Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı: Tüm Öğretmenler İçin Yol Haritası Kılavuzu Yayımlandı

Genel Müdürlüğümüzce özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile çalışan öğretmenler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlama ve geliştirme çalışmalarına yol göstermek amacıyla "Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı: Tüm Öğretmenler İçin Yol Haritası" isimli bir kılavuz hazırlandı.

Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, hazırlanan bu kılavuzun özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenler için BEP hazırlama, uygulama ve izleme süreçlerine faydalı olacağını belirtti.

Öğretmenlerin Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı hazırlama ve uygulama sürecine ilişkin bilgi ve deneyimlerinin arttırılması amacıyla BEP ile ilgili bilgilerin yer aldığı kılavuzda; farklı özel eğitim ihtiyacı olan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler için hazırlanmış BEP örneklerine yer verildi. Ayrıca hazırlanan kılavuzda örnek bir BEP formatı hazırlanarak öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı: Tüm Öğretmenler İçin Yol Haritası kılavuz için tıklayınız.

BEP örnek formatı Word için tıklayınız.

BEP örnek format Excel için tıklayınız.

  • Aktif Haberler
  • hazanın dünyası
    24 Eylül 2022 00:28
    31 2
    BEP hazırlayıp uygulayan öğretmenlere de %25 artırımli ek ders verilmelidir. Cidden zor bir iş.. Hem normal plan hazırlayıp hem de birkaç öğrenci için ayrı ayrı plan hazırlayıp uygulamak artı iş yüküdür.
  • ali2344
    23 Eylül 2022 22:18
    11 1
    Bu kılavuza bakayım dedim, kısacık; 100 sayfacıkmış. İyi ki MEB kılavuz hazırlamış.
  • nadir.009
    23 Eylül 2022 21:11
    9 2
    Ek işe başladım bunlara zamanım kalmadı sanırım .vatan sağolsun ...
  • KDesigner
    23 Eylül 2022 16:14
    9 5
    Öğretmenlik meslek kanununda görünen en büyük eksikliklerden birisi öğretmenlerin görev tanımının yapılmamış olmasıydı. Bu şekilde öğretmenlere verilebilecek görevler yasada tam olarak belirtilmediği sürece, "bilgi ve deneyimlerinin arttırılması amacıyla.." diye başlayan bir çok görev öğretmenlere verilebilir, hafta sonu , akşam .. yasada öğretmenlerin mesai saatleri diye bir kavram da olmadığından her saatte öğretmenler görevleri yapmak durumunda kalabilir
  • Oddo38
    23 Eylül 2022 10:00
    32 3
    Öğretmen geçinemiyor.
    Öğretmen aldığı maaşı yola veriyor.
    Bununla ilgili çalışma yapmayan öğretmenle muhatap olmasın.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK