öğretmenler yaptınız bizi el birliğiyle,tşk
  • laylaylom_
    20 Ocak 2021 11:36
    31 0
    Okullar yine öğrencilere 2 gün açılacaksa ekstra 6 saat canlı ders eziyetine de son verilmeli. Okula gieeceksek canlı ders de vermeyelim. Sadece anneler yorulmadı biz de yorulduk. Biri Ziya beye bunu da iletse keşke.
  • m_aslan
    20 Ocak 2021 11:11
    21 0
    Bekâr, evli ayrımı yapmaksızın hepsinin ne kadar efor sarf ettiği ortada ama sayın bakan bu sözleri söylerken hem anne olup hem öğretmenlik görevini yerine getiren çalışanlarını düşünse o bile yeterdi söylenen sözün nasıl dokunduğunu anlamak için.
  • php_korsan
    20 Ocak 2021 10:34
    6 2
    Tarih veriyorum 15 Mart
  • zorunlu hizmet
    20 Ocak 2021 09:29
    19 0
    Peki biz öğretmenlerin yorgunluğunu kim alacak ? Canlı dersler ,ödevler, okuma videoları ile gece yarılarına kadar çalışan öğretmenlerin yükünü kim hafifletecek?
  • emir3417
    20 Ocak 2021 09:24
    23 0
    Veliler yorulmuş biz yorgunluk alacakmışız,,,sayın bakan yorgunluk atmak için velileri Tayland a götürün...iyice bir yorgunluk atsınlar
  • koyay
    20 Ocak 2021 09:14
    24 0
    Görüntü ögretmen, dil romantik. Özde özel okul sahibi, işveren bakış açısı. Veli öğrenci müşteri, oğretmen çalışan - hakları yük. Ne bekliyordunuz?
  • ruzgarneo
    20 Ocak 2021 08:49
    15 0
    2. dönem açıklanan hastalık verilerini düşük gösterip okulları açacaklar anlaşılan. Bilimsel olarak hiç bir veri, hastalığın okullar ile çok hızlı yayılması, insanların ölmesi hele hele öğretmenler kimsenin umurunda değil maalesef. Meb gülücük dağıtıp içi boş, plansız, tedbirsiz, programını ne olursa olsun uygulamaya kararlı. Bakan olarak öğretmenlerin bunca fedakarca çalışmasını görmezden gelip, yokmuş gibi davranmak; velilere gülücük dağıtıp, hoş görünmeye çalışmak büyük bir talihsizlik.
  • Petrucci
    20 Ocak 2021 08:35
    20 2
    En düşük memur maaşıyla öğretmen maaşı arasındaki fark 250 liraya inmiş. Öğretmene verilen değer ortada.
    Bakan bir kere çıksın da bu öğretmenler canlı ders verebilmek o kadar borca, takside girdi bilgisayarlar aldı, her ay dolu internet faturası ödüyor. Bunları konuşmaz asla.
  • Oguz8
    20 Ocak 2021 01:00
    13 1
    O kadar netlik yok ki açıklamalardan bazı kelimeleri bulup ipucu yakalamaya çalışıyor millet :D

    Ben artık netlik aramıyorum. Anı yaşayın. Türkiye'de 1 hafta bile uzun vadeli bir zaman. Ne değişeceği belli olmaz. :)
  • cmustafaengin
    20 Ocak 2021 00:49
    24 1
    Okullar açıldıktan sonra Whatsapp gruplarımı kapatıp, velilerin numaralarını ENGELLEYİP gidin EBA ya bakın önemli bir şey olursa oradan yazarım diyesim geliyor! Canlı Ders 6 saat ama gün boyu elim telefonda! Asıl biz okullar açılsın istiyoruz! Malum veliler çok yoruldu, öğretmenler ne güne duruyor? Bakıcıyız sonuçta ;)
  • cnn35
    20 Ocak 2021 00:45
    27 0
    öğretmene Verilen Değer Böyle İse Eğitime Verilen Değerin,söylenen Sözün Hiçbir Anlamı Olmadığını Düşünüyorum. Artık Yoruldum. Neye Kaygılanacağımı şaşırdım.düşünmekten Stresten Uyuyamıyorum. Hiç De Yatmadım, Hep Vicdanımla çalıştım. Sabretttim. çocuğum Ağlayıp, öfke Krizi Geçirirken Ben Ekranda çocuklarıma Gülümsedim. Velilere Hep Olan Sistem Değişikliklerini,öğrencilerime Neden Bir Gün Sabah Bir Gün Derse Geç Başladığımızı, Derslerin, Eğitimlerinin, çalışmalarının Ne Kadar önemli Olduğunu, Uzaktanda Olsa Birlikte Bu Süreci Atlatacağımızı, Birlik Olmamızı, şu Dönemde De Olsa Bu Sürecin Ayaklarına Kadar Gelmiş Büyük Bir Lütuf Olduğunu Ve Herşeyin Mutlaka Yoluna Gireceğini, Normalleşeceğini Her Gün Anlatmaktan Yorulmadım,yorulmadık. Bir Anne, Veli, öğretmen Olarak Mesleğimin Değersizleştirilmesi, Bize Hiç Bir Konuda Danışılmaması, "hocam Akışına Bıraktık" Vb. Gibi Sözlerle Bazı Velilerimin Rahatlığı,çocuklarla İlgilenme Konusunda Kaygısız Olmaları (ki Pozitif Sorumlu Velilerim çoğunluktadır) İle Her Gün Karşılaşmaktan çok Ama çok Yoruldum. Ders Saatlerini Azaltın, Müfredatı Hafifletin, Zamana Yayın Eğitimi. Az,öz Kaliteli Biçimde Geçirelim Derslerimizi. 1.sınıf öğretmeniyim Bir Daha Yüzyüze 2 Gün Gruplar Halinde, Hooop Tekrar Kapansın Uzaktan Beş Gün... Okuyanı,unutanı,karıştıranı... çocuklar Küçük Aman Sınıfta Bulaşı Durumu Var Mı,benden Bulaşır Mı? Sadece Veli Değil,hepimizin üstündeki Yükleri özellikle Alın Azaltın. Sağlıklı, Kaliteli Bir Süreç Geçirelim.
  • mışmış
    19 Ocak 2021 22:42
    26 3
    Okullar açılacak. Özel okullar paralarını alacak. Okullar kapanacak.
  • denamin
    19 Ocak 2021 22:41
    42 0
    Ben özellikle annelerin çok zorlandığının farkındayım. Bu tarihi bir görev. Ülkeleri için aileleri için çocukları için yaptıkları bu katkı, bu emek o kadar kutsal ki. Artık bu yorgunluğu biraz biz alalım istiyorum. Öğretmenler olarak biz alalım bunu, biz yüklenelim ve okulların açık olması suretiyle anne ve babalar biraz nefes alsınlar.



    Şu sarf edilen cümleler o kadar canımı acittiki. Evli/bekar, çocuklu/çocuksuz bütün meslektaşlarım görevini layıkıyla yerine getirirken, 7/24 elimizde telefon , mesajlara cevap vermekten yanimizdakiyle sohbet edemezken ... Okulları açıp yükü üzerimize almamız coook iyi olacak!!! Sürecin ilk günlerinde çocuklarını kaybeden meslektaşlarımız oldu... Canlı ders verebilmek için dağa çıkip vefat eden meslektaşımız... Ekrandaki öğrencilerine yetip yanındaki evladına "sonra" kelimesini kullanan... Okulun açılmasını çok istiyorum, istiyoruz... Ama yük almak için değil , öğrencilerimin gözlerine bakarak ders yapmak icin istiyorum.
  • koyay
    19 Ocak 2021 22:10
    21 0
    Bu açıklamayı Nagehan Hanım mı yapmış Bakan mı? Haberde yanlışlık olmasın?
  • koyay
    19 Ocak 2021 22:08
    4 4
    İng. laylaylom herşeyi saldı, okulları da inadına kapatmadı şimdi geçmiş olsun vaka olüm rekor kirıyor kafayı kaldıramıyor. Bir daha başa sarmamak için hemen gaza gelmeyelim kademeli ve tenkinli gidelim.
  • php_korsan
    19 Ocak 2021 21:41
    7 0
    Rakamlar 1000 altına düşerse ancak açılabilir.
  • kaynarca87
    19 Ocak 2021 21:02
    8 1
    aşılama ile ilgili bir açıklama beklerdim açıkçası. elbette okullar açılsın buna kimse itiraz etmez ancak okullar neden kapandı sorusunun cevabı çok net. salgın hastalık... peki şimdi açacaksak şayet bunun için aşılama takvimi bizim için belirleyici olması gererkmiyor mu. hadi açalım hadi kapayalım mantığını lütfen bırakalım. bunun acısını çok fena yaşadık kasım ve aralık aylarında. hadi açalım dediniz kovid kırdı geçirdi. daha da açalım dediniz. kovid adeta normandiya çıkartması yaptı ülkemize. lütfen artık daha profesyonel davranalım.
  • Deniz_33
    19 Ocak 2021 20:23
    5 11
    Sayın Bakanım.....
    Selam ve dua ile :)
  • deniz8019
    19 Ocak 2021 19:56
    26 1
    Yani bu yazıda bize verilmek istenen mesaj bu kadar yattığınız yetti öğretmenler,anne, babalar çok çalıştı, siz hiçbirşey yapmadınız.Artık çocuklar okullarına gitsinler de anne babaları biraz nefes alsın.Önce doğurup sonra çocuğum başımdan gitsin diye bakan veliye mi sinir olayım yoksa bizi devletin bütçesine bir yük olarak görenlere mi bilemedim.İlkokullar olarak sürekli deneme tahtasına dönmekten,feda edilmekten de bıktım, kendi adıma konuşayım.Sanki öğrencileri sınavlara hazırlananlar biziz.İlk içte sınav bile yokken durup durup bizim kademeleri açıyorlar.
  • sINIFÇI SELİ
    19 Ocak 2021 19:27
    39 0
    ah...bu işin bakanı dahi öğretmenini bu kadar değersiz gördükten sonra biz kime neyi anlatalım? muhakkak yorulmuştur anneler. hiçbir öğretmenin itirazı yoktur buna. peki ya öğretmenler ? şu ana kadar verdikleri uğraşlar ? hiç yük almadı mi ogretmenler? ben yoruldum artık her gün öğretmenlerle ilgili yapilan talihsiz açıklamaları okumaktan ve bugün kalbimin hangi köşesi tarumar olacak diye düşünmekten...öğretmenler bu kadar hakir görülecek ne yaptı ?
  • ugur_29_
    19 Ocak 2021 19:26
    14 0
    Bu konuşmayı umarım danışmanlarının yönlendirmesi ile yapmıştır.Yoksa gerçekten Hayal kırıklığı olacak Ziya Öğretmen. Yükü velilerden alalım nedir Allah aşkına. Öğretmene haksızlık (ki örgün öğretim uzaktan eğiteme göre dinlenme yeri sayılır) ,çocuklara hakaret (yük mü çocuklar).
    Bir eğitimcinin kaleminden çıkmamış bir metin,bir bakanın ağzına da yakışmayacak (ki kendisine karşı olumlu bakışım vardı) cümleler olmuş.

    Ve hasta sayısı düşüşe geçtiyse bilim kurulu işsiz kalmamak için açacaktır tabi okulları, koronaya sirkülasyon, hareket lazım.
  • smyi
    19 Ocak 2021 19:24
    9 0
    Neden en azından aşı beklenmiyor. Öğretmenlerin canı bu kadar değersiz mi?
  • carpediem03
    19 Ocak 2021 18:48
    26 0
    Milli veli bakanlığı. Kusura bakmayın, öğretmenler olmasa uzaktan eğitimin u'su olmazdı. Zoom olayı bile öğretmenler sayesinde yayıldı da kullanıldı.
  • adanadas
    19 Ocak 2021 18:41
    22 0
    Anneler dinlensin, öğretmenler yorulsun birazmış.


    Komik yaaaa. Bize verile değer bu.
  • 3005eko
    19 Ocak 2021 18:14
    16 0
    Veliyi şımartmaktan vazgeçin artık. veliye göre hareket etmeyin. Veli bize göre hareket etsin.
  • körfez48
    19 Ocak 2021 18:06
    23 0
    Bir kutu dezenfektan ile 1500 kişilik okulu açtık. 2 kutu daha olsa dönemi tamamlarız !
  • zeygültan
    19 Ocak 2021 17:52
    24 1
    yıllardır eğitimhaneyi çok severek takip ediyorum. genelde haberi ve yorumlarını okur fakat yorum yapmazdım ancak bu haberi okuduktan sonra yorum yapmamak elde değil. nasıl bir bakış bakış açısıdır anlamak gerçekten çok zor. bizlerin görevi zaten sadece anne babaların çocuklarına bakıcılık yapıp onların yükünü hafifletmek ve onları rahatlatmak ... geçenlerde görev yaptığım ilde zümre toplantısı yapıldı zümre başkanının grubumuza attığım mesaj şudur " öğrencilere yüksek notlar verelim velileri kızdırmayalım" hayretler içerisinde bazı öğretmen arkadaşlarımı ve maalesef sayın bakanımızı dinliyorum...
  • metzel
    19 Ocak 2021 17:47
    22 0
    Okulların gerçekte bakım evi işlevi gördüğü resmen tescillenmiştir.
  • gazel78
    19 Ocak 2021 17:28
    28 0
    Yok artık peki benim aylardır yorulduğum neydi o zaman.Veli de veli buyurun velilerle götürün bu işleri.Dönem sonu hediyemiz de bu oldu teşekkür ederiz.
  • carpenter
    19 Ocak 2021 17:04
    20 0
    Bu aciklamalarin ustune halen ogretmenlik vicdan meselesidir denir mi acaba.
    Bundan sonra kesinlikle ders disi etkinlik yapmam. Derse hazirlik icin 10 saate 1 saat veriyorlar ya. Ancak o kadar yaparim işte.
  • uNNamed
    19 Ocak 2021 16:55
    39 0
    Sözde gazetecinin biri yatmaya alıştılar der, bakanımız bir twetle tepkisini gösterir. Tvler maaş zammında algı yaparak maaşımızı çokmuş gibi gösterir. Neymiş tüm yük annelerdeymiş. Öğretmenler yorulmuyormuş.

    Sayın bakanım çok değil sadece 1 gün evimize gelinde kendi evladımızı nasıl ihmal ettiğimizi görün. Ne kadar yorulduğumuzu görün. Ne hazırlıklar yaptığımızı görün.

    Ama olacağı söyleyeyim. Okullar açılır. Göstermelik birkaç okulun fotoğrafları yayınlanır. Dezenfektanlar falan havada uçar. Biz hazırız denir. Ama gerçekte öyle mi? Kimi kandırdığımızı sanıyoruz? Veliler de her şeyin farkında.
  • seyfi ünaldı
    19 Ocak 2021 16:53
    6 1
    Ben de bir veliyim. İki çocuğum da ciddi stres yaşamaya başladılar. Küçüğü "Biz okul görmedik, 11.sınıfta ne yapacağız" diye düşünüyor. Planlamada yine 10.sınıflar yok. Bazen toplum olarak birbirimizi anlamakta zorlanıyoruz.
  • öğretmen1934
    19 Ocak 2021 16:47
    41 0
    Milli Veli Bakanlığı çocuklarından sıkılan annelerin komşularıyla dedikodu yapması için okulu açmalı.
  • fiel
    19 Ocak 2021 16:36
    43 0
    Uzaktan eğitim başladığından beri günde 6 ders canlı yayın yapıyoruz. Yüzyüze eğitimde ne yapıyorsak aynı yoğunlukta çalışıyoruz...Hatta canlı dersi planla ,eba ya kaydet,sınıf defteri doldur, hazırlıklar, planlar yap,ebadan çalışma gönder, haftada 1 gün okula defterini imzalatmaya götür, koştur koştur gel canlı yayına başla,daha da zaman veriyoruz özel hayatımızdan.Gecenin 11 inde veli beni arayabiliyor.İstediği saatte öğrenci whatsapptan mesaj yolluyor.Öğretmenin özel hayatı yokmuş gibi veliler özel öğretmen muamelesi yapıyor.Ve öğretmen yük almıyor öyle mi??? Öğretmen zaten öğrencilerini yük olarak görmüyor , sorumluluklarının farkında da öğretmen saygı bekliyor mesleğine ve özel hayatına.
  • selek03
    19 Ocak 2021 16:26
    10 1
    Bakan Beye kalsa okullar 2 ay önce açılacaktı.Realist olmak lazım romantik değil.Bilim Kurulu ne derse o olmalı!
  • ytas@
    19 Ocak 2021 16:25
    17 0
    İtirazım var.

    Ben okullar kapandığından beri, uzaktan eğitime geçtiğinden beri o yükü hala çekmekteyim hem de daha fazla, misli. Ben yatmadım ya da dinlenmedim. Her zamanki eforumu sergilemekteyim.
  • Petrucci
    19 Ocak 2021 16:04
    9 0
    Baştan sona okuyabilen öğretmene helal olsun. Sabır taşına döndük.
  • edizberna
    19 Ocak 2021 15:42
    48 0
    Bu yoruma canim cok sıkıldı'Anneler cok yoruldu,ogretmenler olarak artık biz alalim yorğunluğu' ne demek bu ya bizim yorgunluğumuzu hem dile getirip hem de yorgun olan biz değilmişiz gibi açıklama.Bari bunu yapmayın ya!Hem anneyim hem öğretmen artık yorulmayi geçtim bunaldim bu açıklamalar iyice bunaltti.
  • bekhas
    19 Ocak 2021 15:34
    9 1
    Söz konusu veliyse gerisi teferruattır..
  • eren_87
    19 Ocak 2021 14:58
    13 2
    Okullar açılsın diyen bir grup var maalesef. Yazın da açılsın, cocuklar hasta olmaz filan diyorlardı. Hastalığın çocuklar yoluyla hızla yayıldığını gördük; ama yine de açılsın diye diretiyorlar ve MEB bu insanların baskısı altında olduğu görülüyor. Tüm dünya ülkeleri okulları kapadı, sadece Turkiye değil. Okulları açmak demek tekrar kasım aralık ayı düzeyine çıkmak demek.
  • m_aslan
    19 Ocak 2021 14:45
    24 0
    Açıklamalarda hep velileri rahatlatmaya dem vuruluyor, sanki öğretmen bu süreçte suya sabuna dokunmadı. Öğretmeni yıpratan sarfettiği efor değil bence bu tutumlar...
  • Dengbej35
    19 Ocak 2021 13:59
    23 0
    Bakan Bey uzaktan eğitim için bunları söylüyorsa veliler ya da bilmeyenler neler söyler. sanırsın ki Çocuklar evde verilerek kaldı öğretmenler hiçbir şey yapmıyor. Öğretmenlerin itibarı hiçbir zaman bu kadar ayaklar altına alınmadı
  • öğretmen1934
    19 Ocak 2021 13:36
    9 0
    Anne babalar biraz nefes alsınlar
  • tamyigit
    19 Ocak 2021 13:16
    4 0
    Hep Aynı Terane
  • pofpor
    19 Ocak 2021 12:59
    26 0
    "Öğretmenler olarak biz alalım bunu, biz yüklenelim ve okulların açık olması suretiyle anne ve babalar biraz nefes alsınlar."

    Beni temsil eden bakan böyle bir açıklama yapamaz. Ben zaten 14 senedir velilerin yükünü üstüme alıyorum. Demek ki bizim çalışmalarımızı, yıpranmamızı görmeyen bir ekip var.
  • hdogan88
    19 Ocak 2021 12:33
    5 3
    Hiç açılmayan sınıflar var. Önce onlar açılsa keşke. 6-7'ler mesela.
  • ayselaysel
    19 Ocak 2021 12:25
    19 0
    Yine aç kapa yapacaklar. Aylardır aksiyon olmayınca sıkıldılar sanırım.
    Kaseti basa sarma tuşuna basılmış anlaşılan.
  • php_korsan
    19 Ocak 2021 12:13
    15 2
    Bugün Kayseri -14 derece.Dışarı çıktım maskeyle yarım saat sonra burnum akmaya başladı.Şubat bitsin.Mart geçsin.En iyisi son 2 ay Nisan ve Mayıs'ta kontrollü okula gdebiliriz.
  • hll-22
    19 Ocak 2021 11:48
    15 1
    Okullar nisandan önce açılmamalı.Eski günlere tekrar geri döneriz yoksa.
  • nurdan90
    19 Ocak 2021 11:14
    18 0
    Başımdan beri tavrının net olduğu yönündeki açıklamalar....
    Ben bir netlik görmüyorum.Veliler görebiliyor herhalde.
  • auset35
    19 Ocak 2021 10:58
    53 0
    Evde eğitim devam etmektedir. Tüm yük velilerde değildir. Öğretmenler her sınıf için günde en az 6 saat canlı ders yapıyor. çocuklarımız başı boş değil. Onların öğretmenleri var biz hep onların yanındayız.
  • ashker
    19 Ocak 2021 10:45
    27 0
    Senaryolarımız var demişse yandık
  • emir3417
    19 Ocak 2021 10:29
    50 1
    biz velileri rahatlatacakmışız...Bizi kim rahatlatacak ...nefes aldıracak...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK