Çocuklar Deneylerle Buluşuyor-Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak-2 Devlet 1 Millet-Miniklerin Ste(A)m Aşkı

Projemizde; okul öncesi ve ilkokul çocuklarını kapsayan projedir. Dünyada icat ve buluşlarıyla hayatımızı aydınlatmış aydınlarımızı tanıyacaklar. Yaş grubuna uygun deneyler yapıp eglenerek öğrenecekler. Öğrenciler araştırarak keşif edecekler. Çocukların fen bilimlerine yatkın deneylerle başarmanın duygusunu tatmış araştırmacı sorgulayıcı bireyler olarak yetişecek. Projemizde her  ay bir bilim adamı tanıttık ve  2 tane deney yaptık. Çocuklar yaparak yaşayarak; etnilikleri uygulayarak çok eğlenerek projeyi tamamladılar

Projemizde  sona yaklaştık ve final yapıyoruz. Final Ürünlerimizi tüm ortaklar ile tamamlayarak eğlenceli birprojeyi daha bitirdik.

 

***************************

Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak

Okul öncesi dönemdeki çocuklarımızın aileleriyle birlikte atık malzemeleri değerlendirerek kendi oyuncaklarını tasarlamaları ve bunlarla etkinlik yapmaları hedeflenmiştir. Atık malzemelerden oyuncak yapımı sadece sizin değil çocuğunuzun da yaratıcılığını geliştirecek bir aktivite olmaktadır. Kolay geri dönüşüm fikirleriyle ilginç tasarımlar yapabilirsiniz. Yaptığınız oyuncakların pahalı veya ucuz olması değil el emeğiyle ortaya çıkması onu sizin ve çocuğunuzun gözünde daha değerli yapacaktır.

Bu projemiz ilebilinçli ve akıllı dimağlara yaşanılası bir gelecek bırakabilmek için farkındalık yaratmak, doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu sağlanması, atık miktarının azaltılması ve gelecek nesilleri bilinçlendirerek daha temiz ve doğal bir Dünya bırakabilmek için geri dönüşüm adına neler yapılabileceğini gösterebilme gayreti içindeyiz.

Tüm bu amaçları hedef alarak projemizde final yapıyoruz.Çok başarılı etkinliklerle  geri dönüşüm farkındalığı yüksek öğrenciler kazandık

 "GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK" E-TWİNNİNG PROJESİNDE SONA YAKLAŞTIK...

 "GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK" e-twinning projesinde sona yaklaştık. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz geri dönüşüm malzemelerinden kukla, müzik aleti, robot, uyku oyuncağı çalışmaları yaptılar. Yapılan çalışmalar doğrultusunda öğrencilerimiz ve velilerimiz geri dönüşüm hakkında farkındalık kazandılar. Atık malzemeleri çöp olarak atmayarak yeniden dönüştürülebilir hale getirdiler.

Çalışmalarda web 2 araçları kullanıldı. Öğrencilerimiz eğlenerek öğrendi. Proje kapsamında öğrencilerin ve velilerin aktif katılımları sağlandı. Yüz yüze eğitime ara verilen dönemde proje çalışmaları velilerin desteği ile online olarak yürütüldü.

Geri dönüşümle geleceğe güzel bir çevre bırakmak için projemizin sonunda sosyal sorumluluk projesi olarak;

1- "TOHUM BOMBALARI"

2- "DÜNYA SU GÜNÜ FARKINDALIK ÇALIŞMALARI"

3- "18 MART DÜNYA GERİ DÖNÜŞÜM GÜNÜNDE"

4- "GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİYLE KOSTÜM DEFİLESİ" gibi etkinlikler gerçekleştirdik.

Okul idaresinin destekleri, çocukların ve velilerin katılımı ile projemiz başarılı bir şekilde tamamlandı.

*************************

2 Devlet 1 Millet

Projemizde öğrencilerimize erken yaşta milli-manevi duyguları kazandırmayı, geçmişe sahip çıkıp geleceğe sağlam adımlarla ilerlemeyi hedeflemekteyiz. Farklı web2 araçları kullanarak sosyal, duygusal gelişim, motor beceriler, dil gelişimi gibi alanları da destekleyerek olumlu davranışlar kazandırmayı planlamaktayız

Projemizde; Mart ayında Türkiye-Azerbaycan Hatıra Ormanı Gönül Bahcesi oluşturduk.Tüm velilerimizin katılımıyla oluşturduğumuz hatıra ormanı etkinliğimizi çoşku içinde tamamladık.

 "TÜRKİYE-AZERBAYCAN HATIRA ORMANI GÖNÜL BAHÇESİ" ve "OKUL BAHÇEMİZ YEŞİLLENİYOR" E-TWİNNİNG PROJELERİ KAPSAMINDA OKUL BAHÇESİNE HATIRA AĞAÇLARI DİKİLDİ...

Üçler İlkokulu okul öncesi öğretmeni Zeliha ARSLAN'nın ortak olduğu "İKİ DEVLET BİR MİLLET" e-Twinning projesi yürütülmektedir. Proje hedeflerinden biri,  öğrencilerimize erken yaşta milli-manevi duyguları kazandırmayı ve geçmişe sahip çıkıp geleceğe sağlam adımlarla ilerlemeyi amaçlamaktadır.

"İKİ DEVLET BİR MİLLET" projesinde 10 Türk, 3 Azerbaycan okulunun ortak olduğu ve kurucu okullardan Azerbaycan ortağı Projenin kalıcı iz bırakması için bulundukları şehirlerde "Türkiye-Azerbaycan Hatıra Ormanı Gönül Bahçesi" oluşturma kararı aldılar. Bu etkinlik kapsamında; okul idarecilerinin de destekleri ile velilerin ve okulumuz ana sınıfı öğretmenlerinin katılımıyla öğrencilerle birlikte ağaç ve fidan dikme etkinliği yapıldı. "Türkiye-Azerbaycan Hatıra Ormanı Gönül Bahçesi" oluşturularak her iki ülke bayrakları asıldı. Ağaç dikiminden sonra öğretmen-öğrenci, veliler ve okul idarecileri ile birlikte hatıra resmi çektirilerek etkinlik tamamlanmış oldu. Son olarak Azerbaycan ve Türk bayraklarının gölgesinde çocuklarla birlikte kardeş Azerbaycan halkına Türkiye'den selam gönderildi.

***************************

Miniklerin Ste(A)m Aşkı

İlkokul öğrencilerinin ste(a)m çalışmalarını anlayarak yapabilmelerini sağlayacağız .Ste(a)m içeriğini tüm derslerde planlarımıza alarak müfredata entegre edeceğiz. Öğrencilerimizin 2023 hedefleri doğrultusunda farkındalıklarını arttıracağız .Bilimsel ,kültürel ve sanatsal etkinlikler yaparak sınıf ortamlarını birer atölyeye çevireceğiz. Böylelikle araştıran ,yorum yapan, sorgulayan, analiz eden ve bir ürün ortaya koyan öğrneciler ile hedeflerimize yaklaşacağız. Yeni neslin elinden tutarak hayal gücüne güç katarak hedeflediğimiz 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz.

 

MİNİKLERİN STE(A)M AŞKI PROJEMİZ BAŞLIYORRRR.....

İlkokul öğrencilerinin ste(a)m çalışmalarını anlayarak yapabilmelerini sağlayacağız .Ste(a)m içeriğini tüm derslerde planlarımıza alarak müfredata entegre edeceğiz. Öğrencilerimizin 2023 hedefleri doğrultusunda farkındalıklarını arttıracağız .Bilimsel ,kültürel ve sanatsal etkinlikler yaparak sınıf ortamlarını birer atölyeye çevireceğiz. Böylelikle araştıran ,yorum yapan, sorgulayan, analiz eden ve bir ürün ortaya koyan öğrneciler ile hedeflerimize yaklaşacağız. Yeni neslin elinden tutarak hayal gücüne güç katarak hedeflediğimiz 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz.

İsmail Ebul_iz İlkokulu

**************************************

Miniklerin Steam Aşkı Etwinning Projesi

Miniklerin Steam Aşkı Projesi kapsamında öğrencilerimiz Nisan ayını çok verimli geçirdiler.Önce Atatürk Çerçevesi ardından kuş evleri yaptılar. 

 

Gönderen: Cemile.38

 

  • 1 4
  • 23 Mart 2021 21:27 1.716
  • ZELİHA A.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK