DRAM(A) Sağlık Çalışanlarımızın Çocuklarına Psikoeğitim Destek Projesi

DRAM(A)

Muğla/Fethiye Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu ve Pamukkale Üniversitesi'nin iş birliği ile yürüttüğü DRAM(A) projesinde Sağlık Çalışanlarımızın Çocuklarının Pandemi döneminden güçlenerek çıkmalarını sağlayacak sosyal, duygusal ve bilişsel beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır.

Projenin temel ilkesi “Pandemide Psikolojik İyi Oluş” olarak belirlenmiştir.   Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının uzun süren mesai saatleri ve çocuklarla sosyal mesafeyi korumaya çalışmaları çocukların ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkide bulunabilmektedir.

Çocukların pandemi, covid-19, salgın hastalık gibi kavramlar hakkında doğru bilgilere sahip olmalarını sağlamak ve onlara stresle başa çıkma yöntemlerini kazandırmak amacıyla Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aykut GÜNLÜ proje kapsamındaki 30 öğrenciye her hafta psikoeğitim vermektedir.

Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu öğretmeni Hayriyegül Hekimoğlu ise bu süreçte evlere kapanan ve uzaktan eğitim alan çocukların eğlenceli ve eğitici aktivitelerle zaman geçirmesini sağlamak amacıyla alanlarında uzman eğiticileri projeye konuk almaktadır.

Bu kapsamda çocuklara Drama, Çocuklar için Felsefe(P4C), Müzik, Masal, Akıl ve Zeka Oyunları, Resfebe gibi eğitimler verilmektedir.

  • 1 3
  • 21 Haziran 2021 22:09 989
  • ghekimoglu
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK