Depremzede Çocuklara Moral Projesi

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin olumsuz etkilerini en aza indirebilmek üzere hayata geçirilen "Tutar Mısın Elimi (Miras)" projesi depremzede çocuklarla buluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca başlatılan proje ile depremin özellikle çocuklar üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin hafifletilmesi, çocukların moral ve motivasyonlarının artırılması ve normalleşme sürecine sanat yoluyla katkı sağlanması hedefleniyor. Bakanlık, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından çocuklara özel hazırlanan halk dansları ile yöresel müziklerin Türkiye'nin somut olmayan kültürel miras unsurlarından Karagöz ve Hacivat'ın anlatımlı oyununda yorumlandığı projenin ilk adresi geçtiğimiz hafta Malatyalı minikler oldu.

Gaziantep ve Adıyaman'da 17-19 Nisan, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Adana'da ise 2-6 Mayıs tarihleri arasında çocuklarla buluşacak olan "Tutar Mısın Elimi (Miras)" adlı proje deprem bölgesinin ardından Türkiye'nin pek çok yerinde miniklerle bir araya gelecek. 

 

Mustafa KAYA /

  • 2 0
  • 13 Nisan 2023 09:59 2.262
  • Aktif Haberler
  • KDesigner
    14 Nisan 2023 19:12
    2 0
    Bende de depremzede öğrenciler vardı. Sınıfta herkese davrandığımız gibi onlara da aynı şekilde davrandık, doğal olduk, şimdi çocukların moralleri ve ruhsal durumları oldukça iyi. Bence sırf depremzede oldukları için öğrencilere farklı etkinlikler düzenlenmemeli, çünkü öğrenciler bunu bir sezerlerse yapılan işin doğal olmadığını fark edip yine depremi hatırlayabilirler ve bu durum onların içsel sıkıntı yaşamaya devam etmelerine sebep olabilir
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK