Çığlığa Sessiz Kalma, İklim İçin Birleş-Don't Stay Quıet For The Scream, Unıte For Clımate

Kuruculuğunu Diyarbakır Bağlar Hürriyet İlkokulundan Orhan KILIÇ ile Konya SelçukluYazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulundan Arzu Erçin'in yaptığı proje 10'u Türkiye'den 2'si Azerbaycan'dan 1'i İspanya'dan olmak üzere 13 Ortak ile Ocak ayında başlamış olup Haziran ayında sona erecektir.

Projenin detayları aşağıda verilmiştir.

PROJE HAKKINDA

Teknolojinin çok hızlı geliştiği günümüzde fosil yakıtların fazla kullanımı hem havayı kirletmekte hem de iklimi ısıtmaktadır. Bu ısınma sonucu iklimler değişiyor, çevre kirliliği artıyor, insan hayatını ve sağlığını tehdit edecek sorunlar ortaya çıkıyor. Bu projede amacımız öğrencilerimizin ve dolayısıyla onların ailesi ve çevresinin iklim krizinin sebepleri ve sonuçları hakkındaki farkındalıkların arttırması ve bunu önlemek için çaba fark etmesini sağlamaktır.

HEDEFLER

Projemizle iklim krizinin ne olduğu ve yol açtığı olaylar fark edilecektir.Öğrencilerimiz iklime olumsuz yönde etki eden gazların nasıl oluştuğunu ve doğaya nasıl zarar verdiğini açıklayacaktır.İklim krizinin sebep ve sonuçlarını kavrayacaktır.Çevre bilinci ve gereksiz tüketimden kaçınma konularında daha bilinçli olacaktır.Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmenin iklim krizini nasıl önleyeceğini fark edecektir.Proje tabanlı öğrenmeyi keşfedecek, okul ve yakın çevresi dışında dünyanın bir parçası olduğunu anlayacaktır.Çevre ile ilgili sorumluluk bilinci kazanacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda öğrencilerimizde iklim krizinin ne olduğunun anlaşılmış olmasını bekliyoruz. Çevrelerindeki kişilerde iklim krizinin önlenmesine yönelik çalışmalarda aktif rol almasını hedefliyoruz. Çevreye duyarlı ve çevre sorumluluğu gelişmiş bireyler olmalarını hedefliyoruz.

  • 19 1
  • 12 Şubat 2020 23:47 3.832
  • orhan_kilic_8
  • sinko
    14 Şubat 2020 13:55
    1 0
    Tebrikler.Çok beğendim.
  • harunca
    14 Şubat 2020 09:30
    3 3
    Afişteki resin baskı kalitesi biraz daha iyileştirilebilirdi. 2020 dijital çağında bu afiş maalesef olmamış.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK