Çocukluğum Çocukluğun Olsun Etwinning Projesi

"ÇOCUKLUĞUM ÇOCUKLUĞUN OLSUN" eTwinning projemiz kapsamında öğrencilerimiz aileleri birlikte ile geleneksel çocuk oyunlarını oynadılar.

Ebeynleri ile kaliteli zaman geçiren öğrencilerimiz unutulmaya yüz tutmuş pek çok oyunumuzu ailesi aracılığıyla öğrenci.

Projemizin sonunda öğrencilerimiz yaratıcılıklarını kullanarak çeşitli oyuncaklar tasarladılar.

Proje hakkında;

Çocuklarla iletişim kurmanın, onların dünyasını paylaşmanın birçok yolu vardır. Oyun bu yolların en doğal olanı, en sık kullanılanı ve en sağlıklı sonuç verenidir. Çocuklara sayısız fayda sağlayan, öğrenme ve eğlenme aracıdır. Çocuk oyun oynayarak hayatı keşfeder, anlamlandırır, öğrenir. Yetişkinler için konuşmak iletişim aracıyken çocuğun iletişim aracı oyundur. Yaşadığı her şeyi oyuna aktarması sebebiyle çocuk için oyun çok önemli yer tutmaktadır. Oyun çocuklarda özgür düşünme yeteneğinin gelişimini sağlar. Aynı zamanda oyun çocukların motor gelişimlerini destekler ve  empati yapmayı, başkalarına saygı göstermeyi, kendi sorumluluğunu fark etmeyi, sabırlı olmayı, kurallara uymayı, stresle baş etmeyi, problem çözmeyi ve liderlik özelliklerini pekiştirmeyi öğretir. Pandemi ile birlikte daha çok evde zaman geçirmek zorunda kaldığımız bu süreçte çocuklar ve aile bireyleri arasında daha kaliteli ve etkin zaman geçirmek için oyun büyük bir fırsattır.

" ÇOCUKLUĞUM ÇOCUKLUĞUN OLSUN" Projesi ile birlikte çocuklar aileleriyle evlerinde kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarımızı hatırlayacak, ailelerin çocukluk dönemindeki yaşantılarını çocuklarına aktarmasına olanak sağlanacaktır. Süreç pozitif teknoloji kullanımı ile birleştirilerek, pandemi sürecinin olumlu geçirilmesi sağlanacak, çocukların bir çok alanda gelişimleri desteklenecektir. Böylece aile bireyleri arasındaki bağ kuvvetlenecek ve daha eğlenceli bir zaman dilimi geçirmiş olan çocuklar eğlenerek öğrenmiş olacaklardır. "ÇOCUKLUĞUM ÇOCUKLUĞUN OLSUN" Projesi ile birlikte; Çocukları pandemi sürecinin olumsuz psikolojik etkilerinden uzaklaştırmak, kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarımızı hatırlamak ve ailelerin çocukluk süreçlerini, kendi çocuklarına aktarabilmesini sağlamak, ev içi olumlu diyalog ve pozitif iletişimi sağlamak, Çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve sağlıklı iletişim kurma becerilerine sahip olmalarını sağlamayı, çocuklarımızı kendilerini ifade etme, saygılı olma, işbirliği, dikkat, merak oluşturma, problem çözme, eleştirel düşünme, analiz yapabilme, kurallara uyma, topluma uyum sağlama gibi pek çok alanda geliştirmek hedefleniyor.  Projemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Döneminde yürütülecektir.

Öğretmenlerimize ve öğrencilerine Projede başarılar dileriz.

Projenin Kurucuları: Yasemin TOPSAKAL, Samet SALİH

Projenin Ortakları:

Özge ÖZTÜRK (Çamlıyurt İlkokulu, Trabzon)

Özlem EKSİK (Çamlıyurt İlkokulu, Trabzon)

Kader KARADENİZ (80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, Kars)

Burcu Gümüştepe (1 Ekim İlkokulu, Kars)

Dilek KARSAN (Şehit Ahmet Özsoy İlkokulu, Samsun)

Özlem ÇUKURLU ( Giresun Bilim Ve Sanat Merkezi)

Sedef KELLERBAĞI (Akyazı Cumhuriyet Anaokulu, Sakarya)

İlknur AYAZ ( Çilehane Fatma Kara İlkokulu, Kars)

Aytakin Bayramova (Araz Zərgər kənd ümumi orta məktəb, Füzuli, Azerbaycan)

 

Yasemin TOPSAKAL

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK