Bakan'dan Sanat Lisesi Müjdesi

Sanat Kütüphanesi’nin açılışında Zeytinburnu'nda güzel sanatlar lisesi yapılacağını duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kütüphanelerdeki kitap sayısını da 100 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre; İstanbul’da Kazlıçeşme Sanat Kütüphanesi'nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Zeytinburnu'nda Güzel Sanatlar Lisesi yapılacağını açıkladı. Kütüphanenin açılış töreninde konuşan Özer, "Zeytinburnu'nda güzel sanatlar lisemiz yok. İstanbul'un farklı ilçelerinde güzel sanatlar lisesi olmasına rağmen bu kadar kültür ve sanatla iç içe olan bir belediyemizin olduğu yerde bir güzel sanatlar lisesi yakışır. Yarından itibaren Zeytinburnu'na bir güzel sanatlar lisesi kuruyoruz. Başkanımız da buradaki ihtisas kütüphanesinin 2 katı kitap yani 20 bin tane kültür sanatla ilgili kitapları o okulumuzun kütüphanesine buluşturacak" dedi.

Öğrenci başına 7 kitap

2022’nin sonuna kadar da kütüphanelerdeki kitap sayısını 51 milyondan 100 milyona çıkaracaklarını kaydeden Bakan Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın desteğiyle "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesini başlattıklarını hatırlatarak, bunu yaparken en büyük avantajlarının meslek liseleri olduğunu söyledi ve ekledi: “İki ayda 16 bin 361 kütüphane yaparak kütüphanecilik tarihinde bir rekora imza attı Milli Eğitim Bakanlığı. Günde ortalama 272 kütüphane yapıldı.”

Türkiye’nin eğitim sisteminin devasa olduğunu belirten Özer, “18 milyon öğrencili, 1.2 milyon öğretmenin olduğu bir eğitim sistemi. Proje başlamadan önce öğrenci başına düşen 1,6 idi. Bu projenin sonunda öğrenci başına düşen kitap sayısı tüm Türkiye’de 7’ye çıkacak. Bu OECD ülkelerindeki kıta Avrupası’ndaki gelişmiş ülkelerdeki okullardaki kitap sayısıyla yarışabilir bir düzeye tekabül etmektedir” diye konuştu. Bakan Özer ayrıca eğitim sistemindeki 1 milyon 200 bin öğretmenin yaklaşık yüzde 59’unun kadın olduğuna dikkat çekerek “Bu vesileyle çocuklarımızın eğitiminin güzelleşmesine, kaliteli eğitim almasına katkıda bulunan tüm öğretmenlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

İstanbul’a 8.9 milyar TL

Gaziosmanpaşa'daki Süleyman Şah Anadolu Lisesi'nin açılışında konuşan Bakan Özer, 2022’de İstanbul’a 8.9 milyarlık eğitim yatırımı yapacaklarını, en büyük bütçenin İstanbul’a ayrıldığını; atamalarda da İstanbul'u merkeze aldıklarını kaydetti. Burada tekrar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Özer, eğitim seferberliğinden en fazla kadınların yararlandığını belirtti. 2000’li yıllarda öğretmenler arasında kadınların oranı yüzde 40 iken bugün yüzde 59'a çıktığını söyleyen Özer, kız çocuklarının okullaşma oranında yüzde 39’lardan yüzde 88’lere; kadınların okullaşma oranında da yüzde 11’den yüzde 48.5’a ulaşıldığını dile getirdi.

 

  • 1 3
  • 09 Mart 2022 10:06 2.816
  • Aktif Haberler
  • Oddo38
    10 Mart 2022 08:56
    1 0
    Yapılması gerekenlerin "müjde" olarak verildiği ülke: Türkiye.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK