Bana Bir de Böyle Bak! Projesi Kapanıyor

İnegöl İlkokulu 4/D sınıf öğretmeni Mustafa BARAN ve öğrencileri katıldıkları 'Bana Bir de Böyle Bak!' eTwinnig projesinin sonuna geldiler.'Atık olarak gördüğümüz malzemeler gerçekten çöpe gitmeyi hakediyor mu?'sorusuyla yola çıkılan projede çöpe gidecek eşyaların sayısı eğlenilerek azaltılmaya çalışılmıştır.

Proje kapsamında atık kağıtlardan origamiler yapıp daha sonra proje ortakları öğrencilerinin birlikte oluşturduğu geri dönüşüm hikaye kitabında yapılan origamiler hikaye kitabının sayfalarını süsledi.Atık kolilerle çalıştığımız haftalarda atık kolilerden eşya, oyuncak ve zeka oyunları tasarladık. Kullanılmayan giysilerden çanta yaptık. Geri dönüşüm malzemeleri ile kıyafetler tasarlayıp defile düzenledik. Doğada elde ettiğimiz malzemelerle serbset tasarım çalışmaları yaptık. 

Pandemiden dolayı eve kapandığımız günlerde geri dönüşüm bilincini oluşturmak, sıfır atık, çevreyi koruma, duyarlı tüketici olma, tasarruf bilincinin yanı sıra hayal gücünü geliştirmek, yaparak yaşayarak öğrenmek gibi hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışma planında belirlediğimiz malzemelerle atmadan dönüştürmeye çalıştık. Bir taraftan eğlenerek güzel vakit geçirirken diğer taraftan işe yarar ürünler ortaya koyduk. Web2.0 araçlarına yer vererek 21. yy becerilerinin gelişimine katkı sağladık. İşbirlikçi, akılda kalıcı, eğitici ve keyifli etkinlikler planlayarak öğrencilerimizi projemizin ana unsuru haline getirdik.

Projemizin sonunda proje dergimizi çıkarıp e sergimizi yaptık. Proje sonunda öğrenci, veliler ve çevreden aldığımız yorumlar olumlu yönde. Her geçen gün dünyamızın kirlendiği bir ortamda öğrencilerimize geri dönüşüm, tasarruf , çevre bilinci oluşturmak çok güzel.

  • 0 2
  • 13 Haziran 2021 23:58 476
  • Mustafa BARAN
  • melmus
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK