Dil Bölümü Öğrencisiyim. Sınavlarınım Ayrı Olması Gerekmez Mi?

tafiguzel1
18 Kasım 2020 14:25

DİL bölümü öğrencisiyim. Uzaktan eğitimde öğretmenlerim sınıfları birleştiriyor ve anlattıklarını sınavda soracaklarını söylüyor. Sınavlarda ortak oluyor. Bu durumla ilgi ne yapmalıyım.. Sözlü olarak öğretmeni ve okul idaresine başvurduk ama sonuç çıkmadı.

isikayhan
18 Kasım 2020 17:48

Öğretmenler dersleri müfredata göre işler ve sınavları ona göre yaparlar
Okullarda lise/üniversite sınavlarında soru çıkmayan birçok ders var
Öğretmenlerin o sınavlarda sorulmayacak diye dersleri işlememe veya öğrenciye göre soru sorma insiyatifi yok bence

1y3k4
18 Kasım 2020 16:22

sınıf birleştirme konusunda haklısın bazı öğretmenler mesela 5 tane 9.sınıf var hepsini beraber anlatıyor gidiyor. Ebadan olmayınca maksimum 3 sınıf limitide yok.

Bunun + sı şu bazı sınıflardna canlı derslere 1-2 kişi katılıyor böyle olunca sınıf ortamı oluşmuyor birleştirmek çok mantıklı oluyor.

-si şu ama mesela sınıftan 10 kişi katılıyorsa sen 3 sınıfı bile birleştirdiğin zaman zaten uzaktan eğitimde olan verim düşüyor öğrenci sorusunu soramıyor. Biri hocam sesiniz gelmiyor deyince öbürü cevap veriyor kargaşa oluyor.

Ben bunu senin öğretmenini övmek veya yermek için yazmadım. Ama dediğim gibi eğer katılım az ise öğretmen birleştirmesi çok iyi oluyor sınıfları.

Çünkü mesela öğrenci var onunla teketek yapsan bile ders su gibi akıyor. Ama öğrenci grubu var soru soruyorsun cevap vermiyor o zaman ister istemez birleştiriyor.

Yani birleştirme illa iyi veya illa kötü birşey değildir sınıftan sınıfa öğrenciden öğrenciye veya öğretmenden öğretmene değişir.

Mesela öğretmen derste etkileşime fazla müsait biri değilse ha 10 kişi beraber almış ha 100 kişi beraber almış birşey değişmez sen öğretmeni dinlersin not alırsın. O öğretmenin yöntemine bağlı.

Sınavların ortak olma konusu şu.

Dil sınıfları farklı. Genelde ikinci yabancı dil seçmeli yabancı dil vesaire şeklinde farklı dersler gözüküyor ama hepsinde ingilizce işleniyor bazı okullarda. Onun içinde dersler hakkında bilgi edinmek lazım yani sizin okulda nasıl.

Ama mesela edebiyat dersidir fen sınıfında ve dil sınıfında aynı ders saati vardır. Yıllık plan zaten o zaman aynı olur ulaşılması gereken kazanımlar aynı olur o zaman sınavların ortak yapılması mantıklıdır.

Ama mesela edebiyat sınıfında 8 saat edebiyat varsa sizde 4 saat varsa ortak sınav yine olabilir. Ama öğretmenin sınavda ölçtüğü kazanımlar farklı olmalıdır. Yani sizinle öbür sınıf arasında beklediği şeyler arasında fark olmalıdır.

Ama senin sorun benim anladığım sınıfların birleşmesi konu

tafiguzel1
18 Kasım 2020 17:06

Tam anlaşılmadığı düşünüyorum.
Durum şu; 11. sınıf dil bölümünde İngilizce dışındaki dersler matematik edebiyat gibi ortak dersleri TM yada fen sınıfları ile ortak işeyip TYT de benim sorumlu olmayacağım konuların işlenmesi, sınavlarda da bu konulardan sorumlu tutulmam. AYT konularından sorumlu değilim ki bana bu konuları işleyip sınavda soruyorsunuz? Okul idaresine yazılı dilekçe yazsam da nasıl yazsam?


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK