Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'e Saygıyla Projesi

Cumhuriyet'imizin 100. Yılı Anısına 100 Öğretmen İle “Başöğretmenimiz Atatürk’e Saygıyla Projesi”

“Eğitimdir ki bir milleti; ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” M. K. Atatürk

 

Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşu ile Türk toplumunun gelişmesi ve ilerlemesi adına birçok yeniliğe de imza atıldı. Eğitimin kalkınma hareketindeki yeri ve Cumhuriyet'i koruyacak yeni nesilleri yetiştirme gereği eğitim alanında birçok yenilikler yapıldı. Atatürk’ün eğitimde gerçekleştirdiği yeniliklerden birisi de harf inkılabı oldu. Atatürk ve öğretmenler ülke çapında herkese bu yeni alfabeyi tanıtmak ve öğretmek için çalıştı. 1 Kasım 1928 tarihinde, yeni Türk harflerine ilişkin kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. Ülke çapında okur yazar sayısının artırılması ve cehaletin önüne geçilmesi adına gencinden yaşlısına herkese yeni alfabenin öğretilmesi adına çalışmalar sürdürüldü. 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri açılışı ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e de Başöğretmenlik ünvanı verildi.

“Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’e Saygıyla” projesi, Cumhuriyet'imizin 100. Yılında ATATÜRK’ün Cumhuriyet'imizin kuruluşu ile ülkemizin ilerleyişine ve eğitime katkılarını öğretmek hedefi ile kurulmuştur. Proje, Cumhuriyet'imizin 100. Yılına ithafen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında uygulanmıştır. Proje süresince eğitime ve öğretmenlere büyük önem veren Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri öğrencilerin aktif katılımları ile süslenmiştir.

Projeye, Türkiye’nin yedi bölgesinden 38 ilde ve farklı branşlardaki 100 öğretmen gönüllü olarak katılmışlardır. Proje sonunda yapılan çalışmalardan eBook yapılmıştır. Attaroğlu İlkokulu 3/F sınıf öğretmeni Nurgül BAYRAM, öğrencileri ile projeye katılım göstermiştir. 3/F sınıfı öğretmeni ve öğrencileri projenin sonunda proje kurucusu Seray DEMİR ve Burcu ÜZÜMCÜ'den katılım belgelerini aldılar. Bu güzel çalışma için öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Yapılan Etkinliklerin Yer Aldığı Instagram Paylaşım Linkleri Aşağıda Verilmiştir.

https://www.instagram.com/reel/Cz1ZWjHNYME/?igsh=aDN3cWZ0bHU2YjFp

https://read.bookcreator.com/hakq44vefWPrljhM4Ee5zvZdqX32/nuG53rzwRrKgyGNQSJ29sw

https://www.instagram.com/p/C0rOjmutrxy/

https://www.instagram.com/reel/C0R8UX7towz/?igsh=MWE1OG0ybzc1aW9xbg==

 

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK