Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına dair büyük idealleri ve hedefleri olan Türkiye'nin insan kaynağının yetiştiği fidanlık, okullarımızdır. Türkiye’yi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine, ancak kaliteli, özgün, en modern teknolojiyle donanmış bir eğitim öğretim sistemiyle taşıyabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’na katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasının başında 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nın; öğrencilere, öğretmenlere, velilere, eğitim camiasına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her başarılı eğitim kurumunun gerisinde, çalışkan öğrencilerle beraber mesleğine âşık eğitimcilerin imzası olduğunu kaydetti.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI ASLA ÖDEYEMEYİZ”

“Her biri ayrı değer olan öğretmenlerimizin, evlatlarımızın eğitimi için harcadıkları emek olmasa, elbette bu başarıların hiçbiri yakalanamazdı” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlatlarımızı yetiştiren, milletimize ve insanlığa faydalı bir fert olmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz” ifadesini kullandı.

Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlı olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm velilerden ve çocuklardan müsterih olmalarını isteyerek, “Bu vesileyle bir kez daha sırası gelmiş tüm vatandaşlarımı, en başta da eğitim camiamızı ve velilerimizi aşılarını olmaya davet ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz. Ancak salgına karşı en etkili koruyucu silahımız olan aşı imkânını da değerlendirmemiz şarttır. Aşıyla ilgili özellikle sosyal medya mecralarından yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmemelidir. Salgının yayılmasını engellemek; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz başta olmak üzere hepimizin önlemlere uymasına bağlıdır.”

“EĞİTİME HARCADIĞIMIZ HER BİR KURUŞU, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YAPILMIŞ EN ÖNEMLİ YATIRIM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”

“Bugün, uzun bir aranın ardından yeniden okullarına kavuşan evlatlarımız, Türkiye’nin geleceğidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin başarılı bilim insanları, siyasetçileri, sanatçıları, işadamları, sporcuları, öğretmenleri, askerleri, doktorları, mühendisleri, yüreği kıpır kıpır atan bu gençlerimizin arasından çıkacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına dair büyük idealleri ve hedefleri olan Türkiye'nin insan kaynağının yetiştiği fidanlık, okullarımızdır. Türkiye’yi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine, ancak kaliteli, özgün, en modern teknolojiyle donanmış bir eğitim öğretim sistemiyle taşıyabiliriz. Bunun için eğitime harcadığımız her bir kuruşu, ülkemizin geleceğine yapılmış en önemli yatırım olarak değerlendiriyoruz.”

Göreve geldikleri 2002 yılından beri eğitimi daima öncelikli meseleleri olarak gördüklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında millî eğitim bütçesi 7,5 milyar lira iken, 2021 yılında bu rakamı 147 milyar liraya yükselttiklerini kaydetti.

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı

  • 7 32
  • 06 Eylül 2021 13:55 14.923
  • Aktif Haberler
  • seval33
    08 Eylül 2021 21:25
    11 0
    Sinif mevcudumuz 40-45.Siniflar küçük cocuklar 3 erli oturuyor fazladan sira koysak tahta ile arada 3 adim kaliyor o denli dersler 40 dakika.Okulda temizlik gorevlileri yok okulu pislik götürüyor ve hala egitimden söz ediliyor.Neden kimse sesimizi duymuyor bu konuda.Bir öğretmen gider yerine başka öğretmen gelor gözüyle mi bakılıyor acaba!
  • ütopya27
    08 Eylül 2021 16:10
    15 0
    Keşke biri çıkıp da öğretmenlerin hakkını ödeyeceğim deseydi!
  • kutlu11
    08 Eylül 2021 12:53
    8 0
    Yıllardır Uygulanan Politikalardan Biliyor Ve Beklemiyoruz.
  • akkolmurat
    08 Eylül 2021 12:38
    20 0
    Yüz yüze eğitimi her zaman destekledim. Fakat bu şartlarda yüz yüze eğitim, yüzde yüz felaketle sonuçlanacaktır. Bizim okul 1287 kişi. Pazartesi törende bile durum içler acısıydı. Ders 40 dakika mevcutlar 25-30 kişi. Tenefüste kantini görmelisiniz belediye otobüsü gibi kantin. Çocuklar iç içe.Bahçede herkes at koşturuyor. Sosyal mesafe desen trajedi. Ve en en önemlisi tuvaletler. Bir şişe sabun var ortada herkes onunla muhatap. Sabunlar musluklara, tuvalet tezgahına akmış. Tam bir mikrop yuvası. Ayrıca bina girişine masanın üstüne 1 kutu maske konmuş. Maskeler masaya dağılmış kim bilir kaç kişi dokundu. Veliler desen laf anlamıyor okulun içinde cirit atıyorlar. Hatta koridordalar. Onlar maskeli ama maske burnun altında. Soru soran sorana. Dert değil ama dibine girerek soru soruyorlar. Uyarmaktan uzağa kaçmaktan bıktım. Milli Eğitim çok sıkı hazırlanmış evet ama Ekim'e kalmadan tekrar kapanmak için. Kısaca durum vahim ama çok vahim.
  • spidercont
    08 Eylül 2021 10:29
    15 0
    Öğretmenin Hakkı Ödenemez değil,akşam ışıkları kapatsanız yine ödenir
  • delireis
    07 Eylül 2021 11:28
    46 2
    öğretmenin hakkı ödenmez dediler ve ödemediler...
  • g_k_c
    07 Eylül 2021 11:27
    14 0
    Bu egitim işi sehirlere gore özel organize edilmeli. Bazi yerlerde tum okulu toplasan 50 kisi etmezken İstanbul un kıyı kesimlerinde siniflar 50 kişi. Sartlar hesaba katilmadan hop açtık hop kapattik dersek pek bir ilerleme olmayacak gibi. Kalabalik okullar icin 2 yildir hic bir düzenleme yapılmadı. Ne Ziya Hoca bu konuda bir adim atti ne de Mahmut Beyin atacak bir hali var gibi görünüyor. 4arti 4 sistemine gecerken hemen bi ek binalar yapıldı okullara, bahceler avuc içi gibi kaldi, simdi hicbir atak yok. En azindan uygun yerlere prefabrik okul bile yapılırdı simdiye kadar. Gelgelelim amacımız çare bulmak değil gunu kotarmaj olursa boyle bicaksirtinda yasariz ha actik ha kapattık devam..Okulum 2.500 kisiyi aştı, sinif mevcudum benimle beraber 50,
    Yil 2021 Yer İstanbul..
  • delikuuurt
    07 Eylül 2021 09:17
    24 0
    Yeri gelir öğrencinin ilacını icirirsin yeri gelir velinin kaprisini cekersin yeri gelir eline Tornavida alır tamir edersin yeri gelir kendi çocuğuna tahammül edemez sabır taşını çatlama noktasına getiren ogrencini dinleyip anlamaya çalısirsin yeri gelir meb in saçma is yukunu gereksiz evraklarını gereksiz
    Anketlerini doldurursun ne diyeyim daha acaba
  • akkolmurat
    07 Eylül 2021 07:27
    6 5
    Arkadaşlar ben bambaşka bir tehlikeden bahsetmek istiyorum. Bulunduğum bölgenin iklim şartları nedeniyle ısınma klima ile sağlanıyor okulda. Ilıman iklim olduğundan doğal gaz talep görmüyor ve yok. Şuan hava sıcak olduğu için kapı ve camları açabiliyoruz önlem adına. Klima çalıştırmak zaten yasak. Peki, kışın klima ile ısıtmak zorunda olduğumuz sınıfları nasıl ısıtacağız? Klima açmak yasak çünkü. Hava kışın soğuduğunda kapı ve pencereleri de açamayacağız. Havalandırma nasıl olacak? Açsan herkes hasta olur açmasan havalandırma yapılamayacak? Bu işin içinden nasıl çıkılacak? Şuan her şey güllük gülistanlık çünkü bahsettiğim kış şartları henüz oluşmadı.
  • dürüst
    07 Eylül 2021 00:07
    28 6
    Lafla peynir gemisi yürümez. Okullarda dezenfektan yok, araç gereç yok. Çoğu sıranın üzerinde yazı bile yazılamaz durumda.
    öğretmenin durumu belli, geçinmek için adeta tırmalıyor. Yaptığı işe ve sorumluluğuna göre öğretmen ''En Alttakiler''i oynuyor. Televizyonlarda şaşalı sınıflarda yapılan ve vatandaşa her sınıfın böyle olduğunu zannetsinler diye gösterilen görüntülerin gerçekle alakası yok. Birileri kendini ve vatandaşı aldatıyor. Eğitim mi, hiç bir yere gittiği yok. Yerinde sayıyor. Millet Ay'a, biz yaya. derdik. şimdi Millet Mars'a, biz hala Yaya. Vatan mahzun, öğretmen mahzun. Hakkı mı, Öğretmenin hakkı ödenmez, ödemeye de çalışılmaz Türkiye'de. Kimse boşuna beklemesin. Haydi çarpıcılar, yapıştırın buna da çarpıyı. Siz ne iseniz, bu eğitim sitesinde..
  • nrali.
    06 Eylül 2021 23:54
    26 3
    •Verilenler:8 yıllık ogrt maas 5000x%5= 5250 tl
    •Istenenler:Fedakarlık,veliyle yakinen whatsapdan yuzyuze saat limiti olmadan her turlu durum icin gorus veliyi tatmin et,ozel okul ozel koç gibi ilgilen,idareye itaat et,valilik,kaymakamlik ilmem ilcemem diger tum kamu kurumlarınin projelerini uygula rapor et,nobet tut sorumluluk al,tum evrakları yap dosyala,başarıyi artir,kendini gelistir,fedakarlık yap,aşı ol denince ol ve sus,tüm resmi kutlamaları organize et uygula,filyasyona gel,bir kurumun ram halkegtim vs. kendi isi cevcevesinde yaptıgı toplantıya çağrıl kalabalik oluştur gel denilince gel........

  • semrayegin
    06 Eylül 2021 23:40
    18 3
    Oy kaygısı sarmış besbelli…
  • huseyinyesilot
    06 Eylül 2021 21:31
    8 8
    Ne diyor Allah Resulu:“Veren el, alan elden daha hayırlıdır."
  • Petrucci
    06 Eylül 2021 21:30
    12 2
    Yılların değişmeyen cümlesi.
    Doğrusu ödeyebiliriz de ödemiyoruz olması gerekiyor.
  • halil_41
    06 Eylül 2021 18:08
    41 2
    "Öğretmenlerin hakkını ödeyemeyiz"
    Zaten ödemiyorlar da ???
  • enes5838
    06 Eylül 2021 16:54
    53 3
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlatlarımızı yetiştiren, milletimize ve insanlığa faydalı bir fert olmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz”

    Evet, ödemeye niyet ile etmiyorsunuz o yüzden.


    Bir de eğitimin önemi yeni keşfedilmiş gibi bir konuşma olmuş. Gerçekte yapılmayan her şey medya önünde açıklama yapılırken süper bir şekilde yapılmış gibi lanse ediliyor. Bu durum çok acı.

    *Özellikle köy öğretmenleri ve sürekli yol gidip gelen diğer öğretmenlerimiz motive olmakta zorlanıyor. Ve çoğu öğretmenimiz görev yaptığı yeri benimseyemiyor. Öğretmenin şartlarını iyileştirmeden iyi bir eğitimden söz edilemez.

    Mesela müdür yetkili bir öğretmen olarak bugün kitapları dağıtırken ne göreyim. 1 tane bile 4. sınıf kitabı koyulmamış kitap çuvalına. İlçeyi aradım depoda hiç kitap yok dediler. Diğer ana dağıtımın olduğu ilçeye gittim. Trafik kitabı ve sosyal bilgiler kitabı bulabildim. Gel de motive ol...
    Öğretmenin üstündeki bazı yükler alınmalı.. Çok yorgunuz.
  • carpediem03
    06 Eylül 2021 16:03
    18 2
    ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI ASLA ÖDEYEMEYİZ”

    “Her biri ayrı değer olan öğretmenlerimizin, evlatlarımızın eğitimi için harcadıkları emek olmasa, elbette bu başarıların hiçbiri yakalanamazdı” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlatlarımızı yetiştiren, milletimize ve insanlığa faydalı bir fert olmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz” ifadesini kullandı.

    Evet.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK