Deprem Bölgesindeki 4 İlde Eğitim Kademeli Olarak Başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından depremden en fazla etkilenen Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde eğitimin kademeli olarak başlaması kararı alındı. Buna göre, 4 ildeki merkez ve ilçelerin tamamında değil sağlam okullarda eğitim öğretim

 

Bakan Özer, 27 Mart’ta eğitim öğretimin başlayacağı ilçeleri şöyle açıkladı:

Malatya ilimizde; Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçelerimizde, Adıyaman ilimizde; Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerimizde, Kahramanmaraş ilimizde; Andırın ve Ekinözü ilçelerimizde, Hatay ilimizde; Yayladağ, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerimizde 27 Mart’ta eğitim öğretim başlayacak. Eğitim öğretimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarımızda gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla sağlam raporu bulunan ilçe ve illerdeki sağlam okul sayısına göre gerekmesi durumunda ikili ya da taşımalı eğitimde eğitime devam edeceğiz.

İsmini söylememiş olduğumuz ilçelerde eğitim süreçlerinin başlamasını valiliklerimize bırakıyoruz. Hangi ilçeler 27 Mart’tan sonra hazırsa, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarıyla ilgili gerekli hazırlıkları tamamlayarak kamuoyuyla paylaşacaklar. 6 Şubat’tan itibaren 10 ilimizde okullar önce 1 Martsonra 13 Mart’ta kademeli olarak başladı. 27 Mart’ta da saydığım il ve ilçelerde başlayacak ama daha önceki tarihlerde travmayı hızlı bir şekilde atlatmalarına yardımcı olmak üzere çadırlarda, prefabriklerde, konteynerlerde öğrencilerimizi hiç yalnız bırakmadık. Şu an itibarıyla bölgelerimizde 1793 prefabrik ve çadır okullarda eğitim öğretim kapalı olmasına rağmen çocuklarımız eğitim öğretime devam ediyor.''

 

MEB

  • 5 4
  • 21 Mart 2023 15:49 7.001
  • Aktif Haberler
  • ışık.a
    21 Mart 2023 20:03
    7 4
    Bir deprem bizi perişan etti bir de MEB in bu mullaklığı. Cocuğum lgs ye girecek naklini bulunduğumuz yere aldik. Açılacak mı açılmayacak mi net bir söylem yok. Son anda açılacak derlerse gitmek zorunda kalacağız çocuğum sınav için tekrar buraya gelmek zorunda kalacak. Diken üstündeyiz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK