Bir Fıkra Bin Mizah eTwinning Projesi

Kuruculuğunu Manisa Gölmarmara Atatürk İlkokulu’ndan Elif KAYIŞ ve Konya Meram Ali Yaman İlkokulu’ndan Yasemin GÖK’ün üstlendiği yurdumuzun çeşitli illerinden 10 öğretmen ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘’BİR FIKRA BİN MİZAH’’ isimli eTwinning  projesi 01.03.2021’de başlamış ve Haziran 2021 de sona erecektir.

Proje yürütücüleri arasında Manisa/Gölmarmara Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Erol ERCAN,Manisa/Gölmarmara Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Hüseyin Ali KAYIŞ,Konya Ilgın Harmanyazı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Aslı SAV,Konya Ilgın Ağalar Şehit Murat Doğru İlkokulu Sınıf Öğretmeni Meryem UĞURLU,Konya Sarayönü İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mesut ÇINAR,Konya Meram Ali Yaman İlkokulu Müdür yardımcısı Ali AYDENİZ,Konya Ilgın Çiğil Kazım Karabekir İlkokulu Sınıf Öğretmeni Şule GÜROCAK ve İstanbul Beykoz Şahinkaya İlkokulu Sınıf Öğretmeni Özlem DAYAN bulunmaktadır.

PROJE HAKKINDA

Nasrettin Hoca Türk kültüründe zekası ve yaşam tarzıyla oldukça önemli bir yere sahiptir. Birçok insan Nasrettin Hoca'nın zeki olup olmadığı üzerine tartışır. Ama bize ulaşan fıkralara baktığımızda her biri ayrı bir hayat dersi vermektedir. Biz de buradan yola çıkarak, öğrencilerimize Nasrettin Hoca'nın renkli fıkraları eşliğinde, belirlenen kazanımlara yönelik çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarda MEB müfredatı ve disiplinlerarası ilişkiler merkezde olacaktır. Bunun yanı sıra öğrencilerimize çağın gereksinimi olan dijital yeterlilik kazandırmak amacıyla Web2.0 araçlarının kullanımını da amaçlıyoruz.

HEDEFLER

1- Nasrettin Hoca fıkralarının ana fikirlerine odaklanılarak öğrencilerde günlük yaşantımızda yönelik kazanımları kalıcı davranışlar haline getirmek.

2- Kültürel aktarımı eğlenceli bir şekilde yapmak.

3- Yapacağımız çalışmaları, sınıf bazında MEB müfredatına entegre ederek, kazanımları kalıcı hale getirmek.

4- Disiplinlerarası bir yaklaşımla da proje etkinliklerimizi zenginleştirmek.

5- Nasrettin Hoca'nın hayatından yola çıkarak DEĞERLER eğitimine de katkıda bulunmak.

6- Öğrencilerimizin Web2.0 araçlarını kullanarak, 21. yy becerilerinden olan dijital yeterliliği geliştirmek.

ÇALIŞMA SÜRECi

MART: Öğrenci ve velilere Projenin tanıtımı e gerekli izinlerin alınması Öğretmen, öğrenci ve okul tanıtımları Proje logo, afiş çalışmaları ile öğretmen, öğrenci Tanışma webinarları Proje ön anket çalışmaları Proje ortaklarıyla, proje süresince kullanılacak fıkra ve Web2.0 araçlarının belirlenmesi Ortaklar arası görev dağılımı yapılması Öğrencilerin kelime bulutu çalışmaları

NİSAN : Nasrettin Hoca'nın hayatının araştırılması Farklı tekniklerle Nasrettin Hoca resmi çizilmesi Drama yoluyla Nasrettin Hoca fıkralarının canlandırılması Çat Kapı etkinliği yapılarak diğer sınıflara Nasrettin Hoca kılığında gidilerek, Yaygınlaştırma çalışmalarının yapılması Okul panolarının hazırlanması Okul web sitelerinde haber yapılması

MAYIS : Nasrettin Hoca Orff Çalışmasının yapılması ChatterPix programıyla fıkra anlatımı Anlatılan fıkraların resimlenmesi Bookcreator 'da fıkraların resimler eşliğinde sunulması Karışık okul takımı ile ortak ürün çalışması Final Sergisinin yapılması,Son anket çalışmaları

BEKLENEN SONUÇLAR

Derslerimize ve çalışmalarımıza mizahı katarak, kalıcı davranışlar kazandırmak Teknolojiyi amacımıza uygun kullanmak ve dijital yeterlilik konusunda öğrencilerimizi geliştirmek Fıkra hazinemizi zenginleştirmek Kültürel aktarıma katkı sağlamak Fıkralar ve Nasrettin Hoca 'nın yaşantıları sayesinde DEĞERLERimizi öğrenmek ve kalıcı davranış haline getirmek.

Öğrenci Tanışma Webinarı için tıklayınız...

Proje Etkinlik bağlantısı için tıklayınız...

  • 4 14
  • 12 Nisan 2021 15:43 1.078
  • mavi:)
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK