Beni Nasıl Okuyorsun? How Do You Read Me? eTwinning Projesi

HOW DO YOU READ ME?  e Twinning Projesi

Güzel ülkemizin farklı şehirlerinden 10 öğretmen “How Do You Read Me?”(Beni Nasıl Okuyorsun?) adlı eTwinning projesinde buluştu.7-11 yaş grubuna hitap eden projede farklı sınıf seviyelerinden yaklaşık 300 öğrenci görev alacak.

Proje, yapılan anket sonucu belirlenen Sara ŞAHİNKANAT’ın yazdığı ,Ayşe İnan Alican'ın çok güzel resimleriyle, benzersiz bir kültür macerası sunduğu Bilgi Avcıları Gizli Görevde / Beyoğlu Macerası” adlı kitabın okunması ve kitapla ilgili çeşitli etkinlikleri yaparak öğrencilerin bir kitabı okurken daha anlamlı okumasını, severek okumasını, yaratıcı düşünmesini, problem çözme becerisini geliştirmesini, empati kurarak okumasını ve bütün bunları eğlenerek yapmasını amaçlıyor.

Bilgi Avcıları Gizli Görevde / Beyoğlu Macerası kitabı, bir bilgi avcısı olan Sinan’ın köpeği Gezgin’le beraber yaptığı macera dolu bir Beyoğlu yolculuğunu anlatıyor… Sinan, bu yolculuk sırasında peşinde Şifre Korsanları olduğu halde, adım adım Beyoğlu’nu arşınlayarak gizli görevini yapmaya çalışıyor. Bu arada semtin tarihi hakkında ilginç bilgiler verirken, kitaptaki şifreleri okurlarla birlikte çözerek, herkesi kendi macerasına ortak ediyor. Taksim Meydanı'ndan Galata Kulesi'ne kadar resimli Beyoğlu tarihi...

Proje sonunda ise proje ortağı bütün öğrencilerin ortaya koyduğu ürünler  e-kitapçık olarak yayınlanacaktır. Şubat ayında başlayan projenin mayıs ortasında tamamlanması planlanmaktadır.

Şimdi,Beyoğlu Macerası’na başlayarak o müstesna semtin unutulan tarih ve mekanlarına yolculuk zamanı.Başlasın Beyoğlu Macerası!..

PROJE KURUCULARI:

Selma GÖÇEN (Dr Ahmet Kazım Mıhçıoğlu İlkokulu Elmadağ/ANKARA

Sariye KILIÇ( Karacahasan İlkokulu Elmadağ/ANKARA)

PROJE ORTAKLARI

Elif ZENGİN (Şehit Kamil Çelikkaya İlkokulu Yerköy /YOZGAT)

Erkan UMAÇ (Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Palandöken/ERZURUM)

Ezgi UĞUZ AKSOY (Dr Ahmet Kazım Mıhçıoğlu İlkokulu Elmadağ/ANKARA)

Hatice SANCAR ( Nimet Güvener İlkokulu Karamanlı/ BURDUR)

Mehmet ÇİÇEK ( İsmail Kurtul İlkokulu Onikişubat/KAHRAMANMARAŞ)

Nadiye ORHAN ( Mehmetçik İlkokulu Boztepe / KIRŞEHİR)

Tuba YILMAZ ( Ticaret Ve Sanayi Odası İlkokulu Çorlu/TEKİRDAĞ)

Zeynep ÇAKIR (Kerpiç İlkokulu Haymana/ANKARA)

  • 0 13
  • 15 Mart 2021 23:00 1.388
  • zehrAAkif25
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK