Children With Sustainable Environmental Awareness (Sürdürülebilir Çevre Bilinci Olan Çocuklar)

Okulöncesi dönem çocukların gelişimlerini ve yaşamlarının tüm alanlarını kapsamaktadır. Çevre çocuğun ilişkili olduğu en önemli etmenlerden biridir. Okulöncesi dönemde çocuk hem kültürü ile hem de çevreyle ilgili ilişkilerinin farkına varmaya başlar. Bu dönemde hem ebeveynler hem de eğitimciler çocukların çevreye olan ilgi ve meraklarını desteklemelidir. Böylece küçük yaşlardan itibaren çocuklarda çevreye yönelik olumlu davranış, beceri, saygı ve sorumluluk bilinci arttırılabilir, çevre sorunlarını tanıyarak çevre sorunlarına yönelik farkındalık kazanmaları sağlanabilir.

Günümüzde çevre sorunları giderek artmaktadır. Doğal kaynaklar bilinçsizce kullanılmaktadır. Bu sorunlar karşısında farkındalık ve duyarlılık oluşturarak çevre sorunlarıyla mücadele büyük önem kazanmıştır. Bu kapsamda SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK kavramı yani doğal kaynakların bilinçli kullanılmasına, atıkların azaltılmasına, kaynakların geri dönüşümünün sağlanarak, gelecek nesillerin ihtiyaçlarınıda düşünecek şekilde çevrenin sürekli korunmasına dayanmaktadır.

eTwinning projemiz bütün üyelerin katılımı ile tamamlanmıştır.

  • 0 1
  • 09 Mayıs 2022 18:53 296
  • Arzu ZEYNEL
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK