Behiye Hanım Ortaokulu (AYDIN SÖKE)

Behiye Hanım Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> AYDIN -> SÖKE
Kurum Kodu853209
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (08 Mart 2012)

2003-2004 eğitim-öğretim yılında Cafer Efe İ.Ö.O. olarak yapımına başlanan okulumuzun ismi daha sonra okulun arsasını bağışlayan aile tarafından, aile büyükleri olan Behiye TEMEL’ in isminin verilmesi talepleri üzerine, okulumuzun ismi “BEHİYE HANIM İLKÖGRETIM OKULU” olarak değiştirilmiştir. BEHİYE TEMEL'İN KISA ÖZGEÇMİŞİ 1901 yılında , Söke'de doğdu Hacı Kazım oğlu Tevfik Efendi ile Pakize Hanım'ın dördüncü kızlarıdır. Behiye Hanım üç ablası ve bir erkek kardeşi vardır. Sırasıyla; Melek Akkor, Sıdıka Kaynak, Kadriye Ersoy ve Kazım Göktepe. Behiye Hanım o devirde de 8 yıl olan ilk öğrenimini yine Söke'de, şu anda hala varlığını sürdürmekte olan Jaletepe ilkokulunda tamamlamıştır. Behiye hanım'ın Jaletepe ilkokulundan mezuniyetini gösteren diplomasının aslını bir anı olarak çocukları muhafaza etmektedir.Daha sonra Söke'de açılan , biçki-dikiş, nakış ve Fransızca kurslarına devam etti. Evlerindeki yardımcılarından Rumca'da öğrenen Behiye Hanım iki yabancı dil bilirdi. O dönemde İzmir'de ağır ceza reisi olan amcası Mehmet Emin Göktepe'nin yanına kalmaya gitti. Orada ud dersleri almaya başladı Bayraklı da Hocası rahmetli Rakım Erkutlu'dan arkadaşlarıyla birlikte ders almakta iken 15 Mayıs 1919 günü İzmir'i Yunanlılar işgal etti. Ne yazık ki bu acı günü ve sonrasını da canlı tanık olarak yaşayan Behiye Hanım , mucizevi bir şekilde katliamdan kurtuldu. Heryerin büyük Yunan bayraklarıyla donatıldığını ve körfezin cesetler ile dolduğunu gören Behiye Hanım ömrü boyunca mavi ve beyazın yanyana gelmesinden büyük bir acı ve üzüntü duyardı. Bu renkler onun içinde o dehşet günlerinin bir simgesi olmuştu. 3 yıl süren Yunan işgali sırasında ailesiyle birlikte kendisinin "muhacirlik" dediği bir zorunlu göçü yaşadılar. Antalya'ya giderek orada 3 ay kaldılar. Oradaki kıtlık , hastalık dolu günleri hep anlatırdı. Yunanlılar'ın Söke'yi terkedip işgal kuvveti olarak İtalyanlar'ın gelmesi sırasında Söke'ye döndüler. İşgal boyunca , evleri Yunanlılar'ın karargahı olarak kullanılmıştı . Kurtuluştan sonraki , ilk askeri (resmi) yemek ailenin yağmalanıp, talana uğradıktan sonra , yeniden düzenlenen Konak mahallesinde halen bulunmakta olan evlerinde verildi. 1936 yılının 23 Nisan'ında büyük amcasının oğlu Hüsamettin Temel ile evlendi. Bu evlilikten sırasıyla Şen Külahçıoğlu , Olcay Çetin ve Aydın Temel adında üç çocuğu oldu . Çocuklarından dokuz torunu vardır. Behiye Hanim 21 Temmuz 1989 da hayata veda etti. Akçakaya'daki aile kabristanlığında yatmaktadır.

Okulumuz, Söke-Yenicami mahallesinde, otobüs terminalinin kuzeyinde yer almaktadır. 2004-2005 eğitim-öğretim yılında Söke de öğretim yapan Çeltikçi, Sadullah Kuşada ve Kocagözoğlu İ.Ö.O. larının 2. kademelerinin Behiye Hanim İlkögretim Okuluna nakilleri gerçekleştirilmiştir. 2006-2007 eğitim öğretim yılında okul bahçesi yanındaki arsa alınarak genişletilmiştir. 2007-2008 eğitim öğretim yılında Mehmet Ali Ekener İ.Ö.O. idarecileri, ögretmenleri ve öğrencileriyle birlikte okulumuza nakil olmuşlardır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Okulumuzda; 3 yönetici, 35 öğretmen, 1 hizmetli görev yapmaktadır. Okul Öncesi 2, 1. kademe 13 ve 2. kademede 11 şube olmak üzere toplam 24 şube bulunmaktadır. Ayrıca, Standartlara uygun Bilişim Teknolojisi Sınıfı, MLO standartlarına uygun, internet bağlantılı Fen Bilgisi Laboratuarı, Teknolojik olarak bütün imkanlara sahip Sosyal Bilgiler Sınıfı, Müzik Atölyesi, internet bağlantılı modern bir kütüphane, Resim Atölyesi, ,Teknoloji Tasarım Atölyesi, Spor Odası, Müdür Odası, 2 Müdür Yardımcıları Odası, Memur Odası, Öğretmen Odası bulunmaktadır. 304 kız öğrenci, 335 erkek öğrenci olmak üzere toplam 639 öğrenci mevcuttur. Sınıf mevcutları ortalama 26 'dır. Okulumuz tekli eğitim-öğretim yapmaktadır.



Gönderen: Gizli (08 Mart 2012)

okul fotosu eklendi.



Gönderen: Gizli (05 Mayıs 2011)

Genel Bilgiler20.04.2011Okulumuz, Söke-Yenicami mahallesinde, otobüs terminalinin kuzeyinde yer almaktadır.

2004-2005 eğitim-öğretim yılında Söke de öğretim yapan Çeltikçi, Sadullah Kuşada ve Kocagözoğlu İ.Ö.O. larının 2. kademelerinin Behiye Hanim İlkögretim Okuluna nakilleri gerçekleştirilmiştir.

2006-2007 eğitim öğretim yılında okul bahçesi yanındaki arsa alınarak genişletilmiştir.

2007-2008 eğitim öğretim yılında Mehmet Ali Ekener İ.Ö.O. idarecileri, ögretmenleri ve öğrencileriyle birlikte okulumuza nakil olmuşlardır.

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı

Okulumuzda; 3 yönetici, 34 öğretmen, 1 hizmetli görev yapmaktadır.

Okul Öncesi 2, 1. kademe 12 ve 2. kademede 12 şube olmak üzere toplam 24 şube bulunmaktadır. Ayrıca, Standartlara uygun Bilişim Teknolojisi Sınıfı, MLO standartlarına uygun, internet bağlantılı Fen Bilgisi Laboratuarı, Teknolojik olarak bütün imkanlara sahip Sosyal Bilgiler Sınıfı, Müzik Atölyesi, internet bağlantılı modern bir kütüphane, Resim Atölyesi, ,Teknoloji Tasarım Atölyesi, Spor Odası, Müdür Odası, 2 Müdür Yardımcıları Odası, Memur Odası, Öğretmen Odası bulunmaktadır.

341 kız öğrenci, 294 erkek öğrenci olmak üzere toplam 635 öğrenci mevcuttur.

Sınıf mevcutları ortalama 26 'dır.

Okulumuz tekli eğitim-öğretim yapmaktadır.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK