Benimle Paylaşır Mısın? & Her Çocuk Bir Kahraman Projeleri

Can You Share With Me (Benimle Paylaşır mısın?)

Etwinning Projemiz Başladı.

Kuruculuklarını Banu FİNAL (Naşide Halil Gelendost İlkokulu, Mamak, Ankara)  ve  Sevda ÇINGIL (İnkılap İlkokulu, Polatlı, Ankara)  öğretmenlerimizin yaptığı projemize  muhteşem bir ekiple başladık.

Bu projemizde güzel ülkemizin 8  şehri ( Ankara-İstanbul-Ordu-Konya-Trabzon-İstanbul-Batman-Kırklareli) ve 10 okulu yer almaktadır.

Projemizin Ortakları:

Emine ÖZDİLEK Kocasinan İlkokulu, Lüleburgaz

Cansu Kurumlu ( Ali Cevat Özyurt Ortaokulu, Sultangazi)

Ali Cevat Özyurt (Ortaokulu Sultangazi)

EMİNE KEŞOĞLU (İbrahim   Yapıcı İlkokulu, Selçuklu)

Gülsüm Hatipoğlu   (Yenikent İlkokulu, Sincan)

Halime İltar   (Deniztepesi İlkokulu  Serik)

Hatice AYAS (Cumhuriyet İlkokulu, Arsin)

Serdar ADLI  (Tepecik İlkokulu, Gercüş)

Ömer Uslu (Kumru Atatürk İlkokulu, Kumru)

Projemiz Hakkında

Paylaşma doğuştan gelen bir davranış değildir. Sonradan öğrenilir. Bir çocuğun paylaşmayı öğrenmesi ve kendi hayatında uygulaması önemli bir sosyal beceridir. Çocuğun sorumluluk alması ve paylaşmayı bilmesi önemli bir erdemdir. Çocuklar paylaşmanın anlamını deneyimleyerek yaşamalıdır. Çocuklar paylaşımda bulunduğu kişinin yüzündeki mutluluğu gördükçe daha çok mutlu olur. Bu da toplumun mutluluğu anlamına gelir. Web 2 araçlarını kullanarak müfredata uygun öğrenme sağlamayı hedefliyoruz.

Projemizle birlikte HEDEFLERizmiz Şunlardır

Web 2 araçlarını öğrenmek, Canlıların ve toplumun ihtiyaçlarına duyarlı bireyler olmak, Duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebilen sorumluluk sahibi olan, Sorgulayan eleştiren değer yargılarına sahip olması için değerlendirmeye yönelik davranış biçimlerini vermek, Algılayan düşünen ve bir takım yargılarda bulunabilen kişilik sahibi birer birey haline getirmektir.

BEKLENEN SONUÇLARIMIZ

Öğrenciler paylaşmayı öğrenirler. Mutlu olmayı ve mutlu etmeyi öğrenirler. Kelimelerle ya da kelimesiz duygularını ifade etmeyi öğrenirler. Toplumun değer yargılarını öğrenirler. Paylaşmanın çok çeşitli yollarla gerçekleşebileceğini öğrenirler. Paylaşmanın toplumsal sorunlara çözüm olabileceğini öğrenirler. Kişiler arasındaki ilişkilerin güçlendiğini fark ederler. Problem çözme, müzik, resim, tasarım yapma becerilerini, dil ve kelime dağarcığını geliştirme kazanır. Web 2 araçlarını kullanmayı öğrenirler. (PROJEMİZ HAYIRLI OLSUN)

**********************

Benimle Paylaşır Mısın? Projemizin Poster Afişi 1.si Kocasinan İlkokulu Oldu.

eTwinning  Proje anketi seçiminde en çok oyu alarak, Lüleburgaz Kocasinan İlkokulu Posteri,Benimle Paylaşır mısın? proje posteri seçildi.

    Yurdumuzun 8 ili ve Azerbaycan ülkesinden de bir öğretmenimiz olmak üzere   Kurucu Banu Final ile Sevda Gümüş Çıngıl  harika dokuz öğretmenimiz(Ömer Uslu,Emine Gürtoprak  Özdilek,Halime İltar,Serdar Adlı,Cansu Kurumlu,Gülçöhra Elcan Xelilli,Emine Keşoğlu,Gülsüm Koç Hatipoğlu ve Hatice Ayas  ile toplam on bir öğretmen harika projeye  çok heyecanla ,azim ve kararlılıkla başlamış bulunmaktayız

      Güzel çalışmalar yapmayı planlamış olup,öğrencilerimizi uzaktan eğitim sürecinde  en güzel şekilde eğitim öğretim için elele verdik.

       Bu arada fahri olarak online ile bizleri eTwinning alanında yetiştiren Hamza Evmez öğretmenimize de minnettarız.

 

Kaynak: Emine Özdilek

Gönderen: hararet

***************************

Her Çocuk Bir Kahraman

3 Şehir 6 Okulun ortak olduğu  ''Her Çocuk Bir Kahraman'' adlı eTwinning projemiz etkinlik çalışmalarına  devam etmektedir.

Projemizde, Milli Kültür ve Değerlerimiz içinde yer alan kahramanlarımızla (Seyit Onbaşı, Hacivat ve Karagöz Nasreddin Hoca…) yolculuğa çıkacağız. Öğrencilerimizin pandemi döneminde eğitim öğretim süreçleri içinde bu kahramanlarımızla yollarının kesişmesini sağlayacağız. Bu buluşmayla öğrencilerimiz derslerini kahramanlarımızla beraber, yaparak ve yaşayarak öğrenecek. Öğrencilerimiz ,eğitim -öğretimin merkezinde yer alarak; milli kültürümüze ait değerleri öğrenecek, öğrenmeyi daha kalıcı ve eğlenceli hale getirecektir.

Projemizle öğrenme ve öğretmen hareketliliğini sağlayarak 21. yy kazanımları ile hareket eden öğretmenlerin niteliğini ve vizyonunu geliştirmek;

Öğrencilerimizin pandemi döneminde velilerimizle niteliklli zaman geçirerek ve Kitle iletişim araçlarını etkin biçimde kullanmasını sağlamak;

Yaparak yaşayarak ve buluş yöntemi ile öğrenme yeteneğinde olan meraklı öğrencilerin projemizde görev almalarını sağlayarak işbirlikçi öğrenme ve birlikte projelerde çalışabilme yeterliliklerini geliştirmeleri adına onlara yardımcı olmak ;

Çok yönlü olan ve disiplinler arası bağlantı kurabilme yeterliliğine sahip olan yenilikçi öğrencilerin ve öğretmenlerin geleceğin eğitim sistemine uyum sağlayarak yol alması amaçlanmaktadır. Proje sonunda Karagöz ve Hacivat orta oyunu,Nasrettin Hoca fıkralarını canlandırma ve final şarkısını hep birlikte söylemeyi planlıyoruz. Ayrıca web 2 araçlarıyla etkinliklerimizi zenginleştirmeyi düşünüyoruz.

Projemizin ortakaları:

AYŞE KÖSE(kurucu öğretmen)

Melikşah İlkokulu,

EMEL ATA BAKAL

Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu,

Gürkan Köse

Salih Erkan İlkokulu,

Mehmet SAĞLAM

Hatice Bahaettin Şener ilkokulu

Neslihan Alptekin 

Melikşah İlkokulu

Nesrin Şafak Baysal

HASANPAŞA İLKOKULU

Tuba Kaşkaya

Melikşah İlkokulu

Vuslat Yılmaz

Güneycik ilkokulu,

Ahmet Mutlu Özdemir

Kumru Atatürk İlkokulu

Ömer Uslu(kurucu öğretmen)

Kumru Atatürk İlkokulu

  • 1 1
  • 19 Ocak 2021 12:32 1.517
  • omeruslu06
  • omeruslu06
    23 Ocak 2021 09:40
    1 0
    Böyle harika ve anlamlı bir proje içerisinde yer aldığım için değerli hocalarıma teşekkür ederim
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK