Değerlerimle Yaşıyorum eTwinning Projemiz

      Değerler eğitimi sağlıklı düşünen, hisseden ve davranan bireylerin yetişmesi için gerekli ve vazgeçilmez bir eğitimdir.Değerler öğretilebilir ve öğrenilebilen olgulardır.İnsan değerlerini bilerek dünyaya gelmemektedir.Bu değerleri içinde yaşadığı toplumun yetişkin bireylerinden veya yaşıtlarımızdan öğreniyoruz. O halde değerler her şeyden önce bir eğitim konusudur.Günümüz dünyasında akademik başarı kadar çağdaş hayatın vazgeçilmezi haline gelen değerlerimiz ön plana çıkmaktadır.Bu nedenle projemizde değerler eğitimini konu alacağız.

      Projemizin amacı, öğrencilerimize temel insani değerleri kazandırmak, değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve onları davranışa dönüştürme konusunda rehber olmak. Öğrencilerimizin iletişim becerilerini geliştirmek. Farklılıklara saygıyı güçlendirerek öğrencileri toplumda uzlaşmacı ve şiddetten uzak bir konuma getirmek. Öğrencilerimizin kendi yeteneklerini tanımasını ve bu yeteneklerini hayatlarında faydalı bir şekilde kullanmalarını sağlamak. Öğrencilerin farklı düşünce, inanç ve kültürel değerlere hoşgörü ve empatiyle bakabilmesini sağlamak. Web 2.0 araçlarının öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle etkin kullanımını sağlamak.

     Proje sonunda öğrencilerin değerlere karşı duyarlılık oluşturması ve değerlerin davranışa dönüştürülmesi için yaparak ve yaşayarak öğrenmesi sağlanacak. Öğrencilerimizin çevreye ve topluma karşı duyarlılıkları artacak. Öğrencilerimizin sorumluluk duyguları gelişecek, öğrencilerimiz toplum tarafından kabul gören değerlere uygun davranışlar sergileyerek öğrenmeleri kalıcı hale gelecek. Öğrencilerimiz işbirliği içinde çalışmayı öğrenecek. Öğrencilerimiz temizlik, yardımseverlik, tutumluluk, sevgi, vatanseverlik ve dürüstlük gibi değerlerimizi yaparak ve yaşayarak öğrenmiş olacaklar.

  • 3 3
  • 29 Mart 2021 14:29 809
  • ahmettas
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK