Denetleme Sonrası Verilen Ceza İptal Olur Mu?

atilim85
16 Ağustos 2022 20:42

Haziran ayında sınıfıma ilçe milli egitim mudurlugu tarafindan gonderilen denetleyiciler sozde sınıf seviyesi düşuk diye hakkimda sorusturma actilar. Bugun de netice teblig edilip son savunmam istendi. Rehberlik dahi yapılmadan okul kapanmaya yakın gostermelik bir teftis ile yapıldi. Sinifim 1. Siniflar arasinda okuma yarismasinda da 1. Olan bir sınıf. Verilen cezaya gelirsek uyarı ve tedbir amaclı gorev yeri degisikligi. Boyle bir ceza uygulanabilir mi? Ben elimden geleb tum itiraz ve hukuki yollari denemek istiyorum. Sizce surec ne olur? Son savunma sonrasi ceza iptal olur mu?

okulum123
16 Ağustos 2022 23:17

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Elinize ulaşan kesin karar değil. Oradaki size isnat edilen suçla (onlara göre) ilgili savunma bizi yapacaksınız. Suz savunmanızı yaptıktan sonra ilçe milli eğitim isterse uyarı cezasını kaldırabilir. Cezayı bu şekilde kaldırırsa sıkıntı yok. Ama aynı cezayı verirse Siz dilekçe yazacaksınız durumunuz il disiplin heyetinde görüşülecek. Orada da uyarı cezanız düşebilir. Bu iki seçenekten birinde uyari cezaniz silinir büyük bir ihtimalle. Silinmezse dava edersiniz.
Gelelim yer değişikliğine. Onun silinme gibi bir durumu yok ama ilçe milli eğitim isterse yer değişikliğini uygular istemezse uygulamaz. Mevzuat onlara bu yetkiyi veriyor.

Bu süreçte sendikalı iseniz savunmanızı sendika avukatı ile yazmanizi öneririm.

atilim85 - 17 Ağustos 2022 10:23
Öncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim hocam. Malesef bir tek bana degil ilcede bir cok kisiye geldi bu yazı. Okul kapanmaya 2 hafta kala rehberlik dahi yapmadan goz ucuyla bir denetim ve ceza. Dun baska bir arkadas da ayni sekilde burada soruyordu meger o da benim ilcemde calisiyormus. Ilceyi de yazayim şanlıurfa hilvan. Ondan sonra burada neden ogretmenler durmuyor derler şimd bu cezalara itirazimiz neticesinde verilecek kararı ilce degil il disiplin kurulu gorusuyor dogru mu anladim hocam?
okulum123 - 17 Ağustos 2022 11:10
Rica ederim hocam. Hekimden değil çekenden sor derler ya. O hesap bende bu süreçten geçtim. Bildiğim kadarıyla vali yardımcısı başkanlığında il disiplin kurulunda görüşülüyor bu konu. Ama yetki devri vs olduysa onu bilmiyorum. Bir de içinizde sendikalı ve arkası olanlar vardır illa ki iptal olur o cezalar. Söylemesi kolay ama yine de siz sıkıntı etmeyin.
atilim85 - 17 Ağustos 2022 11:36
Allah razi olsun hocam. Okuyacaklarina dahi inanmiyorum ama bugun yarin son savunmami yazip verecegim. Kendilerince goz mu korkutmaya calisiyorlar anlamadim. Ama artik bu ilcede calismak istemiyorum. Gelismeleri yine paylasirim buradan. Desteginiz icin minnettarim.
okulum123 - 17 Ağustos 2022 11:43
Rica ederim hocam. Bunlar okumayacak ama olaki mahkeme süreci olursa savunmanız önemli. O yüzden size atfedilen hiç bir suçu kabul etmediğinizi ve varsa delillerinizi (öğrenci veli zümreniz gibi) onları da belirtip cezanın iptalini talep ediyorum diye belirtin avukatla yaparsanız onlar hukuki terimleri daha iyi geleceğinden eliniz kuvvetlenir. Rabbim yardımcınız olsun. Bugünlerin gelip geçeceğini bilip canınızı sıkmayın. Naçizane tavsiyem bu olur.
atilim85 - 17 Ağustos 2022 16:42
Hocam merak ettigim bir konu var. Simdi ben bazi duyumlar aldim. Soyleniyor ki bunlar uyari cezasini kaldirip gorev yeri degisikligi yapacaklar. Simdi bu yer degisikligi disiplin cezasi olmuyor dimi? Peki disiplin cezasi degilse ben buna il disiplin kurulu araciligiyla itiraz edebilir miyim? Yoksa sadece idare mahkemelerce yurutmeyi durdurma karari mi alabilirz?
okulum123 - 17 Ağustos 2022 19:19
Daha önce de yazmıştım hocam. Yer değişikliği kararı il-ilce milli eğitim müdürlüğünün inisiyatifinde olan bir durum. İşin özünde bir disiplin cezası değildir. Dolayısıyla bu il disiplin kurulunda görüşülmesi mümkün değil. İdari mahkemeye taşıyıp orada kararı bozdurursunuz. Eğer ki sizin okulda huzuru bozma arkadaşlarınızla tartışma veya idare ile sürtüşme gibi bir durum yoksa idare mahkemesi %100 sizi haklı bulur ve esas görev yerinize dönersiniz.
atilim85 - 31 Ağustos 2022 16:47
Hocam merhabalar. Yazi bugun geldi. Hem uyari cezasi verdiler hem de valilige sunup onun onayiyla gorev yerim degistirildi. Yarin avukatla konusup vekalet verecegim.
Batuata0 - 01 Eylül 2022 00:27
Hocam çok ilginç gerçekten yaşadıklarınız.Biri sizi şikayet mi etmiş,nasıl denetlemeye karar vermişler ?Sınıf seviyesi iyi değil diye mi bu uyarı cezası?

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK