BTSO Kamil Tolon Bilim Ve Sanat Merkezi Öğrencileri Geleceğine Sahip Çıkıyor

Avrupa’daki okullar arasında bağlantı sağlayarak farklı kültüre sahip öğrencilerin bir araya gelmelerine olanak sağlayan eTwinning Platformu’nda öğrencilere çevre bilinci kazandırmak için yürütülen “Anne Çocuk Atölyesi” eTwinnig projesinin katılımcılarından biri de BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi’nden Nazife DİKMEN ve öğrencileriydi. Türkiye’den dokuz farklı okul ve Azerbaycan’dan bir okul ile yürütülen projede 102 öğrenci ve veli aktif katılım sağladı. Bu denli yoğun katılım sağlanan projenin amacı gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakabilmektir.

Destek grubu öğrencileri ile katıldığımız Anne Çocuk Atölyesi eTwinnig projesi eylül ayında başlamış ve haziran ayında çalışmalarını sonlandırmıştır. Anne Çocuk Atölyesi’nde önceden hazırlanan belli bir program çerçevesinde her ay iki etkinlik hazırlanmış ve annelerin de katılımı ile çocukların ortaya bir ürün çıkarmalarına imkân sağlanmıştır. Atölyeler Covid-19 salgın sürecinde çocukların birçok alanda beceriler edinmelerine, ortaya bir ürün çıkarmalarına imkân tanımıştır. Çocuklar bu çalışmalarda hayal güçlerini de kullanarak iş birliği, sıfır atık, geri dönüşüm gibi geleceğimiz için büyük önem arz eden kavramları da yaparak yaşayarak öğrenmiştirler. Annelerimizin atölyeye destek vermeleri, kendi çocuklarının eğitim öğretim sürecini yakından izlemelerine imkân sağlarken aynı zamanda okul- aile işbirliğini güçlü tutmaya da katkı sağlamaktadır. Çok verimli geçirdiğimiz bu projedeki tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

  • 0 0
  • 13 Haziran 2021 11:35 196
  • nazde
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK