Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Korona Tedbirlerini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN kovid 19 virüs salgını ile ilgili olarak Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda alınan yeni tedbirleri açıkladı. 

"-Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır.

- Özel sektörde de minimum personelle esnek çalışma sistemine geçilecektir.

- Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacaktır.

- Piknik alanları hafta sonu kapalı olacak hafta içi de buralarda toplu olarak bulunulmayacaktır.

- Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun olarak celp ve terhis uygulanacak.

- Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir.

- Tüm illerimizde valilerin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştrırılacaktır.

Şimdi asıl önemli yere geliyorum. Bu tedbirlerin İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi 30 büyükşehrimizin tamamında titizlikle uygulanması kararı uygulamaya geçmiştir. 

Ev ve iş yeri dahil her ortamda toplu ulaşımı zorunlu olmadıkça kullanmayarak, temizliğimize hassasiyet göstererek tedbirlerin etkinliği artırmamız şarttır.

Şayet bu tedbirlerin daha ileri noktalara ulaşmasını istemiyorsak, gönüllü karantina şartlarına riayet etmeliyiz. Yani evimizden çıkmayacağız."

  • 4 9
  • 27 Mart 2020 22:27 5.434
  • mc_delta_te
  • Aktif Haberler
  • ataogretmen
    28 Mart 2020 13:32
    0 1
    Bilim Kurulu üyesinden çocuklar için kritik uyarı!
    Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüs konusunda çocukların süper taşıyıcı olabileceğini belirterek, "Normalde koronavirüste 1 kişi 2,6 kişiye bulaştırırken, çocukların 5-10 gibi çok daha fazla kişiye bulaştırma olasılığı var" dedi.

    Gençlerin çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Hasta olabilirler ya da ciddi hastalık geçirebilirler, ancak iyileşme olasılıkları çok fazla. Bunlarda belirtisiz seyretme olayı çok fazladır. Yaşlılarda çok ciddi seyrediyor. Gençlerin taşıma oranı fazla olduğu için dikkatli olmaları lazım. Sosyal izolasyona en çok bu arkadaşlar önem vermesi gerekiyor" diye konuştu.

    Sosyal izolasyon yasağı gençler için olmalıydı. Bol bol da kitap okurlardı evde. Doğrusu bu değil miydi?
  • şahin toy
    28 Mart 2020 01:08
    0 0
    Zeugma hocam, seyahatin valilik bilgisi dahilinde olması şartı toplu taşıma için geçerli. Özel araç bunu kapsamıyor diye biliyorum.
  • zeugma
    28 Mart 2020 00:44
    0 0
    il dışına özel aracımla gidemeyecek miyim?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK