Biz İnsanız İnsanlık İçin Varız eTwinning Projesi

Proje hakkında

İnsan olmak sevmekten gelir. Kendini , doğayı, insani sevmek, kabul etmek ve varlığına saygı duyup değer vermektir insan olmak. Bunun öğreneilebileceği en güzel zaman ise hiçbir karşılık beklemeden, en temiz haliyle kalbini açabilen çocuklarımızın yaşlarıdır. "Biz İnsanız, İnsanlık Varız" dedik ve insanı insan yapan, insanı toplumda değerli kılan her davranışı öğrencilerimizin benimsemesini, içselleştirmesini ve çevresine örnek olmasını hedefledik.

HEDEFLER

*Öğrencilerin sevgi ve saygıyı benimsemesi

*İnsanin insani sevmesi

*İnsanin hayvani sevmesi

*İnsanin doğayı sevmesi

*Problem çözme

*Sorumluluk alma

*Karar verme

*İşbirliği

*İletişim becerilerini geliştirmek

*Güven ve özgüven geliştirme

ÇALIŞMA SÜRECİ

Projemiz boyunca insanlığa dair davranışlarımızı her yönden sergileyebilecek etkiminler düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizle beraber doğa sevgisi, hatvan sevgisi, büyüklere saygı, küçükler sevgi , engellilere farkındalıklar üzerinde duracağımız etkinlikleri proje paydaşlarımızla birlikte planlayacagiz. Belirli gün ve haftalara yer verecek ayrıca çeşitli kodlama etkinlikleri yapacağız.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projemizin sonunda insana salt indan oldugu icin deger veren, ayrim yaomayan, seven , sayan ,hayvanlari, dogayi seven , deger veren nesiller yetişmesi adına gerekli kazanımları kazandırmış olmayı amaçlıyoruz.

 

 Gönderen: memetalaca

***************************

Ömer Akif'e Ses Ol

Biz İnsanız İnsanlık İçin Varız adlı eTwinning projemiz kapsamında SMA'lı çocukların daha kaliteli bir hayat yaşayabileceğini söyleyerek farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.Bu kapsamda sosyal sorumluluk altında Ömer Akif adlı çocuğumuzun bu süreçte neler yaşadığının farkına varmaya çalıştık.Bunun için Ömer Akif'in annesine çeşitli sorular öğrencilerimiz tarafından soruldu.

Hastalığın nasıl farkına vardınız?

İlk aşamada neler yaptınız?

Hangi kurumlara başvurdunuz?

Sağlık bakanlığı tarafından ilaçları karşılanıyor mu?

Kimlerden yardım aldınız?

Dünya'da bu hastalığın tedavisi var mı?

Önce insan diyerek yola çıktığımız bu yolçulukta SMA hastalığı hakkında farkındalığın çok önemli olduğunu belirterek Ömer Akif'e en kısa sürde sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

 

Gönderen: denor

******************************

  • 0 2
  • 13 Şubat 2021 19:21 462
  • memetalaca
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK