Cumhuriyet Mah. Ahmet Haşhaş Ortaokulu (KONYA SELÇ

Cumhuriyet Mah. Ahmet Haşhaş Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> KONYA -> SELÇUKLU
Kurum Kodu728041
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (07 Mayıs 2012)

OKULUMUZUN TARİHÇESİ:

CUMHURİYET MAHALLESİ AHMET HAŞHAŞ İLKÖĞRETİM OKULU


Okulumuz 1985 Yılında şimdiki Selçuklu Kız Meslek Lisesi’nin bulunduğu yerde Cumhuriyet 2 ilkokulu olarak eğitim öğretime başlamış, 1 yıl sonra ortaokul ile birleşerek Cumhuriyet Ortaokulu adı altında eğitim öğretime devam etmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tahsis edilen arsa üzerine, Konya esnaflarından olan Ahmet Haşhaş’ında katkılarıyla şimdi bulunduğumuz yerde , yeni bir binanın yapımına başlanmış,1989-1990 öğretim yılında 9. Ahmet Haşhaş ilkokulu olarak açılmıştır.Daha sonra okul adına mahalle adı da eklenmiştir.1997 yılında ilköğretim sistemine geçilerek ismi Cumhuriyet Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.1998 yılında 22 derslikli ek bina yapılarak eğitim öğretim hizmetlerine sunulmuştur.
Halen 46 şubesi olan okulumuzda 33 Sınıf Öğretmeni, 30 Branş Öğretmeni, 5 Okul ÖncesiÖğretmeni, 2 Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmen, 1 Müdür Başyardımcısı Müdür Vekili, 3 Müdür Yardımcısı, 1 Memur ve 2 Hizmetli görev yapmaktadır.
Okulumuzda 1 Çok amaçlı salon, Bilgisayar ve fen bilimleri laboratuarı, Kütüphane 2 iş atölyesi, İngilizce, Din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler, resim, müzik, matematik sınıf derslikleri bulunmaktadır.1450 öğrencimiz olup, sınıflarımız yaklaşık olarak 30 öğrenciden oluşmaktadır.2006-2007 öğretim yılında OKS’ de önceki yıllara oranla başarıda %25 artış sağlanmıştır.
Okulumuzda Öğretimin yanı sıra sosyal faaliyetlere de önem verilmektedir. Bu amaçla tiyatro çalışmaları, folklor ve müzik çalışmaları, okul futbol turnuvaları, izcilik ve satranç etkinliklerigeziler,sergiler,kermesler ve şiir dinletileri yapılmaktadır.
Avrupa Birliğine Uyum COMENİUS Projesi çerçevesinde proje çalışmalarına müracaat edilmiştir.Proje ortaklarımız İspanya, İtalya ve Yunanistan olarak belirlenmiştir.Kültürel Uyum ve Kültürleri Tanıma Konulu projemiz onay aşamasındadır.
Okulumuzu dünyaya bağlayan aktif bir Web sitesi bulunmaktadır.Bu siteyle öğrencilerimize,Velilerimize ve okulumuza ilgi duyanlara ulaşılmaktadır. Okulumuz Türkiye’de çim sahası olan tek ilköğretim okulu unvanına sahiptir.2003-2004 yılında Konya spor, Ladik Kompen Spor ve Şeker spor desteğiyle yapımına başlanan futbol sahası 2 yıl içinde tamamlanmıştırSaha yanında sporcular için soyunma, malzeme, duş kabinleri ve dinlenme odaları bulunmaktadır. Okulumuz bu tesislerin meyvesini kısa zamanda almıştır.
Cumhuriyet Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu olarak vizyonumuz:Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlıMilli ve manevi değerleri önemseyen, vatan millet ve bayrak sevgisi ile dolu, çağdaş uygarlık düzeyini sürekli hedefleyen , bilimi rehber edinmiş, toplumla barışık bireyler yetiştirmektir.
Bu hedefler doğrultusunda aydınlık yarınlara koşma dileğiyle Saygılar Sunarız



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK