Depremzede Öğrencilere Ek Kontenjan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, LGS ile ilgili olarak sosyal medya hesabından 'ek kontenjan' ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada alınan yeni kararı paylaştı:

''23 Haziran’da açıklanan LGS sonuçlarının tüm öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yavrularımızın mağduriyetlerini giderici yeni bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldık.

Diğer öğrencilerimizi etkilemeyecek, onlar için bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yaptığımız düzenlemeyle, 5 Şubat 2023 tarihinde, yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki okulların 8. sınıflarında kayıtlı olan öğrencilerimiz için bu tercih döneminde, Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız.

Düzenleme ile ilgili detaylar Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından 26 Haziran Pazartesi günü yayımlanacak kılavuzda yer alacaktır. Başta depremden etkilenen yavrularımız olmak üzere tüm öğrencilerimize hayırlı bir tercih süreci, keyifli bir tatil ve başarılı bir lise hayatı diliyorum.''

  • Aktif Haberler
  • abatitus
    26 Haziran 2023 22:58
    1 0
    Poyraz01 hocam 20 yapılırsa işte o zaman zaten yok denecek kadar az olan nitelik külliyen yok olur gider..yurt, labaratuvar....vb imkanlar zaten yok külliyen yok olur.. Kaldı ki depremden etkilendiği halde derece yapan öğrencileri de yadsıyamayız değil mi?!
  • poyraz01
    26 Haziran 2023 10:05
    2 5
    sınavla öğrenci alan okullar okullar ...
    derken..
    ankara fen de mi ...
    galatasaray lisesi de mi..
    tarsun amerikan koleji ..de mi..
    fransız , alman , italyan okullar da dahil mi..
    özel okullar bunun neresinde..
    yabancı okullar ... bunun neresinde..
    sadece kamu mu..
    her sınıfa 2 ilave olacaksa.. kamuysa.
    fen liselerinin imkan ve şartları ( yatakhane , yemekhane ,sınıf v.s ) uygun mu...
    neden sadece o iller, o noktalar.. o bölgede olup, o tarihte 8. sınıfı okuyan , kaç çocuk var... bugün kaydını yaptırıp yarın başka okula taşıyabilirse.. ne olacak.. sınava giren ile girmeyen... piyango gibi bir şey mi.. yoksa elimizi korkak alıştırmasak mı..2 yi yirmi yapsak nasıl olur..
  • naciekinci
    25 Haziran 2023 23:29
    5 2
    Normal tercih yapan öğrencilerin mağdur edilmediği bir ortamda depremzede öğrencilerimize sağlanan bu kolaylığı yerinde buluyorum.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK