Damlayan Su Geleceğimizi Yok Eder Projemiz

İklim değişikliği kapsamında yaşanan küresel sorunlar sebebiyle günümüzde susuzluk ciddi bir küresel sorun haline gelmiştir. Susuzluk sebepleri arasında; bilinçsiz insan tüketimi, yanlış kentleşme politikaları,tarımsal sulamada bilinçsiz su tüketimi, yöreye uygun toprak yapısına özgü ürün yetiştirilmemesi, yanlış ve amaç dışı arazilerin kullanımı, su havzalarının yapılaşması ve suların kirlenmesi gibi faktörler yer almaktadır.

Küresel ısınmanın artmasından dolayı yaşanan iklim değişiklikleri sıcaklığın artması ile buharlaşmanın meydana geldiği bundan dolayı göller, barajlar, akarsulardan daha çok su kaybettiğimizi vurguluyor. Yağışlar azalıyor, buzullar eriyor.

Damlayan Su Geleceğimizi Yok Eder projemizde; öğrencilerimize doğru su tüketimini anlatacağız. Küçük yaşta bunu kavramalarını sağlayarak, su tüketimini azaltmayı planlamaktayız. Veli desteğiyle de öğrenmeyi kalıcı boyuta taşıyacağız.

  • 3 1
  • 25 Ocak 2022 20:42 748
  • helosado
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK