Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi (ÇORUM MERKEZ

Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi

TÜM OKULLAR -> ÇORUM -> MERKEZ
Kurum Kodu138844
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (14 Eylül 2011)

Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ilimizde ilk olarak 1984 yılında Ticaret Lisesi binasında hizmete açılmıştır. 1989-1998 yılları arasında Kale İlkokulu ek binasında hizmet verdikten sonra 11.09.1998 yılından itibaren S.S.K. Hastanesi karşısındaki 2 katlı yeni binasında hizmet vermeye devam etmektedir. Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü 17 Nisan 2001 tarih ve 24376 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “ Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği “ ne uygun olarak aşağıdaki bölümlerden oluşan kurumsal bir yapıya sahiptir:
1- Merkez Müdürlüğü
2- Merkez Müdür Yardımcılığı
3- Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanlığı
4- Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı
PERSONEL DURUMU :
Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde Üniversitelerin Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji ve Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü mezunları Rehber Öğretmen unvanı ile, üniversitelerin özel eğitim bölümleri mezunları ise özel eğitim öğretmeni olarak görev yapmaktadırlar. Müdürlüğün Norm Kadrosu 8 Rehber Öğretmen, 1 Görme Engelliler Sınıf Öğretmeni, 1 İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeni ve 1 Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeninden oluşmaktadır. Merkezimizde halihazırda 1 Müdür ,1 Müdür Yardımcısı 5 Rehber Öğretmen, 1 Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni, 1 Görme Engelliler Sınıf Öğretmeni, 1 Memur ve 1 Hizmetli görev yapmaktadır
MERKEZİN GÖREVLERİ :
Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Eğitim-Öğretim Kurumlarındaki Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesine ilişkin gerekli her türlü çalışmaların yanı sıra Özel Eğitim gerektiren bireyleri de tanılamada belirtildiği şekilde inceler, tanılar, yerleştirilebilecekleri en uygun eğitim ortamını önerir ve bu bireylere Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri sunar.(573 S.K.H.K.Mad.21 )
Merkezimize gelen çocuklar incelenerek uygun kurumlara yerleştirilmesi amacıyla Merkezimizde Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği doğrultusunda Eğitsel Tanılama , İzleme ve Değerlendirme Ekibi ile Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu oluşturulmuş ve bu kurullar çalışmalarına devam etmektedir.
Merkezimiz genellikle şu çalışmaları yürütmektedir :
1- Engelli çocukları (Zihinsel,Ortopedik, Görme, İşitme,Konuşma vb.) incelemek ve incelenen çocuklar için uygun Eğitim ortamları önermek; Özel Eğitim Okulu, Özel Eğitim Sınıfı ve ilgili kurumlara yerleştirmek.
2- İlk ve Ortaöğretim kurumlarını belirli plan ve programlar dahilinde ziyaret etmek, Yönetici ve Öğretmenlere Rehberlikte bulunmak.
3- Engelli ve Psikolojik Problemleri olan çocukları incelemek, aileler ile görüşmek ve onlara danışmalık yapmak.
4- Psikolojik nedenli problemlerle veya özür nedenlerine bağlı olarak gelen çocuklara danışma ve terapi hizmetleri sunmak.
5- Okullarda görevli Rehber Öğretmenlerle işbirliği yapmak, Rehberlik çalışmalarının etkinliğini artırmak amacıyla toplantılar düzenlemek.
6- Engelli çocuklar için incelemeler yapmak, ihtiyaç görülen okullarda Özel Eğitim sınıfı açılması yönünde ilgili kurullara teklifte bulunmak.
7- Rehberlik ve Özel Eğitim konularında araştırmalar yapmak; öğrenci,veli Öğretmen ve okul yönetimlerine yönelik broşür. Kitap vb. hazırlamak ve dağıtmak.
8- İlgili kurum ve okullarla işbirliği yapmak.
9- Özel Eğitim ve Rehberlik konularında toplantı, konferans, kurs ve seminerler düzenlemek.
Telefon:0364 225 48 22
Web: http://www.corumram.gov.tr/



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK