My Nature My Future-Doğam Geleceğim Etwinning Projesi
Bilecik/Salih ve Ömer Musaoğlu İlkokulu 1/B öğrencileri ve Öğretmenleri Halil KAYA tarafından yürütülmekte olan Doğam, Geleceğim etwinning projemizin adından da anlaşılacağı gibi öğrencilerimizin doğaya daha çok yakınlaşmalarını, çevre bilinci ve doğa sevgisi geliştirmelerine fırsat tanımak amacı ile planlanmıştır. Projemiz yerli ve yabancı ortaklar ile eylül ayında logo,afiş ve tanıtımlar ile başladı.
Proje planımızda öğrenciler geri dönüşümün önemini kavrayacak, doğa ve canlı ilişkisini yanıyarak, su döngüsünün ne olduğunu, hava kirliliği nedenlerinin neler olduğunu, atık pillerin ayrıştırılmasının gerekliliği, kuş yemi hazırlama gibi çok çeşitli etkinliklerle geliştirilmiştir. Proje öğrenci seviyesine uygun olarak, keyif alarak ve yaparak yaşayarak düzenlendi.
Mayıs ayına kadar devam edecek projemizde doğayı koruyarak geleceklerine sahip çıkmaları sağlanacak.
*************************
Masal Anlatan Sesler Etwinning Projesi
Salih ve Ömer Musaoğlu İlkokulu 1-B sınıfı öğretmeni Halil KAYA'nın yürüttüğü Masal Anlatan Sesler eTwinning projesi etkinliklerini gerçekleştirmeye başladı. Projenin amacı okuma yazma öğretim sürecini eğlenceli bir hale getirirken drama çalışmaları ile öğrencilere kendini ifade etme fırsatı sunmaktır. Proje kapsamında değerler eğitimi içerikli etkinlikler yapılırken web 2.0 araçları ile hazırlanan pekiştirme oyunları ile teknolojinin amacına uygun kullanması hedeflenmektedir. Proje etkinlikleri Eba da paylaşılmakta ve yaygınlaştırılmaktadır.