Canlı Derste Öğrencilerin Ekranı Karalamasını Nasıl Önlerim?

omer09
29 Eylül 2020 09:56

Merhaba kıymetli meslektaşlarım, günaydın. Canlı dersleri telefondan yapıyorum, öğrencilerin ekranı karalamasını istemiyorum, bu durumu nasıl engelleyebilirim? “Ayarlar” bölümüne baktım ama kalem kullanımını kapat diye bir ibare göremedim.

davlumbaz
29 Eylül 2020 10:44


"Disable participants annotation" Yani (katılımcıların not eklemesine, çizim yapmasına izin verme) işaretliyken çizim yapamazlar.
Ya da benim yaptığımı tavsiye edeyim. "Show names of Annotators" seçeneğini seçerseniz ekran karalandığında karalayanın adını çizginin yanında görürsünüz. Karalayanın adını söyleyip ekranı çizme deyince daha etkili oluyor. :D

hotiç - 29 Eylül 2020 11:09
Bu ayarlar için bilgisayardan mı giriş yapmalıyız tabletten de bu ayar yapılabilliyor mu? Ayrıca bu ayar nerede bulunuyor öğretmenim?
davlumbaz - 29 Eylül 2020 11:38
Bilgisayardan böyle. Ben telefondan bağlanıyorum. O nedenle share (resim gösterme) yaptığımda üç nokta, meeting settings, content share altında iki yer var. Annontate kısmını kapalı yaparsak öğrenciler çizemez. Ya da ikisi de açık olunca kim çizerse çizenin adı görünüyor.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK