Bir STEM de Sen Düşün eTwinning Projesi

Çanakkale Çan 75. Yıl Murat Köse İlkokulu 3/F sınıf öğrencileri Bir Stem De Sen Düşün adlı eTwinning projesine katıldılar. 7 Türk ortakla birlikte başlayan proje öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor.

4 -11 yaş grubundaki öğrencilerin farklı disiplinlerin bir araya gelmesiyle bütünleşik bir model oluşturan STEM öğretimi yaklaşımı ile yaratıcılık,yenilikçi düşünme,tasarım odaklı düşünme,problem çözme odaklı düşünmesini sağlayan etkinliklerden oluşan bir projedir.Kasım ayında başlayıp Şubat ayında yürütülecek öğrenci merkezli etkinliklerden oluşan bir projedir.

Projemiz boyunca öğrencilerimizin fen ,matematik,mühendislik ve teknoloji alanında çalışmalar yapması hedefleniyor. 

STEM Nedir?

STEM eğitimi, fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan bir öğretim modeli olarak tanımlanır.

Tüm bu alanlarda yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlayan STEM, öğrencilere günlük yaşamda problemlerle başa çıkmanın da bir matematiği olduğunu anlatıp, farklı düşünmelerini ve çeşitli süreçlere yeni çözümler arama kabiliyetlerini artırmalarını sağlayacak bir yaklaşım. Literatürdeki tanımına göre, okul öncesi çağdan lisansüstü öğrenim çağına kadar, gerek müfredat dahilinde, gerekse müfredat dışı şekilde uygulanabilecek de bir metot.İlerleyen teknolojiler ve dijitalleşen dünya’da kullanılan cep telefonları, televizyonlar, bilgisayar ve robotik sistemler sayesinde, sayısal mesleklere duyulan ihtiyaç/talep her geçen gün artmaktadır. 

Projemizin tanıtım linkina aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bir Stem De Sen Düşün

  • 0 1
  • 19 Ocak 2021 11:06 568
  • symantic
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK