Doğum Günü Kutlayan İki Öğretmene Sarılma Cezası

Van Çatak'ta bir lisede doğum günü için birbirine sarılarak tebrik eden 2 öğretmen, meslektaşları tarafından şikayet edildi. Valilik soruşturama izni verdi, Kaymakamlık suç duyurusunda bulundu, Milli Eğitim Müdürlüğü ise “uygunsuz” diyerek, sürgün ve aylıktan kesme cezası verdi.

Van'ın Çatak ilçesinde bulunan bir lisede iki öğretmenin doğum günü kutlamak için birbirlerine sarılarak tebrik etmesi suç oldu. "Hizmet içinde devlet memurunun itibar ve güven duygusuna sarsacak nitelikte davranışta bulunmak" iddiasıyla başlatılan idari soruşturmada kadın öğretmene "aylıktan kesme", erkek öğretmene ise sürgün cezası çıktı. 

SARILMAK UYGUNSUZ HAREKETMİŞ!

Olay, 20 Mayıs’ta yaşandı. Doğum günü olan kadın öğretmeni, erkek öğretmenin sarılarak tebrik etmesi başka 2 öğretmen tarafından okul müdürüne şikayet edildi. Ardından öğretmenlerle toplantı yapan okul müdürü yaşanan görüntülerin uygunsuz olduğu iddiasında bulunarak 2 öğretmen hakkında idari soruşturma açılmasını talep etti. Van Valiliği 2 öğretmen hakkında soruşturma izni verdi. Bunun üzerine Van Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu olayın araştırılması için müfettiş görevlendirdi. Okula gelen müfettişler hem kamera kayıtlarını inceledi hem de öğretmenlerin savunmalarını aldı. Aynı zamanda Çatak Kaymakamlığı da öğretmenlerden hem savunma istedi hem de Çatak Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulundu. 

'SARILMAK HANGİ YASADA SUÇ?' 

Kadın öğretmen kısa bir süre sonra Çatak Kaymakamlığı'na 5 sayfadan oluşan bir savunma gönderdi. Öğretmen savunmasında; "O gün okulda yaptığım bir etkinlik sonrası öğretmen arkadaşımla karşılaştım. Etkinlikten dolayı beni tebrik etti. Sonrasında ben kendisine; 'Hocam bugün benim doğum günüm. Doğum günümü kutlamadınız?' dedim. O da bana sarılarak doğum günümü kutladı. Bu arada kamera kayıtlarının tarihi ve doğum günü tarihime bakılabilir. Orada kamera olduğunu ikimiz de biliyorduk. Yanlış bir şey yapmadığımızı bildiğimiz için gayet normal insanlar arasında olabilen sarılma durumumuz oldu. Sarılmanın şekli ve şartları hakkında suç olduğu bir durum ne Anayasa ne de Milli Eğitim Yönetmeliği'nin hiçbir yerinde yazmaz. İnsanların hayatta en çok önem verdiği namus, şeref, haysiyet kavramını hiçe sayarak görüntüler farklı lanse edildi" ifadelerine yer verdi. 

'İĞRENÇ BİR İFTİRA'

Kadın öğretmen savunmasının sonunda ise, "Bana isnat edilen suçun çok iğrenç bir iftira olduğunu, bana bu konuda verilecek küçük bir cezanın değil, küçük bir ima bile tarafımdan kabul edilmeyeceğini, iki elimin mahşerde bana bu iftirayı atanların yakasında olacağını belirtiyorum. Şerefli bir öğretmen olarak böyle bir iftira karşılığında herhangi bir ceza uygulanması durumunda tüm hukuki haklarımı kullanacağım. Ne olursa olsun pes etmeyeceğimi ve sesimi duyurmaya çalışacağımı belirtiyorum" dedi. Bu arada erkek öğretmen de ifadesinde tüm insanların yaptığı gibi sarılarak arkadaşının doğum gününü kutladığını belirterek hukuki haklarını kullanacağını kaydetti. 

MAHKEME: SARILMAK SUÇ DEĞİL!

Bu arada Çatak Kaymakamlığı'nın suç duyurusu üzerine Çatak Cumhuriyet Başsavcılığı iki öğretmen hakkında; "Hayasızca hareketlerde bulunmak" iddiasıyla idari soruşturma başlattı. Savcılık, emniyetten iki öğretmenin sarıldığı ana ilişkin görüntüleri istedi. Görüntüleri ve belgeleri inceleyen mahkeme 10 Ekim 2019 günü "kovuşturmaya yer olmadığına" dair karar verdi. Savcılık kararında; "Yapılan soruşturma neticesinde, Çatak ilçe emniyet amirliği tarafından düzenlenen görüntü inceleme raporunda da şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediklerine dair bir görüntünün mevcut olmadığı, yalnız sarılma görüntüsünün mevcut olduğu, bu haliyle söz konusu hareketlerin bir suçu teşkil etmediği kameraların kapalı olduğu anlarda 'uygunsuz' diye tabir edilen bir takım davranışların olduğu varsayılsa bile 'hayasızca hareketler' suçunun unsurlarından olan aleniyet şartının sağlanamayacağı, söz konusu davranışların idari soruşturmaya dayanak oluşturabileceği de göz önünde bulundurarak, bu şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediğini dair kovuşturma yapılmasını gerektirecek yeterlilikte delil bulunmadığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi. 

İKİ ÖĞRETMENE CEZA

Savcılığın bu kararının ardından ise olay sonrası inceleme yapan Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri kararlarını açıkladı. Müfettişler kararlarında, iki öğretmenin okul içerisinde sarılmalarını "uygunsuz görüntü" olarak ifade ederek, sarılmayı; öğretmenler arasında olması gereken iletişimden çok öte bir davranış olarak yorumladı. Raporun sonunda kararlarını açıklayan müfettişler, kadın öğretmene disiplin yönünden, "Aylıktan kesme" cezası, idari yönden ise "il sınırları içinde ilçe dışında başka bir okulda görevine devam etmesi" kararı verdi. Yine erkek öğretmen hakkında ise, ilçe sınırları dışında bir okula atanmasına karar verilerek, sürgün edildi.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Karara karşı itirazda bulanan öğretmenler, kararın hukuki olmadığını söyleyerek, cezanın niyet okunarak verildiğini anlattı. Öğretmenler avukatları aracılığıyla cezanın kaldırılması için mahkemeye başvurdu.  

 

Adnan Bilen  / Erciş Haber

  • 1 35
  • 01 Ocak 2020 10:52 22.461
  • Aktif Haberler
  • züleyha11
    01 Ağustos 2020 12:01
    4 0
    Namus iftirası olursa vebali ağırdır.
  • sinko
    01 Ağustos 2020 08:26
    3 0
    Bu cezayı veren zihniyeti nefretle kınıyorum.Zulümün alasını yapmışlar meslektaşlarımıza.
  • kalamitiy
    31 Temmuz 2020 23:13
    5 1
    Gerçekten haberi okuyup şok olmam mı, yorumlardan bazılarını okuyup pesss demem mi... Gerçekten biz insanoğlununu virüs, felaket falan değil, bu kötü, çirkin, art niyetli, fesat oluşumuz bitirecek. Kimse kimsenin imanını, inancını sorgulayamaz. Yazık
  • kalamitiy
    31 Temmuz 2020 23:05
    6 2
    Ya gerçekten insanoğlu kendi dışında ne çok şeyle ilgilenir, ahkam keser, bilirkişi oldu. Böyle bir sebeple hiçkimseye ceza falan verilemez. Bu işi bu noktaya getirenlerin eğitimci olması ayrıca hayal kırıklığı. Kendi camiamız dedikodu, iftira, torpil, ayrımcılık başlıklarında zirvede zaten. Şunu dine müslümanlığa getirip kestirip atıp tutmayın. Herkes kendinden sorumlu. Kimse kimsenin imanını sorgulayamaz. Had bilmek çok Önemli...!
  • feryaaa
    31 Temmuz 2020 20:26
    7 0
    Etrafınızda açığınızı arayan , size iftira atmak için pusuda bekleyen şahsiyetsiz insanların varlığını fark edip , böyle sizin hakkınızda şaibeli yorumlar yapılmasına fırsat verecek davranışları , ne kadar iyi niyetli olursanız olun YAPMAMALISINIZ. Yoksa işte böyle başınız maalesef çok ağrır. Hiç kimsenin eline , diline koz verecek davranışlarda bulunmayın. Çünkü ne yazık ki sizin aleyhinize davranacak , ifade verecek çok sayıda öğretmencik var.
  • taso1903
    03 Ocak 2020 15:55
    14 3
    iki insanın birbirine sarılması( eğer art niyet yoksa) asla suç değildir. diğer öğretmenlerin öğretmenler odasında dedikodu yapmak için bunu şikayet ettiğini düşünüyorum. ayrıca İslam, Din muhabbeti yapan akılsız ve maalesef meslektaşım olan cahiller BABANIN KENDİ ÇOCUĞUNA ŞEHVET DUYMASI NORMALDİR diyen kuruma tepki gösterdiler mi?
  • yakamoz95
    03 Ocak 2020 13:04
    7 1
    Allahım aklıma mukayyet ol.
  • cmustafaengin
    03 Ocak 2020 12:13
    8 4
    Habere 1 kez, yorumlara 1000 kez şaşırdım! Lütfen yorum yapanların bazısı Öğretmen olmasın!!!
  • beytim
    03 Ocak 2020 09:07
    3 7
    öğretmen dediniz mi bir hakim , bir savcı ,bir psikolog ,bir doktor ,avukat, sanatcı, sporcu, siyaset bilimci ,din alimi herşey akla gelir. her konuda en üst düzeyde bilgi beceri ve tecrübeye sahiplerdir. yorumlarda görülüyor ki bir mesele mi var hemen eğitimhane de başlık açın uzman öğretmenler kararı açıklar.
  • _birisi_
    03 Ocak 2020 09:06
    14 1
    görmeden bilmeden kimsenin namusuna dil uzatmayın.. bu günahın altından kalkamazsınız..
  • yoncaöğrt
    03 Ocak 2020 06:59
    19 2
    En namuslu sözler en namussuz insanların dilinde... Şu rezalete bak ya insanların namusuna dil uzatanlar birer eğitimci. Kendilerini eğitememiş insanlar çocukları nasıl eğitecekler. Kardeşlik dostluk kavramı görmemiş insanlar ancak bu kadarını yapar. Bir insana yapılacak en ağır hakarettir namusuna dil uzatmak.
  • hsbk
    02 Ocak 2020 16:02
    37 2
    Benim bu haber yorumlarından anladığım biz tüm öğretmenlerin pedogojik eğitimlerini yeniden almalı. Ayrıca evrensel bir eylem olan sarılmak ne zamandan beri ahlaksızlık oldu. İnsanlar duygu durumlarına göre insana sarılır, hayvanlara sarılır, tabuta sarılır, bayrağa sarılır ..... gider bu.
  • DUYGU3441
    02 Ocak 2020 14:38
    35 8
    yapsa ne olur? hırsızlığa ses çıkar , tecavüze , kadına şiddete ... neymiş sarılmış çok ayıp .isterseniz idam cezası verelim . yazıklar olsun bu zihniyete.
  • naciekinci
    02 Ocak 2020 14:32
    19 3
    Ki ben böyle bir durumda o müfettişlere de mutlaka dava açarım peşlerini bırakmam yasalar el verdiği sürece.
  • naciekinci
    02 Ocak 2020 14:30
    19 4
    Cezalar iptal olacaktır böyle saçma ceza olmaz. Müfettişler in yaptığı da isguzarlik başka bir şey değil.
  • uNNamed
    02 Ocak 2020 14:07
    15 4
    Haberi okudum, altta yorumları okuyunca hayrete düştüm. Ne hallere düşmüşüz be.
  • Darbeli matkap
    02 Ocak 2020 13:58
    9 4
    yaziklar olsun
  • Darbeli matkap
    02 Ocak 2020 13:55
    15 7
    bence şikayet eden ogretmenler kiskancliktan sikayet etmistir kendileri sarilamamislar bu yuzden sikayet etmislerdir
  • beytim
    02 Ocak 2020 12:11
    8 23
    ben de düşünce olarak uygun görmesem de , normal görende olabilir. yani benim anladığım şekilde ise ceza gerektiren bir durum değil.
  • beytim
    02 Ocak 2020 12:01
    9 34
    adam ben eşimin kızımın erkek arkadaşına sarılmasını uygun görmem demiş. 70 olumsuz 10 olumlu puanlama. yani istediğiniz istedinizle sarılabilir. ama bunu okulda öğrencilerin yanında yada çoluk çocuğunuzun yanında yapmayın.
  • sehery
    02 Ocak 2020 12:00
    23 5
    beyti hoca ve diğerleri haberi okudunuz mu? hiç sanmıyorum. Emniyet müdürlüğünüm görüntü inceleme raporu ve mahkeme kararı da var. okuyun da yorum yapın...ortada suç değil suç olduğunu söyleyen zihniyet var sadece..
  • bozkay
    02 Ocak 2020 11:56
    16 5
    Ne var yani! 2 öğretmen birbirine dostça sarılamayacak mı?
  • beytim
    02 Ocak 2020 11:45
    10 10
    sanki hepiniz sarılma denilen olayı gördünüz. ve gayet normal bir durum idi. ve yaşanan sürecte öğretmenler hariç herkes suçlu.
  • chn222
    02 Ocak 2020 11:02
    13 4
    Allahım aklıma mukayyet ol.
  • taylantaylan
    02 Ocak 2020 11:01
    27 4
    idareciler işine baksa, öğretmenler onun bunun dedikodusunu yapacağına eğitim öğretime kafa yorsa enerjimizi namus bekçiliğine harcamasak mı acaba?
  • beytim
    02 Ocak 2020 10:57
    9 21
    kimse birbirine tebrik için sarıldı diye ceza vermez veremez. her gün olmasa da karşılaştığımız büyüğümüzle eşimiz dostumuzla tokalaşıp sarılıyoruz. meselenin başka mahiyeti varsa bahane olarak sarılmak ön plana çıkarılıyorsa bilmem. böyle bir neden de böyle ceza vermeye inanmak bile komik geliyor. ama sarlmak var sarılmak var
  • spidercont
    02 Ocak 2020 10:37
    22 3
    bir baaayanın ... diye başlayan yorumlar onlar işte
  • sayin19
    02 Ocak 2020 10:35
    11 3
    Bazı kişiler yerel mahkemede yargılayıp ceza verdikleri gibi böyle bir hakkı olmadığı halde .Ayrıca birde SIRATı kurup, köprüden itebiliyorlar.Bu hakkı , haddi nereden buluyorlar, kendilerine sorması ve hatalı olduğunu kabul edip , bu kul hakkından nasıl kurtulacağını düşünmesi ,o arkadaşları arayıp helallik alması gerekebilir.(Her türlü Allah affedicidir ,kul hakkını Allahın bile affetmediğini biliyorlardır sanırım.)
  • zekirdek
    02 Ocak 2020 09:55
    14 2
    biz boyle bir gr ileri gidemeyiz birbirmizle uğraşmayı bırakalım artık...
  • simyacıı
    02 Ocak 2020 09:39
    18 4
    Mahkemenin kararı üzerine öğretmen arkadaşlara destek olmak yerine değişik yorumlar yazmak bence hadsizliktir.
  • sehery
    02 Ocak 2020 09:17
    25 3
    Ahlak bekçisi okul müdürleri yüzünden yanyana oturdular diye dedikodu çıkarılıp eşinden ayrılan öğretmen tanıyorum ben. doğu yakasında değişen hiç birşey yok. ağzı salyalı idareciler dedikoduya eğilimli personel...ne olmuş sarılmışsa pardon?
  • sehery
    02 Ocak 2020 09:14
    15 4
    yetmez recmedin. yorumları okuyunca cezaya da şaşırmadım..
  • askan4040
    02 Ocak 2020 09:14
    37 1
    Keşke haksız yere ekders alanlara,torpille görevlendirme yaptıranlara,yine torpille idareci olanlara da aynı cezalar verilse.
  • Deniz_03
    02 Ocak 2020 09:04
    12 3
    bu kafada bir okuldan uzaklaştırılmaları ceza değil ödüldür...
  • _birisi_
    02 Ocak 2020 08:50
    18 3
    "ister laik ol ister müslüman" nasıl bir cümle bu..?? müslüman olan laik olamaz mı ya da laik olan müslüman olamaz mı..??
  • balamirkan
    02 Ocak 2020 08:10
    19 3
    Sayın öğretmenlerim, olayın aslını bilmeden bahsi geçen videoları görmeden burada olaya müdahil gibi tartışmalar hem yersiz hem bizlere yakışmıyor. Basınımızı biliyorsunuz. Basit olayları büyütür veya büyük olayları kendi penceresinden basit gösterir. Ayrıca Birbirimizin imanını sorgulamayalim. Allah hepimize Hidayet versin.
  • hadis
    02 Ocak 2020 06:58
    9 61
    Olay bundan ibaret olduğunu hiç sanmıyorum . Haberde de okulun içinde gizli kuytu köşelerden bahsediliyor. Görev yerinde bunlar elbette olmaz kabul edilmez ister laik ol ister müslüman.
  • toprakana
    01 Ocak 2020 23:27
    5 27
    Bu konuda son yorumum nokta .
  • toprakana
    01 Ocak 2020 23:19
    5 42
    Din adına bir ifade kullanmamaya özen gosterdim çünkü hassas bir konu , öte yandan bir milyon bile çarpı atsalar ben yorumumu yazarım benim düşüncemi begenseler ne olur begenmeseler ne olur bunun önemi yok
  • müdürümsü
    01 Ocak 2020 22:55
    16 5
    Başka düşman aramaya gerek yokmuş.
  • toprakana
    01 Ocak 2020 22:38
    10 54
    Bakın eleştiri yaparken öncelikle insanların sizin gibi düşünmek zorunda olmadığını , sizin gibi yaşamak zorunda olmadığını önce bir idrak edin . Bu haberde yorum yaparken buradaki bayan hocanın haklı yada haksız olduğuna tek kelime etmedik bunun ayrımını bir yapın , yabancı bir bayanla bir erkeğin rahatlıkla sarilabilecegine savunan insanlara ne ilginç insanlarsiniz diye bir cümle kurmadik sizin gibi otekilestirmedik , alay da etmedik bu ülkede ister sarilir , ister aynı evde kalır , ister sarilmaz istediği şeyi yapar bu kişinin kendi tercihidir ,özgürdür kimse kimseye karışmaz , bunun normal olduğunu savunanlara biz nasıl saygı ile bakiyorsak ve tek kelime kötü bir ifade yazmiyirsak bunun kendince yanlış olduğunu düşünen insanlara da yorum yaparken rencide edici ve sanki başka bir dünyadan gelmiş gibi muamele yapmayın . Adam kız arkadaştan tutmuş ben neden yapamıyorum dan çıkmış fazla kurcalamaya gerek yok şimdi inanç ve değerlerimizi yazsak onla da alay edersiniz çünkü çoğunun kendi düşüncesi dışında farklı bir dusunceye tahammülü yok , zihniyeti yargılamak , karakterleri ilginç gormek yerine insanların inançlarına ve değerlerine saygılı olun öyle insanlar var ki inancı gereği kız arkadasi erkek arkadaşı olmamış olamaz mı böyle bir durum sizin düşünceniz mutlak doğru da böyle yaşayan insanların böyle yasamasi ilginç mi
  • oguz08
    01 Ocak 2020 22:35
    27 7
    İslam'ı tekeline almak isteyen arkadaşlar, günah olduğunu herkes biliyor. Ama böylesine hassas bir durumda gelip de burada alakasız alakasız yorum yaparsanız linç yersiniz. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız; ama İslam'ın kurallarını bir olay üzerinden yorumlamıyoruz. Buradaki mevzu bambaşka adam kalkmış ''Eşime kimsenin sarılmasını istemem.'' yazıyor. Yapma sayın hocam. Bu fitne çıkarmaktır. İnsanları İslam sanarak yaptığınız yorumlarla gerçek İslam'dan uzaklaştırıyorsunuz. Anlamsız bir şekilde yazdığınız o yorum kim bilir kaç kişinin gözünde Müslümanları sert, anlayışsız ve gaddar gösteriyor. Yapmayın Allah aşkına... İki öğretmen sarıldı diye ceza verilmez. Haa sarılma öğrencilerin önünde, abartılı, edebe muğayyer olur cezası neyse alırlar bir uyarı, orası ayrı; ama siz otu çöpü birbirine katıyorsunuz...
  • oguz08
    01 Ocak 2020 22:28
    29 5
    Yahu kardeşim tamam, İslam'a aykırı, amenna. Biz de Müslümanız ve bu kuralları kabul ediyoruz, elimizden geldiği kadar da uygulamaya çalışıyoruz. Ama bu yüzden de insan şikayet edilir de ekmeğiyle oynanır mı yahu?! Bu tür yorumları burada yaparak İslam'a en büyük zararı siz veriyorsunuz. İslam'a mesafeli olan arkadaşlar İslam'a ısınacaksa da sizin gibi yerli yersiz konuşanlar yüzünden iyice uzaklaşıyorlar.

    ''El-insafü-nısf-üd-din''
  • kaansaatci
    01 Ocak 2020 21:50
    48 10
    Farklı iki cinsin sarilmasi Toplumumuz kültürüne aykırıdır.Bu nasıl bir yorumdur?
    Nasıl bir zihniyettir anlayamıyorum.Bu yorumu yazan erkek arkadaşların eğitim hayatı boyunca kız arkadaşı olmadığı net.Yine aynı yorumu yazan kız arkadaşların da erkek arkadaşı olmadığı net.
    Nedir yani ne yapmışlar?
    Kul hakkı mi yemişler?
    (Gerçi daha önce böyle bir durum yaşamak isteyip de yasayamayanlar için imrendirici bir durum.Benim neden yok ben neden yapamıyorum anlayışı.)
    İlginç karakterler var.Cok ilginç.
  • göbekligeneral
    01 Ocak 2020 21:48
    42 5
    Valla ben olsam bu işi aihm'ye kadar götürürüm.kişilik ve insani haklarına engel olunmuş.hakkımda ceza ve aleyhimde ceza verenleri öttürürdüm.o bacımıza sonuna kadar saygı duyuyor ve destekliyorum.
  • dağcıhoca
    01 Ocak 2020 21:45
    39 5
    O ilçedeki zorlu şartlarda çalışmış biri olarak,burda çalışan öğretmene teşvik verilmesi gerekirken yaşananlar 2020 Türkiye'sinde tam bir trajikomedi.Amiri,müfettişi,kaymakamı,valisi boş işlerle uğraşacak vakit buluyor demek.Savcı gerekeni yapmış,idari dava açıp aynı okula tekrar görevlendirmeyi istemeli meslektaşlarımız.Şikayet eden öğretmenlerin niyetleri sorgulanmalı.
  • sanayici
    01 Ocak 2020 21:24
    29 3
    iki ayrı cinsin beraber asansöre binmesi bile çok tehlikeli bu ülkede. of ne günlere geldik. asıl sorunlar dururken nelerle uğraşıyorlar
  • sulem
    01 Ocak 2020 19:54
    32 3
    Ugrasacaklari başka şey kalmamış demek ki,kavga etselerdi sorun olmazdı ama.
  • carpediem03
    01 Ocak 2020 19:01
    31 6
    Yıl olmuş 2020 hala uğraştıkları şeye bakın. Yıllar ilerledikçe biz daha da geriye gidiyoruz.
  • İMPARATOR1
    01 Ocak 2020 18:21
    40 5
    Müfettişlerin verdiği karar Mahkemenin verdiği kararın üstünde midir ?
    Bu yasaları yok saymaktır. Gittikçe art niyetli ve yobaz bir toplum oluşuyor...
  • takirasa
    01 Ocak 2020 18:12
    36 7
    Demek ki burada bazı öğretmenler karşı cinsten bir arkadaşına sarılınca kötü düşüncelere kapılıyor ki sarılmayı doğru bulamamışlar. Yazık sizlere..
  • Şaban57
    01 Ocak 2020 17:40
    28 7
    Yok artık.. pes yani... ne kadarda artniyetli bir yaklaşım... hangi ara bu kadar sevgisiz ve insani değerlerden uzak bir toplum olmuşuz.. öğretmen ne yapsa suç...
  • alper bocut
    01 Ocak 2020 17:02
    20 90
    Ben eşimin, kızımın erkek arkadaşına sarılmasını uygun görmem, kabul etmem.Hem islama hem de toplumun genel ahlak kurallarına aykırıdır.
  • berkcan65
    01 Ocak 2020 16:50
    29 5
    Ne hale gelmişiz .Zaten doğuda görev yapanlar bilir.20 yıl önceyde aynıydı şimdi de aynı .
  • huseyinyesilot
    01 Ocak 2020 16:07
    20 3
    Çok ilginç gerçekten.Daha neler okuyacağız bakalım...
  • airtor
    01 Ocak 2020 15:01
    22 0
    Eğer iftira ise ve ortaya çıkarsa iftira olduğu o zaman bunları ortaya atanlardan da aynı şekilde hesap sorulacak mi.
  • volkansurmeli
    01 Ocak 2020 14:46
    43 4
    Okulda, kameraların önünde öğrencilerin bulunduğu bir ortamda ne kadar da insanları tohmet altında bırakacak bir eylemde bulunulmuş olabilirki mahkeme bile kamera izledik suç olacak bir şey yok derken burada klavye cambazlığına gerek yok..burada kinanacak olan meslektaş kelimesi benim böyle meslektaşim olmaz olsun ve bu olayı yönetemeyen vasifsiz yönetim
  • davlumbaz
    01 Ocak 2020 14:38
    38 3
    Öncelikle çocuklara mahremiyetten bahsederken "tanıdığımız insanlar" ile olan ilişkilerinde sakın tanıdığınız hiç kimseye sarılmayın demiyoruz. Savunma 5 sayfalık çünkü sendika avukatıyla birlikte yazılmış. Kamera kaydı da var üstelik, uygunsuz mu değil mi ona mahkeme karar verir. Burada niye sarılmışlar, çocuklar görmüş, savunma uzunsa kesin suçludur demek dedikodu olmuyor mu? Müslüman dedikodu yapar mı?
  • a000
    01 Ocak 2020 14:37
    24 1
    Yok artık, inanmak istemiyorum buna..
  • hamurcu38
    01 Ocak 2020 14:21
    36 5
    Şu habere yapılan yorumlarda ÖĞRETMEN arkadaşlar bile kin,nefret kusmuşsa; diğer kesimlerin ne yapacağı,ne düşüneceği çok ta önemli değil aslında..ailesinde mutluluk,huzur görmeden büyüyen insanlar başkasının mutluluğundan daima rahatsız olur..nokta.
  • Dyolcu
    01 Ocak 2020 14:01
    50 7
    Olayın neresinden tutsan elinde kalır.Meslek arkadaşlarını şikayet eden mi ararsın. Bunun için soruşturma açan milli eğitim müdürlüğü mü dersin.Soruşturmaya izin verenler mi dersin. Ceza verip sürgün çıkaran müfettiş mı dersin. her yönüyle rezalet. Nasıl bir ülke olduk ... Tipik bir ortadoğu ülkesi..
  • BirYangininKülü
    01 Ocak 2020 13:02
    29 9
    Coğrafya kaderdir..
  • ayzun
    01 Ocak 2020 12:46
    21 8
    Söyleyecek söz bulamıyorum!
  • takirasa
    01 Ocak 2020 12:46
    56 10
    Evrende toplu iğne ucu kadar bile olmayan bir gezegende 2020 yılına girilmişken insanlık gerçeğin peşinde iken güzel ülkemde iki insanın sarılması dert ediliyor. Kara zihniyetler, örümcek ağları büyümeye devam ediyor
  • Unexpected
    01 Ocak 2020 12:39
    34 7
    Mahkeme, bagımsiz yargi ceza vermiyor da idari ceza veriyorlar.
    Mahkemeyi kazanirlar. Ama, çamur at izi kalsin yapmislar.
  • bynoun
    01 Ocak 2020 12:14
    41 8
    Belli ki bu iki arkadaşın arasında zaten duygusal bir yakınlaşma varmış. Tabii her okulda olduğu gibi bunları çekemeyen bir kaç arkadaş tarafından birbirlerine sarıldıklarını gördükleri an fırsat bu fırsat hadi şikayet. Şikayet eden arkadaşlar ne diyim ben size düşün artık mutlu insanların yakasından.
  • hsbk
    01 Ocak 2020 12:00
    66 25
    Türkiye demokratik, laik, sosyal, hukuk devletidir, molla cumhuriyeti asla değildir.
  • toprakana
    01 Ocak 2020 11:44
    26 125
    Bir bayanın kendisine yabancı olan bir erkekle sarılması bu toplumun kültürünün ve değerlerinin neresinde var önce onu tartismak lazım bence ,okullarda mahremiyet semineri veriliyor kendine dokundurma dikkatli ol diyoruz çocuğa çocuk derse ki öğretmenim siz neden sariliyorsunuz sizde mahremiyet önemli değil mi derse ne cevap vereceğiz ?Verilen ceza haklıdır haksizdir o olayın iç yüzüyle alakalı bir durum bunu biz bilemeyiz ama yapılan davranışın yanlış olduğunu düşünüyorum
  • hagrid34
    01 Ocak 2020 11:18
    33 14
    Eğtim sistemimiz çağ atlıyor...
  • mehmetalibozlu
    01 Ocak 2020 11:05
    45 12
    Yazıklar olsun
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK