Doğanı Koru Evrenini Tanı eTwinning Projesi

Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Ata İlkokulu’nun 1.sınıf öğrencileri Evren Evim Doğa Vazgeçilmezim diyerek başladıkları ’’DOĞANI KORU EVRENİNİ TANI ’’ eTwinning projesiyle birlikte doğa ve evrenle  iç içe olmaya devam ediyor.

Projeyi yürüten sınıf öğretmeni Hacer ASANOĞLU planlanan tüm etkinliklerin Haziran ayına kadar sürdürüleceğini belirtti. Proje hakkında açıklamalarda bulunan ASANOĞLU şu ifadelere yer verdi. ''Şubat ayından beri devam eden projemizde Trabzon’daki diğer üç ilkokulun yanı sıra Van, Erzincan, İstanbul ve Zonguldak illerinden de ortak okullar bulunuyor. Projemizle birlikte öğrencilerimize doğa ve çevre bilincinin kazandırılmasını ve öğrencilerimizin evreni daha yakından tanımalarını hedefliyoruz. Etkinliklerimiz arasında ise geri dönüşüm, yaşadığımız gezegen ve diğer gezegenler, nesli tükenen hayvanlar, dijital karbon ayak izi ve küresel iklim değişikliğinin hayatımız üzerindeki etkileri, atık malzemelerin değerlendirilmesi gibi konular bulunuyor. Çalışmalarımızla birlikte web 2.0 araçlarını tanıma ve kullanma ile 21 yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi, farklı şehirlerdeki okullardan çocuklarla tanışma ve birlikte çalışma imkanlarına sahip olduk.''

ASANOĞLU ayrıca; uzaktan eğitimde de öğrencilerin ve velilerin işbirliği ve dayanışma içinde çalışmalarını bulunduklarını sözlerine ekledi.

  • 0 2
  • 14 Mayıs 2021 02:24 382
  • Hacer Asanoğlu
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK