Baş Ağrısını İlaçsız Geçiren Varsa Tavsiyelerini Alabilir Miyim?

göbekligeneral
20 Mart 2023 18:41

Arkadaşlar en çok buradan cevabı umut ettigim için yazıyorum.Malum 3 gün sonra ramazan geliyor.her sene özellikle ilk günler çok zorlanıyorum.ha açlıktan,susuzluktan değil onlara dayanırım da baş agrisindan çok muzdaribim.ilac da alamıyorum zaten alsam da ağrının durması en erken akşamı bulur.kafami cignettim,sıktım geçmedi,buza soktum geçmedi.icinizde ilaçsız bu ağrıyı geçiren varsa ciddi tavsiyelerini bekliyorum.

m_aslan
20 Mart 2023 21:41

Hocam Ramazan girmeden gidip tansiyon ve şekerinize baktırın bir defa. Ben de iki yıla kadar tutuyordum tansiyon vardı ama ilaçlarımı sahur ve iftara ayarlayıp tutuyordum. Birkaç ay önce insülin direnci çıktı doktora sordum tutma dedi. Çok istiyorum ama tutamayacağım gibi...:(

davlumbaz - 20 Mart 2023 22:27
Hocam benim eşim şeker hastası. İnsülin direnci varsa ihmal etmeyiniz. Diyetinize dikkat ediniz. Üç aylık şekerinizi ölçtürerek gereken tedaviyi alınız.
HAMZA97 - 21 Mart 2023 07:15
Önce doktora gidin böbreklerinize baksın.uzun süre susuzluğa dayanamayan derlerse tutmayın. Oruç sağlıklı bireyler tutar şeker çok tehlikeli damarlara böbreklere zarar verir.tutmamak gerekir bu hallerde 2013 te teşhis kondu geç kalmışım .böbreklerim az çalışı yor.susuzluk zarar vermiş.
m_aslan - 21 Mart 2023 10:43
Teşekkürler. Rabbim cümleye şifalar versin inşallah.
davlumbaz
20 Mart 2023 19:15

Şekerimiz düşünce başımız daha çok ağrıyor. Glisemik indeksi düşük gıdalar ile sahur yapınca daha az baş ağrısı çekiyoruz. Özellikle süt ürünlerini sahurda tüketince şekerimizi daha iyi dengeliyor. Kızartmalardan ve ağır yemeklerden uzak durmamız gerekiyor. Haşlanmış yumurta en büyük kurtarıcımız. Tok tutuyor. En büyük nedenlerden biri de uykusuzluk. Naçizane tavsiyem oruca iki üç gün kala yani bugünlerde sahur saati kalkıp uykusuz kalıyorum. Oruçlu değilken ilk iki gün başım ağrıyor. Sonrasında ise sahurda uykusuz kalsam da alıştığım için başım ağrımıyor. Ben ağrının nedenini uykusuzluk ve ağır yemeklerde buluyorum.

göbekligeneral - 20 Mart 2023 20:37
Sahura kalkma alışkanlığım yoktu geçen seneye kadar.valla ağrı başlamadan alıyorum ağrı kesici ama bazen o da fayda etmiyor.
asov
21 Mart 2023 00:54

Ağrının kaynağını bulmak lazım. Şeker, tansiyon, insülin direnci gibi sorunlardan kaynaklanıyor olabilir. Bu konuda gizli bir rahatsızlığınız var mı mutlaka kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Eğer yoksa açlık-susuzluk ve uykusuzluk kaynaklı ağrılar olabilir. Migreni tetikleyebilirler. Başlayınca ilaçsız geçmesi ya zor ya çok uzun sürüyor o zaman. Benim baş ağrısına bulduğum çözümler şunlar: Ramazan öncesinden itibaren kahve-çayı azaltıp Ramazan'da hiç tüketmemek, sahurda kızartılmış yiyeceklerden ve hamur işinden uzak durmak mümkünse haşlanmış veya fırında pişirilmiş yiyecekler yemek. Her sahurda mutlaka biraz protein biraz yeşillik-salata veya meyve, sade soda susuzluk kaynaklı baş ağrılarını azaltıyor. Sahura kalkmak veya kalkmamak uykunuzu nasıl etkiliyorsa ona göre bir düzen kurmak da doğru olabilir. Uyku döngüsünü olabildiğince korumaya çalışmak gerekiyor.

göbekligeneral
21 Mart 2023 08:58

cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.tavsiyelerinizi dikkate alıcam.herkese iyi ramazanlar.

niluferr
20 Mart 2023 19:55

Hocam bas agrisinin sebebi uyku bolunmesi ve susuzluktur genelde. Bir de sabah kahvesine alisiksaniz, o olabilir. Cozum olarak taze, ferahlatici kokular olabilir. Kolonya, karanfil kolonyasi gibi. Bir de hint yagi ile sakaklara masaj tavsiye edilmisti ama denemedim.

ozlemmis
21 Mart 2023 19:14

Hocam çay tiryakisi insan değilim ama illaki kahvaltıda çay içmem gerek yoksa baş ağrısı yapıyor. Bu sene erken kalkılmıyor belki bu nedenle çay su iyi içersem günü karşılar. Bir de iftardan sonra yeterince su içmiyoruz. Vücut bir yerden sonra depo misali boşalıp güçsüzleşiyor. Yüksek tansiyon da boyundan başlayan baş ağrısı yapıyor. Stresli ve baş ağrısı olduğunuzda zamanlarda artar. O sırada tansiyonunuzu ölçün. Ben yine de sahur bitince o gün iyi hissetmezsem baş ağrısı ilacıyla sahuru tamamlıyorum. Belki etkiliyor belki de psikolojik olarak alıyorum diye rahatlıyorum aldım diye baş ağrısı olmuyor. Hayırlı ramazanlar..

betageyik
20 Mart 2023 19:36

Migren botoksu yaptırabilirsiniz hocam, tabii ağtınızın sebebi migrense

toprakana
21 Mart 2023 09:47

Bir sağlık kuruluşunda hacamat yaptırın hocam belli aralıklarla ağrılarınıza çok faydası olur

maraba
21 Mart 2023 09:49

Hocam hacamat yaptırabilirsiniz

OmehD8
21 Mart 2023 10:06

Düzenli olarak kaplama mesh yapın hocam.

KDesigner
21 Mart 2023 17:09

Vay be! Ne çok doktor kökenli öğretmen arkadaş varmış🙂

Hocam tavsiyelerinizi dikkate alacağım demişsiniz, bence buradaki hiçbir tavsiyeyi dikkate almayın, direkt olarak doktora gidin, bir tek onun tavsiyelerini dikkate alın


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK