Ders Zili İçin Geri Sayım

Depremin vurduğu Adana, Gaziantep ve Osmaniye’deki okullar 13 Mart Pazartesi günü açılıyor. 1 milyon 300 bine yakın öğrenci, sağlam raporu alan okullarda ders başı yapacak.

CEYDA KARAASLAN

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilin 3'ünde 1 Mart itibarıyla eğitime başlandı. Adana, Osmaniye ve Gaziantep'te ise okullar bu pazartesi günü açılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu 3 ildeki öğrencileri okullarıyla buluşturmak için çalışmalarını tamamladı. Öğrencilere ders kitapları, kırtasiye malzemeleri ve yardımcı kitapları dağıtıldı. 1 milyon 300 bine yakın öğrenci 13 Mart Pazartesi günü okullarına kavuşacak. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da ise okulların 27 Mart'ta açılabilmesi için çalışmalar devam ediyor.

BAKANLIK ONAYLI BİNALAR

Deprem bölgesindeki 10 ilin eğitim-öğretime başlama tarihleri üç kategoriye ayrılmıştı. Birinci kategoride yer alan Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa illerinde eğitim-öğretim 1 Mart'ta başladı. Adana, Osmaniye ve Gaziantep'te sadece Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitime başlanacak. Depremin etkilediği 10 ilde Milli Eğitim Bakanlığı'nın toplam 20 bin 868 binası bulunuyordu. Bunlardan 24'ü depremde yıkıldı. 83'ü ise ağır hasarlıydı. Bugüne kadar 10 ildeki tüm okulların hasar tespit raporu çıkarıldı.

GÜN SAYIYORLAR

Bu 3 ilden 23 bine yakın öğrencinin başka illerdeki okullara nakilleri yapıldı. 1 milyon 300 bine yakın öğrenci ise kendi illerindeki okullara devam edecek. Adana'da 497 binden, Gaziantep'te 660 binden, Osmaniye'de ise 137 binden fazla öğrenci okullarına dönmek için gün sayıyor.

ON BİNLERCE KIRTASİYE SETİ

Deprem bölgesindeki öğrencilere şu ana kadar 200 bin kırtasiye setini ulaştırdıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bölgeye gönderilecek 26 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynağın da yeniden basılarak dağıtımının başlatıldığını açıklamıştı. Pazartesi günü okula başlayacak 3 ildeki öğrencilere ise 9 milyon 513 binden fazla ders ve kaynak kitap, 400 binden fazla da defter gönderildi. 32 bin 500'den fazla da kırtasiye seti sağlandı.

BAKAN ÖZER: GECE GÜNDÜZ SAHADAYIZ

Öğrencilerin eğitime erişimlerini sağlamak için bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Öğrencilerimizi okulla buluşturmak için, yavrularımızdan mümkün olduğunca depremin izlerini silmek için gece gündüz sahadayız" dedi.

 

  • 1 13
  • 09 Mart 2023 16:01 9.086
  • Aktif Haberler
  • mamox
    14 Mart 2023 16:08
    1 0
    nasil ki saglik bakanligi "pandemi bitti" diye genelge yayinladi diye pandemi bir gunde bittiyse, yine cevre ve sehircilik bir genelge yayinlar "depremler bitti binalar guvenilir" diye oturur geceriz uzmeyin kendinizi.
  • CetinK
    10 Mart 2023 18:16
    7 3
    Antep valisi twit attı;
    "Son hazırlıklarımızı gözden geçirdik.

    13 Mart Pazartesi günü öğrencilerimize kavuşuyoruz…

    #Gaziantep"
    diye... İşin ironik kısmı ise bu twitin içinde çadırlardaki öğrencilerin olduğu fotoğraflar var.
    Son hazırlıklar çadırlarda gözden geçirilmiş. Yani hasarlı okullardakiler tamam başka yakın okullara taşındı da millet evinde yaşıyor günün çoğunluğunu, hasarlı evlerde yaşamaya çalışanlar ne yapacak sayın valim....
  • Burotbey
    10 Mart 2023 13:50
    7 2
    Hiç kimsenin canı ucuz değil. Bu depremlerde sağlam bina kaldı mıki
  • faul
    10 Mart 2023 09:48
    9 0
    Okula orta hasarlı denmiş, biz halen nerede nasıl başlayacağız bilmiyoruz. Öğrenciler soruyor bilmiyorum diyorum. Son 2 gün ama belirsizlik var ve haber bekliyoruz. İşte böyle organizeyiz. Müdüre soruyorum, diyor resmi bir şey söylenmedi.
  • Deniz_33
    10 Mart 2023 09:45
    10 1
    Pazartesi okul açılacak ama;
    Okulum taşıma merkezi olmuş sanırım. Normal eğitimden ikili eğitime geçmişiz sanırım.
    Başka okuldan 1500 öğrenci gelecekmiş sanırım.
    Biz 1.sınıfız ama sabahçı olmuşuz sanırım.
    Hep bir söylenti var . Daha ne öğretmenlere nede velilere duyuru yapılmadı.
    Evet Pazartesi okul açılacak.
    Kim gün sayıyor bu şartlar altında bilmiyorum..
    Keşke haberdeki hazırlıklar bizim deprem bölgesinde yapılsaydı.
  • AbdullahYunus
    10 Mart 2023 09:25
    13 1
    Kahramanmaraş, Hatay ve bunun gibi depremi derinden hissetmiş şehirlerde eğitim 27 Mart'ta başlayamaz. Vebali çok ağır olur, bir kişi herhangi bir enkazda kalsa bile. Daha enkaz kaldırma bile yapılmadı pek çok ilçede.
  • cihan4444
    10 Mart 2023 06:47
    10 0
    Malatyada da 27 mart deniyor, dün akşamki artçıda merkezde hasarlı bir bina çöktü. Şu an şehir bomboş, akşam tüm ana caddeleri gezdim, binlerce daire içinde tek bir ışığı yanan yok. Bazı caddeler kapalı, ağır hasarlı bir çok bina, enkaz... bizim zaten evimiz tamamen yıkılmıştı 2. depremde.

    Bakalım ne olacak...
  • huseyinyesilot
    10 Mart 2023 01:18
    13 1
    Öğretmenin evi yok, öğrencinin evi yok, canlar yok olmuş, hafriyatlar henüz orta yerde duruyor, riskli binalar öylece duruyorken buyurun içinize siniyorsa okulları gelin açalım.
    Sadece Hatay'da yüzlerce öğretmen ve öğrenci hayatını kaybetmiş birçok okul kullanılamaz durumda içinize siniyorsa buyurun gelin okulları açalım.
  • pofpor
    09 Mart 2023 23:32
    6 0
    Gaziantep-Oğuzeli'ndeyim. Her gün Çevre illerde artçılar oluyor biz de hafif hafif sallanıyoruz. Gözümüz sürekli Afad ve Rasathane'nin uygulamasında. Yanımdaki yazıcının üstüne bir bardak su koydum, gözüm sürekli orada. Dün gece Nurdağı'nda 3.1 oldu hafif hissettik ama yine de uyuyamadım. Az önce de Adıyaman'da 4.5 oldu yine hissettik. Allah korusun, nereye kadar gidecek bilemiyoruz. Bu şekilde okul açılır ama hepimiz aklı eşimizde, çocuğumuzda, ailemizde olacak.
  • ruzgarneo
    09 Mart 2023 20:58
    11 1
    Evleri olmayan, il dışına çocuklarıyla sığınan öğretmenler nerede kalacak. Barınma sorunu çözülmeden okulları nasıl açacaksınız?
  • KDesigner
    09 Mart 2023 19:30
    12 2
    1 milyon 300 bine yakın öğrenci, sağlam raporu alan okullarda ders başı yapacak, peki bu öğrenciler bu okullarda mı yatacak kalkacak acaba? Tabii öğretmenler de bu durumda nerede kalacak belli değil. Bu bölgelerde sürekli artçı depremler devam ediyor, bu artçılarla ve tetikleyici yeni depremlerle hasarlı binalar ve normal binalar da yıkılabiliyor, bu stres ve korku altında okulda nasıl ders yapılacak? Bir artçı oldu, haydi bütün öğrenciler dışarı, güvenlik gereği yeni hasar tespiti yapılmadan bir daha geri de dönülmemesi geekiyor aynı okula. Bence başka bir karar alınmalı, deprem bölgesi harici başka illere bu öğrenciler yatılı vb gönderilebilir mesela. Çok açık risk bitmiş değil çünkü
  • Deniz_33
    09 Mart 2023 18:57
    26 1
    Ahhh bölgede olmasak nasıl sevinirdik bu habere. Ne güzel şeyler yapılmış diye gurur duyardık belkide. Ama bölgedeyiz. Herşeyi görüyoruz yaşıyoruz. Yazık..
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK