Bir Bilmecem Var - Okulum Evde Eğitim Her Yerde - Alternatif Sanat Projeleri

Geleneksel eğitim yaklaşımlarının yetersiz kaldığı bilgi ve teknoloji çağında, yapılandırıcı yaklaşım, çoklu zekâ, öğrenci merkezli eğitim, beyin temelli öğrenme gibi yeni yaklaşımlar ön plana çıkmaktadır. Eğitim sürecinde öğrencinin davranışını değiştirmek yerine dil ve zihinsel becerilerini geliştirmeye ağırlık verilmektedir denilerek aslında eğitime dair algının değiştiğini ortaya koymaktadır. Konuya dair çalışmalar, bilmecelerin eğitim ve öğretim alanında yararlanılabileceği birçok yönü ve boyutunun varlığı sebebiyle eğitim ve öğretim alanına dahil edilmesi gerektiğini sıklıkla ve önemle tekrarlamaktadır. Bilmecelerin de oyun kapsamında sınıf ortamına taşınması, çocuklar için etkili ve dikkat çekici bir öğretim aracı olarak kullanılmasını kolaylaştırır. Bu yolla derse ısındırılan çocuklar, öğrenmeye hazır hale geleceklerdir.

Projemizde amacımız öğrencilerimizin yaklaşık 5 haftalık uzaktan eğitim sürecini farklı etkinliklerle daha verimli ve mutlu geçirebilmelerini sağlamaktır.Bu süre içerisinde onlarla minik deneyler,drama,atık malzemeleri değerlendirme,oyuncak tasarlama,virüsten korunma yollarını web2 araçları ile tanıtma,yeni oyunlar üretme,şiir okuma vb.etkinlikleri yapıldı.

Ordu Korgan Atatürk İlkokulu 2/B sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Meryem Kepir ile birlikte dahil oldukları projede eğlenceli çalışmalar gerçekleştirdiler.

Bu kapsamda proje gazetesi çıkaran öğrencilerimiz kendi çalışmalarını paylaştılar.

Bu amçla yola çıktığımız Bir Bilmecem Var eTwinning Projemizi öğretmen ve öğrenci turnuvalarımızla sonlandırdık.

PROJE HAKKINDA

Projemizde Sanat eğitimi ile öğrencilerin sosyal,duygusal,zihinsel ve bedensel özelliklerini geliştirmenin yanı sıra yaratıcılıklarını artırıp,özgün düşünceye sahip olmalarını,estetik anlayışı geliştirmelerini,haz almalarını ve duygusal açıdan rahatlamalarını sağladık.Projemizde sanatın kaynağını oyunla birleştirerek çocukları sanatla erken yaşta buluşturmayı planladık.Öğrencilere resim,müzik,dans,drama,mutfak,bahçe etkinlikleri ve akıl oyunları ile kendilerini ifade etme yollarını keşfetmelerini sağladık.

Ordu Korgan Atatürk İlkokulu olarak 2/B Sınıfı öğretmeni Meryem Kepir İle birlikte dahil olduğumuz projemizi tamamladık.

Tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ordu Korgan Atatürk İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Meryem KEPİR'in ortak olduğu Alternatif Sanat eTwinning Projesi başarıyla tamamlandı.

25 ortak öğretmenle yürütülen bu projede Türkiye yer almaktadır. 

Projemizin hedefleri;
1- Öğrencilerde gözlem yapmayı,yorumlamayı ve analiz etmeyi geliştirmeyi
2-Öğrencilerin sosyal, duygusal,zihinsel ve bedensel özellilerini geliştirmeyi
3-Drama yoluyla kelimelerle ya da kelimesiz duygularını ifade etmeyi geliştirmeyi
4-Problem çözme, yaparak yaşayarak öğrenme,eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi
5-Dans,müzik ve sanatı destekleyen her türlü etkinliği sunarak deneyimlerini geliştirmeyi
6-Öğrencilerin diğer öğrenciler ve yetişkinlerle birlikte çalışacakları ortamları sunmayı
7- Yaratıcılıklarını arttırmayı,özgün düşünceyi ve estetik anlayışlarını geliştirmeyi
8- Öğrencilerin yaptıkları işten haz almasını ve duygusal açıdan rahatlamalarını sağlamayı öğrenmelerine yardımcı olmayı planlıyoruz.

Başarıyla sonlandırılan projeye katkılarından dolayı tüm ortaklara teşekkürler.

 Proje videosu için tıklayınız

  • 0 0
  • 29 Haziran 2020 02:02 599
  • Meryem KEPİR
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK