Dream Stop eTwinning Projesi

Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden kuruculuğunu Fazilet KAYAMAN ve Damla ULUSOY’un yaptığı, ortakları Türkiye’den Berna TURAN, Havva ÖZTÜRK, Cennet KARA GÜDEN; Sırbistan’dan Milena SKARO ve Tatjana Ujic; Polonya’dan Beata PAWLIKOWSKA; İtalya’dan Caterina CARNOVALE olan “DREAM STOP” adlı e-twinning projesiyle; öğrencilerin hayal dünyasını geliştirme, yaratıcı düşünme,yazma ve tasarlama becerilerinin geliştirilmesi, dil ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi,teknoloji kullanımı ve özgüvenlerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Bu hedefleri gerçekleştirmek için öğrenciler;hayallerindeki oyuncağın resmini çizip, tasarladı.

Yılbaşında farklı ülkelerin öğrencileriyle eşleşerek yılbaşı kutlama kartı gönderdi. Duygularını ifade etmek için ortak bir şiir yazıp ortak ülkelerin dillerinde şiiri seslendirdi. Karakterleri hayvanlardan oluşan bir gazete hazırladı. Hava olayları haber programı hazırladı. Dünya’yı kirlilikten korumak için vücutlarıyla slogan yazdı. Ortaklarla takım çalışması yapıp, tamamlama tekniğini kullanarak “RunAfter Your Dream” adlı bir senaryo yazdılar. Bu senaryoyu Plotagon Studio ile animasyon film yaparak ortak ürünü oluşturdular.

Animasyon filmin konusu ise; bilime merakı olan, icat yapmaya çalışan Efe adlı bir çocuğun, yaptığı zaman yolculuğu ve bu yolculuklarda karşılaştığı bilim insanları ve liderlerle olan konuşmalarını ele alıyor. Zaman yolculuğunda Leonardo Da Vinci, Newton, Nicola Tesla,Marie Curie, Einstein ve Mustafa Kemal Atatürk ile karşılaşıyor.

  • 0 0
  • 06 Mayıs 2022 10:04 331
  • faziletkayaman
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK