Canlı Ders Anlatımı Baskı Unsuru Olmasın!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, uzaktan eğitim kapsamında öğretmenlere canlı ders anlatımı konusunda yaşanan birtakım sıkıntıları dile getirdi. Kimi okul yöneticilerinin canlı ders anlatımı faaliyetlerine dahil olmayan öğretmenlerin EK DERS ÜCRETLERİNİN KESİLECEĞİ şeklinde öğretmenleri adeta tehdit ettiğini, bazı ilçe MEM ve okul yöneticilerinin ise canlı ders anlatımı hususunda adeta skor tabelası tutar gibi bir tutuma girdikleri, istatistikleri hormonlayarak “yukarıya” şirin görünmek adına öğretmenleri huzursuz edecek ölçüde dayatmacı ve baskıcı davranışlara girdiğini belirten Geylan, “Dilerim MEB kısa zamanda uzaktan eğitim sürecinde yaşanan garipliklere müdahale eder.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şunlara yer verdi: 

 “Koronavirüs tehlikesinin baş göstermesi üzerine 16 Mart tarihi itibariyle okullarımızda eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanlığı hızlı bir şekilde uzaktan eğitim hizmetini faaliyete soktu. Buradaki amaç öğrencilerimizin eğitime, okula, öğrenme sürecine, derse olan motivasyonlarını olabildiğince korumaktı.

Doğru olan da bu idi.

MEB ayrıca 8. ve 12. Sınıf öğrencileri için canlı ders anlatımı imkanını da sundu. Daha sonra 1. ve 2. Sınıf öğrencileri hariç olmak üzere ara sınıflar için de canlı ders işlenmesi hizmeti de hazırlanarak dileyen öğretmenlerimizin kullanımına açıldı.

Ancak uzaktan eğitim kapsamında öğretmenlerimizin canlı ders anlatımı konusunda bir takım sıkıntılar yaşanmakta.

Gün içerisinde MEB ÜST DÜZEY BÜROKRATLARIYLA GÖRÜŞME yaparak, yaşanan sorunları ve önerilerimizi ilettim. Ayrıca Bakanlığın bir duyuru yayınlayarak KRALDAN ÇOK KRALCI olan kimi yöneticilerin inisiyatif kullanmasını engelleyecek bir uygulama birliği sağlanmasını talep ettim.

Öncelikle şunun bilinmesi gerekir: Bütün öğretmenlerimiz, pandemi gerekçesiyle eğitime zorunlu olarak ara verilen bu süreçte, sahip oldukları imkanlar dahilinde ellerinden geleni yapmaya gayret etmektedirler. Öğrencilerimizin kesintiye uğrayan eğitim süreçlerinin olabildiğince rehabilite edilebilmesi için büyük emek sarfetmektedirler.

Ayrıca ilçelerde oluşturulan vefa destek gruplarının da büyük çoğunlukla öğretmenlerimizin gönüllü hizmetleriyle yürütüldüğünü de gözden kaçırmamak lazımdır. Yani öğretmenlerimiz, eğitim hizmetinin dışında devletin şefkat elinin vatandaşımıza dokunması için de sağlık risklerini göze alarak fedakarca sahada koşturmaktadır.

Bu itibarla bütün öğretmenlerimize minnetlerimi sunuyorum.

Ancak uzaktan eğitimle ilgili şu hususların da görülmesi gerekir:

1-Kimi okul yöneticilerinin canlı ders anlatımı faaliyetlerine dahil olmayan öğretmenlerin EK DERS ÜCRETLERİNİN KESİLECEĞİ şeklinde öğretmenleri adeta tehdit ettiği duyumları almaktayız. Böyle bir şey mümkün değildir. Bakanlığın açıklaması canlı ders anlatımı hususunda öğretmenlere bir zorunluluk getirmemektedir. Ayrıca bir okul yöneticisinin, öğretmenlerimizin mevzuat gereği aldığı ek ders ücretlerini ödememek HAKKI DA değildir, HADDİ DE değildir.

Bazı ilçe MEM ve okul yöneticilerinin, canlı ders anlatımı hususunda adeta skor tabelası tutar gibi bir tutuma girdikleri, istatistikleri hormonlayarak “yukarıya” şirin görünmek adına öğretmenleri huzursuz edecek ölçüde dayatmacı ve baskıcı davranışlara girdiği izlenmektedir. Hatta bazı okul müdürlerinin, çeşitli “oyunlarla” EBA’daki öğrenci girişlerini şişirerek “başarılarını” göstermeye çalıştıklarını dahi duymaktayız.

Bu tür tutum ve davranışları sergileyen idarecilerin, Bakanlığın ortaya koyduğu gayretin amacını ve Sayın Bakanın işaret ettiği vizyonun hikmetini algılamaktan yoksun olduklarını düşünüyorum.

-Mış gibi yapmaya alışmış bu idareciler şunu bilmelidirler ki, öğretmeni huzursuz ederek bir başarı sağlanması mümkün değildir.

Ayrıca sözkonusu bu idarecilere şunu da sormak istiyorum; Bakanlık merkez teşkilatı aciz miydi ki, canlı ders anlatımını zorunlu bir görev olarak öğretmene bildiremedi de sizden rica etti?

2- Kimi okul yöneticileri öyle programlar hazırlamışlar ki, evlere şenlik! Sabah 7.30’da ya da akşam 19.30’da iftar saatinde hangi öğrenci derse iştirak edebilecektir? Bu programlar hazırlanırken, hem öğretmenin kanaati alınmalı hem de uygulanabilirliğine dikkat edilmelidir. Ayrıca siz kafanıza göre yaptığınız programı dayattınız; diyelim ki öğretmenimizin kendi çocuğunun da aynı saatte dersi var. Kim feragat edecek?

3- Önceki gün Ankara’nın göbeğindeki bir okulumuzun yöneticisiyle görüştüm. Dokuzuncu sınıfta yaklaşık 100 öğrenci mevcudu var, canlı derse iştirak eden öğrenci sayısı 10-12 civarında. Türkiye’nin önemli bir kısmında da gerçek tablonun bundan çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Bu gerçeği göreceğiz.

4-Yıllardır eğitimde fırsat eşitsizliğinden yakınırız. Biliyoruz ki, 18 milyon öğrencimizin her birinin kendi evinde bilgisayarı, ya da internet imkanı yok. Ya da birden fazla öğrencinin yaşadığı evlerde birden fazla bilgisayar yok. Böyle bir durumda biz eğitimde fırsat eşitsizliğini sınıflara kadar sokmuş olmayacakmışız? Mesela 30 öğrencili bir sınıfta yarısının bu durumda olduğu ihtimalini düşünürsek, ne yapacağız? Kurtardığımız kardır, kalan sağlar bizimdir anlayışıyla mı yaklaşacağız?

İşte bu noktada, ülkemizin sosyo ekonomik koşulları itibarisiyle, şu an için EBA TV en verimli uzaktan eğitim aracı olarak öne çıkıyor. Televizyonun olmadığı ev neredeyse yok denecek kadar azdır. MEB’in EBA TV üzerinden yürütülen eğitim hizmetini etkinleştirerek devam ettirmesi en uygulanabilir ve en verimli seçenek olarak görünüyor.

Bu vesileyle, bir kez daha EBA TV’yi hızlı bir şekilde faaliyete sokan MEB yönetimini ve bu sürece gönüllü katkı sunan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum Önemli bir hizmete imza atıyorlar.

Dilerim MEB kısa zamanda uzaktan eğitim sürecinde yaşanan garipliklere müdahale eder.

Takipçisi olacağız..”

 

Türk Eğitim-Sen

  • 74 3
  • 28 Nisan 2020 04:55 19.069
  • tekmen
  • Aktif Haberler
  • nrysayar
    10 Mayıs 2020 05:39
    1 0
    Siz böyle diyorsunuz fakat forumlarda canlı ders yapmayan öğretmenin ek ders ücreti kesilmiş.. nasıl olmamış baskı unsuru.. sendikalar nerede?
  • mahmutocak42
    01 Mayıs 2020 01:47
    4 0
    Bu iş köylerde yürümüyor ve nüfusun %25 i köylerde yaşıyor.Ne yapacağız.
  • laylaylom_
    30 Nisan 2020 17:17
    7 0
    Bizde 8 lere günde 5 saat canlı ders konmuş. Ne baskı yapılmamasından bahsediyoruz. Resmi bir yazı yayınlanana kadar müdürler 5 değil 10 saat bile verecek
  • 16Öğretmen
    29 Nisan 2020 23:20
    20 0
    @heyyy3434 öğretmenim gibi sürecin en başından beri öğrenci ve velilerimi ihmal etmedim. Planlı ve sistemli ve bütün sınıfın yararlanacağı çalışmaları keyifle yürütüyoruz. İmkanları dahilinde canlı ders uygulamaları yapan meslektaşlarımı da destekliyorum (fırsat eşitliğine uygun olması koşuluyla). Yine gerçek bir idareci olarak öğretmenleriyle diyalog halinde gönüllük esaslı çalışmalar yürüten idarecileri de ayrı tutuyorum.
    Benim hazmedemediğim şeylerden en önemlisi şu oldu:
    Bazı meslektaşlarımızın, kendileri canlı ders yapıyor diye yapayanları süreç içinde hiçbir şey yapmamakla, fedakar olmamakla, para pul hesabı yaptığı halde yatarak vakit geçirmekle itham etmesi ve bunda ısrarcı olması. Onların yaptığını yapmıyoruz diye (ki geçerli sebepler var en başta fırsat eşitsizliği) hiçbir şey yapmadığımızı düşünecek kadar sığ düşünmek öğretmenlere yakışmıyor. Bu kadar basit bir şeyi bile anlayamıyorlarsa tartışmaya bile gerek yok...
    Varsın onlar bizden daha iyi daha fedakar öğretmen olsunlar...
  • asya10
    29 Nisan 2020 18:32
    13 1
    Enes BATUR kardeşimden hizmetiçi eğitim almayı düşünüyorum, ama önce bir diz üstü bilgisayar, bir kulaklık, bir mikrofon, rüzgar gibi uçan sınırsız internet almalıyım. Ek dersim tüm bunlara yetiyor mu bir hesaplayayım.
  • gkhn38
    29 Nisan 2020 18:25
    10 1
    1 mayısa ders konmuş bide resmi tatil olması lazım değil mi
  • sosyalci78
    29 Nisan 2020 17:41
    1 1
    Teşekkür ederiz
  • smyi
    29 Nisan 2020 12:56
    2 1
    teşekkürler.
  • mudo
    29 Nisan 2020 12:20
    4 1
    ağzına sağlık başkanım.
  • Unexpected
    29 Nisan 2020 10:34
    7 0
    Kral çıplak...
  • isikayhan
    29 Nisan 2020 09:50
    15 1
    Bana da 1 Mayıs’a canlı ders verilmiş
    Resmî tatillerde ders verilebiliyor olması ilginç
  • tamyigit
    29 Nisan 2020 09:49
    25 0
    Gkc kardesim utanmakla olmaz o işler ucuz kahramanlığa gerek yok. Maaşını ihtiyacı olan birine bagislayiver.Senin gibiler yüzünden bu meslegin itibarı yerlerde. 10 yıllık öğretmen olmuşsun 1 yıllık tecrübe kazanamamissin.Biraz daha kendini gelistirmeni tavsiye ederim.
  • HAMZA97
    29 Nisan 2020 09:11
    16 0
    İdare baski yapmasa bile eba ya giren iyi ögretmen giremeyen kötü ögretmen oluyor özellikle ilkokulda özel sinif olusturuluyor.Hatta 4 .okutan ögretmenler ev ziyareleri yapip gelecek dönem icin ögrenci seciyorlar .Idare isine geliyor. Tam bir adam secme .
  • elif-1990
    29 Nisan 2020 07:59
    12 0
    32 kişilik sınıfta ebaya giriş yapan öğrenci sayim 10 u bile bulmuyor
  • naciekinci
    29 Nisan 2020 05:27
    8 2
    Şunu da belirtmeliyim, idareciler bu konuda dayatma vs yapamaz hakları yok buna. Bizim ilde günlük her öğretmenin öğrenci iletişimi ile ilgili ne yaptıkları rapor halinde isteniyordu. Her gün online ders yapmama rağmen artık gondermeme kararı aldım. Dayatma ile değil, vicdanimla yapıyorum derslerimi. İmkanım var, öğrencilerim geliyor çok şükür. Keşke herkesin gelme imkanı olsa...
  • naciekinci
    29 Nisan 2020 05:22
    3 1
    Eba sistemi aslında güzel ama internet imkanı sıkıntılı. Canlı ders ile ilgili operatörler ile anlaşma yoluna gidilirse öğrencilerin ulaşımı kolaylaşacaktır. Tabi birde altyapı gerçeği var, kolay değil milyonlarca öğrenci var. Saatlere yayma bu yönde mantıklı elbet. Ama burada esas anahtar, öğretmen veli iletişimi ne durumda. Eğer sağlıklı bir iletişim kurulabilmis ise bir şekilde WhatsApp üzerinden vs odevlendirme ile bir şekilde süreç götürülür. Merkezde de Eba TV olur etrafında odevlendirme de bir cozumdur. Fakat iletişim sıkıntılı ise çocuklar her türlü mağdur olur. Kısacası burada süreç ogretmende biter. Öğretmen isterse bir şekilde elindeki imkanlar doğrultusunda birşeyler yapılır ya da hiçbir şey yapmadan bekleyebilir. Her iki durumda öğretmen profili etrafimda, çocuğumun okulunda, her yerde mevcut.
  • doganemin
    29 Nisan 2020 05:10
    26 0
    Merhaba g_c_k öğretmenim.
    Evet zor zamanlar geçiriyoruz haklısınız. Rabbim tüm insanlığın yardımcısı olsun.
    Öğretmenim, ona buna burun kıvırdığımız, işten kaçtığımız yok kesinlikle. Olaya biraz da eşitlik ilkesine göre, derse imkanı olmadığı için katılamayan o masum yavruların hakkı açısından bakılsa olmaz mı? Keşke sorun sizin buyurduğunuz gibi “ufacık” olsa, keşke. Sizin için ufacık olabilir, imkanları olan bir öğrenci grubunuz vardır bilemiyorum. Ama herkesin sizin gibi olmadığını da unutmayınız lütfen. O ufacık dediğiniz sorun ben ve birçok öğretmen arkadaşımız için maalesef çok büyük. Neden mi? Öğrencilerimin hepsinin interneti, bilgisayarı, tableti yok. Hatta güzel yurdumun birçok yerinde hiçbir öğrencisinin bu imkanı olmayan birçok öğretmen arkadaşlarımız mevcut. Devletimizin sunduğu bu imkanın güzel olduğuna yürekten katılıyorum. İmkanı olup da bunu kullanan arkadaşlarımızı da yürekten tebrik ediyor ve alkışlıyorum. Ya olmayanlar ne yapsın? Ama etiket hazır “Kötü öğretmen!”
    Hani derler ya “Oxford vardı da, biz mi okumadık”. İşte aynen böyle öğretmenim. Keşke bütün öğrencilerimin katılabildiği bir canlı ders imkanı olsa. O zaman 6 değil, 36 saat ders yapmaya ben de razıyım, biliyorum razı olmayan öğretmen arkadaşımız da olmaz zaten. Ama böyle bir imkan yok ve bunu düzeltmeye de benim gücüm yetmiyor işte. EBA altyapısı da zaten buna uygun değil malumunuz, canlı ders yapan arkadaşların ne kadar sorunla karşılaştıkları ortada. Bu da yetmezmiş gibi bakanlığın imkanı olan kullansın diye sunduğu bu gönüllük esasına dayalı sistemi “zorunlu” diyen kralcılarımız var.
    Sadece “İnsaf!” diyorum.
    Saygılar sunarım.
    Bu arada bu konuda bu açıklama yapılmadan yazdığım mesajda düşüncelerimi daha ayrıntılı anlatmıştım, müsait olursanız onu da okursanız sevinirim. Ne demek istediğim daha iyi anlaşılır öğretmenim. Adresi kopyalayıp tarayıcının adres satırına yapıştırmanız yeterli.

    https://www.egitimhane.com/eba-canli-sinif-uygulamasi-k192483-m5629782.html#msg5629782
  • Memmed
    29 Nisan 2020 04:31
    24 1
    Parasını almaya utanan arkadaşlara ....
    "Hergün tvlerde iban numaraları yayınlanıyor...lütfen bağış yapsınlar...hem vicdanen kendisi rahatlar hem de belki başka insanlara da örnek olurlar."
    Ben her meslektaşımın çeşit çeşit yöntemlerle mücadele içinde olduğunu biliyorum.canlı ders dayatmasını ve canlı ders yapamayan öğretmenleri eleştriyi anlamakta zorlanıyorum.öğrencilerini kapı kapı dolaşan öğretmenler olduğunu biliyorum.şu dönemde ders anlatımından ziyade çocukların morale ihtiyacı olduğunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. veli ve öğrencilerinizle konuşursanız çocukların canlı dersten çok sizin sesinizi duymaya ihtiyaçları olduğunu anlarsınız.
  • g_k_c
    29 Nisan 2020 03:17
    4 64
    Ek ders oldu mu herkes kuruşuna kadar hesap eder, canlı ders dedin mi yok internet çekmiyor, yok çocuklar gelmiyor.Arkadaslar biraz insaf. Herkes zor zamanlardan geçiyor. Böyle bir imkan yapılmış, ufacık sorunlari arşa cikaranlar var.He buradan yapmayıp zoom dan ders yapıyorsan amenna, ama ona burun kıvır buna kıvır olmuyor bu işler. 10 yıllık öğretmenim. Keşke ya herkese mecburi olsa bu canki dersler ya da maasimizda bir miktar kesinti olsa. Utanıyorum ben bir şey yapmadan o parayı almaya. Elimden gelse 6 ders canlı yayın yapmaya bile razıyım.
  • heyyy3434
    29 Nisan 2020 03:07
    20 1
    Hicbir talep olmadan okulun tatil edildigi gün. Velilerimle planlama yaptim. 12 eba tv. 13-15 arasi eba.gov.tr 15.-17 arasi Watsapp uzerinden ders kitaplarımiz ve set almıştık onu yapiyoruz. Tum ogrencilerimi matematik.Egitimhane.com uye yaptim 30 dk da burada tekrar. Okulistik 30 dk da burada. 30 dk da okuma saatimiz var. Sistemim tikir tikir işliyor. Canli ders var dedim velilerime eba.gov.tr ye giremiyoruz zaten eski sisteme devam edelim dediler. Okulumuzda yöneticilerimiz de anlayışlı davranarak isteğe bagli dediler. Kisaca sunu soylemek istiyorum. Biz ogretmenler ogrencilerimizi idare ve yoneticilerimizden daha fazla dusunuyoruz. Bu baski yapan ek ders keserim diyen idarecilerden sikayetleri okuyunca yazmak istedim. Ogretmenlerimizin şevkini kirmayiniz yeter. Tum ogretmenlerimize fedakarliklarindan teşekkür ediyorum.
  • DUYGU3441
    29 Nisan 2020 03:03
    24 0
    bunu tehdit olarak kullanan idareci varsa eğer çok yazık onlara... kraldan çok kralcı olmak deyimi tam bu idarecilere uygun . bırakın öğretmenlerimizi onlar zaten elinden geleni yapıyor bence ... saygılar
  • 58SERVET
    29 Nisan 2020 01:43
    13 2
    Başkanımızı kutlarım. Çok doğru tespitlerde bulunmuşlar.
  • paradox61
    29 Nisan 2020 00:08
    4 18
    İlk hafta itibari ile BİP uygulaması ile iki grup şeklinde yapmaya başladım. Ardından Zoom uygulaması ile tek grup üzerinden süreci devam ettiriyorum. Lakin ben bunu yaparken kendim esnek saatler belirleyip süreyi ona göre belirleyebiliyorum. Eba canlı sınıf uygulaması güzel düşünce lakin sınırlandırması ve şu andan bazı sorunların olması açısından sorun var. Okul yöneticileri anlamadıkları halde dayatma şeklinde bu işi öğretmenlere zorla verdirmeye çalışmaları hoş değil. Yine de EBA gibi değerli bir projeyi kullanamaya çalışalım ve öğrencilerimizi teşvik etme noktasında gayretli olalım.
  • şahin toy
    28 Nisan 2020 23:06
    34 0
    Zorunlu, ya da çeşitli îmalarla öğretmene hiç bir şekilde dayatılamaz. Kabul etmeyin siz de arkadaşlar. Adam akıllı, sınıfta bile ders dinlemeyip oflayan puflayan öğrenciye telefonla canlı ders... Her evde tablet, bilgisayar, kotasız internet çatıdan taşıyor maşaallah. Yapmak için yapmakta gayet ustalaştı idare ve yöneticiler.
  • sinaga
    28 Nisan 2020 22:36
    31 1
    Ne yazık ki çalışmalar en iyisi bu diye yapılmıyor. Üst tarafa nasıl yaranırım, nasıl sevecen olurum diye yapılıyor
  • suleyman45
    28 Nisan 2020 21:45
    14 1
    @hrdengiz hocam,

    TRT işbirliği ile 3 tane kanal açılmıştı zaten. Trt Eba İlkokul, ortaokul ve lise.
  • kabu
    28 Nisan 2020 20:58
    13 0
    Oldu bile...Uzaktan çalışmayı gerekçe göstererek " canlı ders" için görevlendiriyorlar.
  • hrdengiz
    28 Nisan 2020 19:05
    9 8
    Halkın kanalı olan TRT 'nin 2 kanalı bu süreçte öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunulsaydı hiçbir sorun çıkmayacaktı.Her evde bilgisayar ve sınırsız internet yok ama her evde televizyon var. Tv kanallarından görevlendirilen öğretmenler öğrencilere çok rahat bir şekilde derslerini anlatırlardı.Bu seçenek her daim saklı tutulmalıdır.
  • Bozokroy
    28 Nisan 2020 19:05
    6 1
    memetoca rumuzlu hocam selamlar,
    x işareti yanlışlıkla oldu. Kusura bakmayın. Başkanın açıklamaları benim düşüncelerimle aynı...
  • jak d
    28 Nisan 2020 18:22
    53 1
    Sistemi zorlayan öğretmenler 8 ve 12. sınıftaki öğrencileri-öğretmenleri düşünmeyenlerdir.Yazık değil mi ? Bu çocuklara. Eba tv ilkokulda yeter arkadaşlar.Atomu parçalayacaksınız sanki
  • php_korsan
    28 Nisan 2020 17:51
    19 6
    Carpı atan arkadaş istersen araştır davalar %90 kazanılıyor.Hele ki işin içine görevi kötüye kullanmak da bir girerse doğru cezaevine.
  • php_korsan
    28 Nisan 2020 17:35
    23 4
    Baskı unsuru olacak bir durum yok yaparsa mobbing davası açarsın ve kesinlikle kazanırsın.
  • kafu
    28 Nisan 2020 16:35
    55 2
    Benim anlamadığım öğrenciden, derse girmekten kaçan idareci arkadaş nasıl öğrencileri düşünür oldu? Öğretmenine baskı yapıyor bu konuda?
  • cihangir4010
    28 Nisan 2020 16:18
    41 1
    fırsat bu fırsat birçok müdür, yapmaya çalıştı bunu!
  • naciekinci
    28 Nisan 2020 15:36
    5 24
    Baskanimin düşüncelerine katılmakla birlikte ben de kendimce hiçbir idareciden tavsiye almadan veya baskı görmeden Skype üzerinden canlı ders uygulamama devam ediyorum. Öğrencilerimin büyük kısmı internete girebildiği için sorun teşkil etmedi. Tabi genel düşünürsek özellikle Doğu ve Güneydoğu da zor. Ama yapmak isteyenin de önüne taş konmamalı.
  • carpediem03
    28 Nisan 2020 13:59
    40 1
    Oldu oluyor bile sayın başkan. ÜStelik bu baskıyı yapanların başında kendi meslektaşlarımız geliyor. Ek ders alıyoruz ya, ondan.....
  • cmustafaengin
    28 Nisan 2020 13:42
    19 4
    1. Madde yok demiş de herkes aynı şeyi diyor? Bir de ben vicdanen giriyorum, ek ders alıyorum bari hak edeyim diyorum.
    Bir de bende 1-2 öğrenci anca girebiliyor. Eminim ki benim ve benim gibi binlerce 1-2 kişiye ders işleyen meslektaşlarım yüzünden sınava girecek 8 ve 12. sınıflar giremiyordur. Hayır EBA TV de zaten ders anlatımı var, ben Youtube'de kanal açıp oradan ne güzel gidiyordum. Hemen hemen her öğrencim de bir şekilde izliyordu. Zaten anlamadıkları yeri söylüyorlardı. İlkokul olduğumuz için iyi de gidiyorduk. Keşke EBA için zorunluluk yok dense de hem sistem rahatlasa hem de herkes kendine faydalı yöntemle devam etse...
  • kabu
    28 Nisan 2020 13:26
    30 0
    Diğer kademelerde devreye girince 8. sınıfların çoğu da sisteme giremez oldu.
    EBA çok sıkıntılı bir hal aldı.
    Geçen hafta 8 ve 12.sınıflar sorunsuzdu.
    Umarım bir çözüm yolu bulunur.
  • memetoca
    28 Nisan 2020 12:23
    52 3
    Başkan herkesin düşündüğünü söylemiş.Tebrikler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK