Ana Sayfa
Dosyalar
Forum
Haberler
Giriş yap
Üye ol
Şifremi unuttum
Egitimhane.Com
»
Genel Konular
»
Müze
»
çocuklar türkçeyi bulmacalarla öğrenecek
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
çocuklar türkçeyi bulmacalarla öğrenecek
ERGENEKONCELAL
Uzman Üye
418
773
Okul Müdürü
418
773
Okul Müdürü
19 Kas 2006 21:27:29
Türk Dil Kurumu Başkanı Şükrü Haluk Akalın, Türkçe sözlükte yer alan sözcüklerin, eğlenceli biçimde öğrenilmesini sağlamak amacıyla bulmaca hazırlayacaklarını bildirdi.
Türk Dil Kurumu Başkanı Şükrü Haluk Akalın, kişilerin söz varlığını geliştirmek amcıyla bulmaca hazırlayacaklarını belirtti. Şükrü Haluk Akalın, kişilerin söz varlıklarını geliştirmek için eğlenceli bir yol deneyeceklerini bildirdi.
Hazırlayacakları CD'ler ile Türkçe sözlükte yer alan sözcükleri "Adam Asmaca", "Bir Kelime-Bir İşlem", "Kelime İçinden Kelime Çıkarma" gibi bulmacalar aracılığıyla kişiye sunacaklarını kaydeden Akalın, bu bulmacaların bir süre sonra TDK'nın internet sitesinden de vatandaşlara ulaştırılacağını dile getirdi. "Örneğin 'kelebek' kelimesi içinden yeni kelimeler türetilecek. Ya da bilgisayar kelimesinin anlamı verilecek, bu nedir diye sorulacak" diyen Akalın, oyun gibi öğrenilebilecek sözcüklerin, çocuklar ve gençlerin Türkçelerini geliştirmeleri bakımından önemli rol oynayacağını ifade etti.
Akalın, CD'lerde, şiir meraklılarına yönelik kafiyeli sözcüklerin yer alacağını da söyledi.
hcelebi
Aktif Üye
66
10
66
10
19 Eki 2007 23:01:14
Bir kelime bir işlem,kelime içinden kekime çıkarmayı uyguluyorum.Çocukların çok hoşuna gidiyor.Bol bolda bulmaca etkinliği yapıyorum.Eğlenceli buluyorlar.
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Egitimhane.Com
»
Genel Konular
»
Müze
»
çocuklar türkçeyi bulmacalarla öğrenecek
Giriş yap
Üye ol
Her Şeyi Ara
Dosya Ara
Forum Son 100 Konu
4. Sınıf Dokümanlar Günlüğü 2026-2027
Ösym, Aöf Sınav Görevleri Bölümü
E-Bordro ( Maaşlar Hakkında Soru Cevap)
Mebbis Ek Ders Modülü
2. Sınıf Dokümanlar Günlüğü 2026-2027
Okul Yöneticileri Odası
Son Eklenen Dosyalar
Dikkat Etkinlikleri Kutulu Tekerlemeler 2
4. Sınıf Matematik Sayıları Sıralama Etkileşimli Oyun Etkinlik
Dikkat Etkinlikleri Kutulu Metinler
6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 1. Açık Uçlu Sınav -1. Senaryo
5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 1. Açık Uçlu Sınav 1. Senaryo
Egitimhane.Com
©2006-2023
KVKK