Bilim ve Sanatı Buluşturan eTwinning Projesi

8 farklı şehirden ,9 okulun ve 63 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Bilimin Sanat Hali-Science Art eTwinning Projesi, bilim ve sanatı teknoloji ile taçlandırıyor.

Adana, Batman, Erzurum, Eskişehir, Hatay, İzmir, İstanbul, Muğla dan bir çok öğrenci ve öğretmeni buluşturan bu projede, öğrenciler fotoğrafçılıktan ders materyali tasarlamaya ,bilim kurgudan sanata, bilimden tiyatroya,şarkıdan şiire   pek çok alanda çalışmalar yaptılar. Bilim geliştirir Sanat iyileştirir teması ile yola çıkan öğretmenler öğrencilerinin, teknolojiyi verimli kullanması ve Web 2.0 araçlarını  öğrenmeleri21. yy becerileri kazanmaları için eğitimler düzenlediler. 

 Eğlenerek öğrenmelerin gerçekleştiği bu projede kültürel mirasımız olan Hacıvat Karagöz oyunu da Fen Bilimleri dersi  konularına uyarlandı. 10 deney 10 kıta etkinliğinde ise öğrenciler İstiklal Marşını Isı Aktarımı deneyi ve asit baz deneyi yaparak okudular Şanlı bayrağımızı oluşturdular.Böylece her etkinlikte farklı ders kazanımlarını birleştirmiş, müfredatlar arası çalışmış oldular.

Sürdürülebilirlik çalışmaları  kapsamında, Hayallerindeki Sürdürülebilir Okulu resimleyen öğrenciler eTwinning 2022 temasının yayılmasına  katkıda bulunmuş oldular.

Proje kurucu ortağı Esma CERENCİ SEYHAN:”Projemizde Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden farklı koşullarda eğitim veren okullar var.Amacımız projede yaptığımız etkinliklerin ülkenin her yerinde,her koşulda  uygulanabileceğini göstermek.Öğrencilerimizin farklı okullardaki öğrenciler ile iletişim kurmalarını ve üretmelerini sağlamak bunları yaparken de öğrencilerin akademik başarılarını arttırmak”dedi.

2 ay süren bu projede toplam 9 ortak üründe buluşan öğrenciler işbirlikçi çalışmanın,birlik ve beraberliğin önemini,farklı olmanın zenginliğini  bir kere daha kavradılar.

Atık kartonlardan proje maskotu tasarlayan öğrenciler;proje maskotu olarak Nesli tehlike altında olan Pandalara dikkat çekmek için panda figürlü kitap ayıracı yaptılar.

İnsan vücudundan organlara sanatsal bir bakış açısı getiren öğrenciler dikkat çeken anatomyart panolar ve tuval çalışmaları yaptılar.Yapılan çalışmaları proje sonunda bir sergi ile katılımcıların beğenisine sunan öğrenciler ,final sergilerinde  katılımcıları  bilime ve sanata doyurdular. Hem göze hem kulağa hitap eden öğrenciler sergide piyano çalarak yeteneklerini ortaya çıkardılar.Proje sonunda yeni ilgi alanları oluşturan öğrenciler yeteneklerinin farkına vardılar.

Projeye katılan öğretmenler ve okulları ise şu şekilde

Proje kurucu ortakları

Fen Bilimleri Öğretmeni Esma CERENCİ SEYHAN (Şehit Şirin KAİHL-İstanbul)

 Fen Bilimleri Öğretmeni Elif İSEN (Şule Yüksel Şenler KAİHL-Batman)

Proje ortağı öğretmenlerimiz:

Tuba DUMLU GÜLER (Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu - Erzurum) - Fen Bilimleri

Burcu ÇİMEN (Hacışakir Eczacıbaşı Ortaokulu - İzmir) - Fen Bilimleri

Gamze BAŞAKCI (ÇEAŞ Sofulu Ortaokulu - Adana) - Fen Bilimleri

Özlem Halime Uysal (Çifteler Atatürk Ortaokulu - Eskişehir) - Bilişim Teknolojileri

Necibe TURGUT (Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu - Muğla) - Teknoloji Tasarım

Figen AKSAÇ (Sümerler Ortaokulu-Hatay) - Görsel Sanatlar

Arzu TEKİN ÖZ (Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu - Muğla) - Müzik

 

  • 0 0
  • 09 Mayıs 2022 14:15 514
  • Esma CERENCİ SEYHAN
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK