Bütün Şehir Kitap Okuyor

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu sosyal medya hesabından bir okuma etkinliği başlattı. ‘Her şey sussun kitaplar konuşsun’ adlı kitap okuma etkinliğine tüm şehir yoğun ilgi gösterdi. 7’den 70’e evinde, iş yerinde hatta ağılda bile kitap okuyanlar çektikleri fotoğrafları #Aksarayokuyor etiketiyle sosyal medyadan paylaşarak gündem oldu.

Aksaray’ın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kökenli valisi Hamza Aydoğdu, kentte okuma alışkanlığını arttırmak için bir etkinliğe imza attı. ‘Her şey sussun kitaplar konuşsun’ adlı farkındalık etkinliğine yoğun ilgi gösteren Aksaraylılar bir saatliğine televizyonlarını kapatıp, telefonlarını sessize aldılar ve kitapların dünyasına kapı araladılar. “Okumak ruhu beslemektir” diyen Vali Hamza Aydoğdu, “Bizim millet olarak okumak, bilgi toplumu oluşturup geleceğin muasır medeniyetleri arasında ilk sıralarda yer almak gibi bir zorunluluğumuz var” dedi.

 Aydoğdu, şöyle konuştu:

'OKUMA ÜZERİNE YAPILAN HER ETKİNLİK ANLAMLI'

“Aksaray kadim bir ilim şehri. Tarihte Dar’ül İlim olarak da anılmış, medreseleri ve alimleri ile Türk kültür tarihine önemli katkılar sunmuş. Böyle bir şehirde, kitap ve okumak üzerine yapılan her etkinlik şık ve anlamlı oluyor. Onun için de büyük ilgi görüyor. İlk olarak, KitapAksaray projemizi başlattık. Kurduğumuz kütüphaneyle isteyen herkese ücretsiz kitap hizmeti vermeye başladık. Sistemden istekte bulunanların evlerine, üç gün içinde kargo ile teslimat yapıyoruz. Okuyup, özetini sisteme yüklenenler ikinci kitaplarını isteyebiliyor. İnanılmaz ilgi görüyor. Şimdiye kadar binlerce kitabı kitapseverlerle buluşturduk. Kütüphanemizin sürekliliği ve güncellenmesi için kitap bağış kampanyası yaptık. Bir gün içinde yüz binden fazla bağış yapıldı. Sadece Aksaray Ticaret Borsamız, Aksaray’ın nüfusu kadar kitap bağışında bulundu. Hemşehrilerimiz her konuda olduğu gibi çok cömert. 

KİTAP KURTLARI PUSLU HAVAYI SEVER

Bir saatliğine televizyonları, tabletleri, telefonları kapatalım, ailece kitap okuyalım istedik. Haftada bir gün, bir saat süren etkinliğimizle farkındalık ve alışkanlık oluşturmaya çalışıyoruz. Mevsim kış. Salgın da var. Evlerdeyiz. 17 Şubat akşamı ilk etkinliğimizi yaptık. Meğer, kitap kurtları da puslu havayı severmiş. 7'den den 70'e, esnafı, çiftçisi, nöbetteki doktoru, camideki imamı, amiri, memuru, telsizdeki polisi, nizamiyedeki askeri, tabi ki öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz... Başka başka illerden, hatta Kanada’dan, Japonya’dan, yedi kıtadan kitapseverler, her evi bir kütüphaneye çevirdi. Şehir-i Süleha olan, Yunus Emre, Somuncubaba ve Tabduk Emre’nin şehri, Dar’ül-İlim Aksaray’a da bu yakışırdı. Zamanı durdurup, sayfalara hapseden herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Okuyarak gelişecek, okuyarak güzelleşeceğiz. Mevzu kitap ve okumak olunca, her engel aşılır."

 

Abdullah ŞANLI /

  • 2 7
  • 20 Şubat 2021 13:01 2.236
  • Aktif Haberler
  • eren_87
    21 Şubat 2021 11:52
    0 0
    Maalesef ülkemizde okuma alışkanlığı yok. Kütüphane oluşturulup öğrencilerin hizmetine sunuluyor. Birçoğu gerçekten okumuyor ve yıl sonu birçok kitabın yok olduğunu görüyoruz. Aile ortamı da çok önemli. Evde kitap okumayan anne ve babanın çocuğu da kitap okumuyor.
  • öğretmen1934
    20 Şubat 2021 19:34
    3 0
    Bence okumuş gibi yapıyorlar.
  • gökcebogaz55
    20 Şubat 2021 18:58
    4 0
    Bi ara bizim Samsun da okuyordu...
  • php_korsan
    20 Şubat 2021 15:38
    5 1
    Kayseri'de tüm duraklara camekanlar yapıldı.Once al oku yerine koy seklinde başladı.Uzun gitmedi 1 ay içinde kitaplar yok oldu ve proje sona erdi.
  • ahmetpitt
    20 Şubat 2021 14:26
    19 0
    Bütün iller aşağı yukarı benzer okuma projeleri yapıp Twitter da paylaşıp adını bu şekilde duyurma derdinde.Bana çok komik ve yapmacık geliyor.Çünkü ; yapılabilecek en kolay proje bunu görüyorlar
    İnşallah gerçek projeler üzerinde durulur ve Twitter da gündem amacı taşımayan işlevsel işlerle uğraşıyız
    Bu proje için gönül verip çalışan emekçi öğretmen ve öğrencilerimizi ayrı tutuyorum..!

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK