Bu Okul İyilik Üretiyor

İstanbul'da Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında öğrenirken üretiyor, üretirken kazanıyor ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Öğrenciler, kendi ürettikleri temizlik malzemeleri ve sıvı sabunları maddi durumu iyi olmayan; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık tarafından belirlenen ailelerin evlerini tek tek gezerek tatil günlerinde bile ürünleri dağıtıyor. Öğrencilerin aileleri, "Çocuklarımız sadece dersleri öğrenmeye okula gitmiyor. İnsanlığa dair değerlerimizi yaşamak ve yaşatmaları için uygun bir ortamları var. Yaşları çok küçük hayatı öğreniyorlar. Bu projelerle gururlanıyoruz" diyor.

Sabah'tan Merve Bilkay'ın haberine göre; Kimya Teknolojisi alan şefi öğretmen Yıldız Benli günümüzün en büyük problemlerinden biri öğrencilerin sadece telefon başında bir hayat yaşaması veya öğrencilerden sadece akademik bir başarı beklemek olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti, "Gençlerin hayata dokunması, öğrenip kendilerini geliştirirken de başka insanlara faydalı olabileceklerini görmeleri lazım.

Öğrencilerin içlerinde var olan enerjilerini ülke üretimine katkıda bulunmaya ve yardımlaşmaya kanalize ediyoruz. Hayattaki herhangi bir işin ucundan tutmak, insanların hayatlarına dokunmak; bir işe yaramak öğrencilerimizi çok mutlu ediyor.

"BU PROJE BİR İYİLİK HAREKETİ"

Projede aktif olarak rol alan öğrenciler Gülcan Yıldırım, Melisa Koç, Kevser Kayatekin ve Damla Kahraman duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bu proje bir iyilik hareketi. Okulda dağıtacağımız ürünleri hazırlıyoruz, araçlara binip ev ev dolaşıyoruz. Yardım götürdüğümüz ailelerle tek tek konuşuyoruz.

Gözlerine bakıyoruz. Bizi gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. 'Siz lise öğrencisi misiniz? Ne güzel bu yaşta yardım dağıtma bilincinde olmanız' diyorlar. Zaten insanlar ihtiyaç sahibi oldukları için üzülüyorlar. Biz onlara yardımlarımızı götürdüğümüzde yüzlerindeki tebessüm gurur ve huzur verici."

Üretilen ürünler farklı okullara ve talep olursa özel sektöre satılabiliyor. Okul bugüne kadar tonlarca temizlik malzemesi ve sabun üretti ve sattı. Öğrenciler öğrenirken ve ihtiyaç sahiplerine yardım götürürken aynı zamanda devletin kasasına milyonlarca lira girdi.

 

  • 1 5
  • 18 Mayıs 2022 12:42 1.990
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK