Connect T@ Life E Twinning Project

Himmetdede Piyade Er Kemal Ergen Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak yer aldığımız Connect t@ the Life eTwinning Ekim ayı itibariyle başlamıştır. Okulumuz İngilizce Öğretmeni Fulya BOZDEMİR ve 12 öğrenci ile katıldığımız projemizde, özellikle pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim sonrasında öğrenciler için gittikçe büyüyen bir problem olan Dijital Bağımlılık problemini ele almayı amaçlıyoruz.

Bu proje ile öncelikle öğrencilerin dijital bağımlılığın ne olduğunu anlamalarını ve kendilerinin bir dijital bağımlı olup olmadıklarını fark etmelerini istiyoruz. Sonrasında ise bu problemin doğurduğu olumsuz sonuçların neler olduğunu tespit edip, bu problemin çözümü konusunda neler yapılabileceği ile ilgili çalışmalar yapmayı planlamaktayız.

Türkiye'den 10, İtalya'dan 1, Ürdün'den 2, Almanya'dan 1 ve Romanya'dan 1 ortak okul ile yapacağımız çalışmalar ile öğrencilerimizin hem dijital bağımlılık konusunda farkındalıklarını arttırmayı ve bu probleme karşı çözüm yolları ortaya koyabilmelerini hem de akranları ile işbirliği içerisinde dil becerilerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Proje sürecinde ise çeşitli web 2 araçları ile seminerler, sunumlar, sergiler v.b çalışmalar yaparak teknolojinin olumlu yönde kullanılmasını da teşvik etmeyi planlıyoruz.

Proje ana teması dışında eTwinning işbirliği, dayanışma, yenilik ve dijital yeterlilik gibi değerleri de öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Tüm bu çalışmaları yürütürken olmazsa olmaz ilkemiz öğrencilerimizi güvenli bir internet ortamından uzaklaştırmamak, onların kişisel bilgilerini paylaşmamak ve her türlü sanal tehlikeden korumaktır.

 

www.youtube.com/embed/Djo9BeQoq10

  • 0 0
  • 08 Mayıs 2022 20:37 300
  • fulya38
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK