Bilişimle Üretim Projesi Dijital İçerik Geliştirme Ekibi Öğretmen Görevlendirilmesi

Millî Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) koordinesinde yürütülen Bilişimle Üretim Projesine Millî Teknoloji Hamlesinin mimarları olacak genç nesiller yetiştirmek hedefiyle ve yenilikçi uygulamalarıyla aralıksız devam etmektedir.

2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde belirtilen "Öğrencilerimizle birlikte, kendilerine bilişimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik olarak, kodlama ve 3D tasarım etkinlikleri yürütülecektir." hedefi doğrultusunda 2019 Şubat ayında küçük ölçekli pilot proje olarak başlatılan Bilişimle Üretim Pilot Uygulaması, 2019-2020 eğitim öğretim yılında orta ölçekli olarak 81 ilde 27 ilkokul ve 112 ortaokul olmak üzere toplam 139 okulda eş zamanlı yürütülmektedir.

Pilot uygulamada eğitimler, uygulamanın yürütüldüğü sınıf seviyeleri için geliştirilmiş "Bilişimle Üretim Öğretim Programına" uygun ve sosyal sorumluluk kapsamında bedelsiz olarak temin edilen dijital içeriklerle yapılmıştır. Ayrıca pilot okullara eğitim kitleri, 3D yazıcılar ve öğrenme materyalleri sağlanmıştır.  Proje tanıtım sunumu Ek-1'de yer almakta olup küçük ölçek pilot uygulama raporuna buradan erişilebilir. Orta ölçek pilot uygulama raporu Temmuz ayı içerisinde yayınlanacaktır.

Bu doğrultuda 2020-2021 eğitim öğretim yılında devam etmesi planlanan Proje kapsamındaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik pilot uygulama kazanımlarıyla uyumlu, öğrencilere bilişimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik dijital içeriklerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefle YEĞİTEK bünyesinde kurulan "Bilişimle Üretim İçerik Geliştirme Ekibine" öğretmen görevlendirmesi yapılması planlanmaktadır. İçerik geliştirme ekibine dâhil olacak öğretmenler merkezden ve uzaktan olmak üzere aşağıda yer alan üç ayrı grupta çalışacaktır.

1.     YEĞİTEK'te daimi süreyle çalışacak öğretmenlerin görevlendirmeleri YEĞİTEK merkeze yapılacak olup, merkezi ekiple sürekli çalışacaklardır.

2.     YEĞİTEK'te geçici süreyle çalışacak öğretmenlerin görevlendirmeleri 11 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacak olup, içerik geliştirme sürecinde görev alacaklardır.

3.    Uzaktan içerik geliştirme ekibinde çalışacak öğretmenler, içerik geliştirme sürecinde içerik geliştirme yazılımları ile görsel dokümanlar merkezi ekip koordinesinde temin edilecek olup, ekip üyeleri 11 Eylül 2020 tarihine kadar uzaktan çalışacaklardır.

Bilişimle Üretim İçerik geliştirme ekip üyelerinin hepsinin 13-17 Temmuz 2020 tarihleri arasında yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılacak çalıştaya katılması gerekmektedir.

Bu doğrultuda Bilişimle Üretim İçerik Geliştirme Ekibine dâhil olmak isteyen adaylar içerisinden  öncelikli olarak Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden olmak üzere aşağıda belirtilen kriterlere göre ekip üyeleri seçilecek olup, adayların https://www.eba.gov.tr/basvuru adresinden 01 Temmuz 2020 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Bileşimle Üretim İçerik Geliştirme Ekibinde dâhil olacak ekip üyelerinin, öncelikle dijital içerik geliştirme konusunda deneyimi olması kaydıyla aşağıdaki kriterlerden en az ikisine sahip olması beklenmektedir.

1)     Dijital okuryazarlık konusunda etkin,

2)     Dijital içerik senaryo yazımı konusunda deneyimli,

3)     Araştırma ve analiz yapma konusunda tecrübeli,

4)     Aşağıda yer alan yazılım, donanım ve tasarım teknolojilerinden en az birini iyi derecede kullanabilen:

·       Tinkercad

·       Micro:Bit

·       Scratch

·       S4Arduino

·       Arduino

·       mBlock

·       Small Basic

·       SketchUp

·       Articulate

·       Adobe After Effects

bilisimleuretim@eba.gov.tr e-posta adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

EK-1

  • 2 3
  • 26 Haziran 2020 14:03 4.053
  • Aktif Haberler
  • RAY_J
    27 Haziran 2020 13:07
    2 0
    @arfi01 eğer gösterilen yazılımları kullanabiliyorsanız katılabilirsiniz.
  • php_korsan
    27 Haziran 2020 12:50
    2 0
    Başvurabilirsin hocam
  • arfi01
    26 Haziran 2020 23:46
    3 0
    Merhaba arkadaşlar, ben sınıf öğretmeniyim. Başvurabilir miyim
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK