Bugün Sen Pişir Etwinning Projesi

PROJE HAKKINDA

Sağlıklı beslenmeyi teşvik ederek farkındalık oluşturulmayı hedefliyoruz.

HEDEFLER

Sağlıklı nesillerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla,beslenme bilincini arttırmayı hedefliyoruz.Sağlıklı sofraların paylaştıkça güzelleştiğini düşünüyoruz.Öğrencilerimiz mutfakta çeşitli yemeklerin tariflerini araştırarak ailece etkinlikler planlamasını hedefliyoruz. Virüslere, bakterilere, salgın hastalıklara karşı bizi koruyacak veya obeziteye karşı sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçiyor. Geçirdiğimiz bu zorlu salgın döneminde besin ihtiyacını karşılamak,kendine yetebilmek ve güçlü bir bağışıklık sistemi için beslenmenin öneminin farkındalığını arttırmayı hedefliyoruz.Pandemi döneminde de evde sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması sağlanarak,sağlığın önemi hususunda bilinç kazandırmak istiyoruz.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Öğrencilerimize beslenme,hayat kalitesi ve israf konulu araştırma konusu verilecek.Araştırma bulgularını online olarak akranlarıyla paylaşması için toplantı düzenlenecek.Aile eşliğinde planlanan mutfak etkinliklerine her hafta yer verilecek.Hazırladıkları yemekleri online sunum yapacaklar.Planlama da yer alan yemekleri yaparken özgüven duygusunun kazanılması hedeflenmektedir.Sofra hazırlama da görev alacak ve sunumlarını da her etkinlikte paylaşacaklarlar.Ayrıca pandemi döneminde evde saksılarda,balkon bahçeciliğinin de farkındalığını oluşturarak yetiştirdikleri ürünleri mutfakta faydalanmalarını sağlayacağız.

BEKLENEN SONUÇLAR

Dengeli beslenmenin önemini kavrayarak, israf etmemeyi öğreneceklerdir.Öğrencilerimiz mutfakta yer alarak motivasyonu ve dikkati arttırıcı olumlu etkilerinin farkındalığının hissettirilmesini sağlayarak,hijyenik koşullarda yemeğini yapabilme imkanı edinebilmesi ve bunu alışkanlık haline getirmesi beklenmektedir.

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK