Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına Soru Paket Desteği

Ücretsiz düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarına giden öğrencilere kaynak desteği sağlamak için bin 140 soruluk ölçme destek paketi hazırlanarak, dijital ortamda kullanıma açıldı.

Haftasonları veya uygun olması durumunda hafta içi ücretsiz olarak yapılan destekleme ve yetiştirme kurslarında öğrencilerin derslerdeki gelişimine katkı sunmak amacıyla bir dizi çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, kurslara destek için ünitelere yönelik bin 140 sorudan oluşan ölçme destek paketi hazırlandı. Ölçme destek paketinde 5, 6 ve 7'nci sınıf seviyelerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinden sorular bulunuyor.

Derslerde 1, 2 ve 3'üncü üniteden her sınıf seviyesinde 60 soru olmak üzere 180 soru hazırlanırken İngilizce dersinden 1, 2, 3 ve 4'üncü ünitelerden her sınıf seviyesinde 60 soru olmak üzere 240 soruluk destek paketi oluşturuldu. Soru destek paketi, www.meb.gov.tr'de öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımına açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) destekleme ve yetiştirme kurslarına kaynak desteği sağlamak için ünitelere yönelik 1140 sorudan oluşan soru destek paketi hazırladı. Destek paketinde 5., 6. ve 7. sınıf seviyelerinde Türkçe, Matematik, Fen bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden 1140 soru hazırlandı. Derslerde 1., 2. ve 3. üniteden her sınıf seviyesinde 60 soru olmak üzere toplam 180 soru destek paketi hazırlanırken İngilizce dersinden  1.-4. Ünitelerden  her sınıf seviyesinde 80 soru olmak üzere toplam 240 soru destek paketi oluşturuldu. 

  • 4 3
  • 07 Ekim 2019 13:16 11.988
  • MEB
  • wesser
  • Aktif Haberler
  • carpediem03
    08 Ekim 2019 13:42
    28 1
    Sınıf öğretmeni destek eğitim kurs açar, tasarruf tedbirleri kapsamında(?) dersi boş olan öğretmenlerin, öğrenciyi dersten alarak destek eğitim vermesi istenir. Halk eğitimden kurs açar daha doğrusu açmaya çalışır, bin dereden bin su getirilir, yönetmeliğe aykırı hareket edilir, açıkça belirtilen hükümler olduğu halde kafalarına göre açtırmazlar. Hal böyleyken arkadaşların da bahsettiği gibi beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik, din kültürü gibi derslerden tamamen ek ders almaya yönelik kurslar açılır, kimse denetimini yapmaz. Bahsi geçen dersleri kesinlikle küçümsemiyorum, bu derslerden dyk açıp kaç öğrenci, kaç yarışma kazandı? Kaç yarışmaya katıldı? Kaç takım kuruldu, ne başarı elde edildi ?
    Oysa biz egzersiz açsak veya halk eğitimden kurs açsak her hafta denetime gelindiği gibi okulda ve ilçede mutlaka yarışmaya katılım şartı sunulur.
    Öğretmenler arasında bu kadar ayrım, bu kadar gelir farkı yaratılmasının ve sınıf öğretmenine üvey evlat muamelesi yapılmasının sebebi nedir?
    İlkokul kısmını da branşlaştırın tam olsun.
  • oguz08
    08 Ekim 2019 10:18
    29 1
    Eğitimin temeli olan 1-2-3-4. sınıflarda kurs açtırmayan Meb, Beden Eğitimi, Din Kültürü gibi kendi derslerinde dahi yapacak bir şey bulamayan branşlara kurs açtırıyor. x2 ek dersle hem de :) :) Çok ironik bir durum. Daha geçen gün bir hısımımı almaya gittim ortaokula. Ders bedendi. Çocuklar başına buyruk... Yarım saat öğretmeni aradık; ama bulamadık. Çocuğa sordum. Bu arkadaş kurs açıyormuş :) :)
  • saslan07
    08 Ekim 2019 08:23
    2 7
    MEB e seminer gibi dönemlerde öğretmenler tarafından hazırlanacak sorulardan soru bankası oluşturulmasını teklif etmiştim. Kimbilir belki de bir katkımız olmuştur :) Hayırlara vesile olsun inş.
  • mü_ce
    07 Ekim 2019 23:02
    8 2
    Soru üretilmeye devam; ya fikir ve düşünce üretmek için neler yapılıyor!!! Sözde sınav sisteminin önemi azaltılacaktı. Çoktan seçmeli yaşıyoruz hayatı vesselam...
  • mehmetalibozlu
    07 Ekim 2019 22:00
    27 3
    Eğitimin temeli ilkokullar için hicbirsey yapmayan bakanlığa sınıf öğretmenlerine üvey evlat yapan bakanlığa sadece laf üreten başka hiçbir halt etmeyen bakanlığa teesuflerimi iletiyirum
  • MALABADİ
    07 Ekim 2019 19:59
    2 17
    Teşekkürler güzel bir uygulama.Dersler için konu anlatımıda verilse kaynak olarak çocuklar için..
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK