Dünyada Bir İlk: Makine Tarafından Kitap Yazıldı

Dünya çapında tanınan yayım firması Springer Nature, dünyanın bir makine tarafından yazılan ilk kitabını yayımladı.
 
Springer Nature, Goethe Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen bir algoritma sayesinde derlenen ilk kitabı yayımladı. Bu kitap, bir makine tarafından yazıldığı için dünyada bir ilk olma niteliği taşıyor. Şu an kitaba erişim ücretsiz olarak sağlanabiliyor.
 
Kitap, lityum iyon piller hakkında çok sayıda güncel araştırma makalelerinden bilgiler alınarak otomatik olarak oluşturulan bir özetten ibaret. Kitabın en iyi özelliklerinden biri; araştırmacılara bilgileri en verimli bir şekilde ulaştırıyor ve onların işini kolaylaştırarak süreci hızlandırıyor.
 
Goethe Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen algoritmanın süreci ise şöyle işliyor: SpringerLink içerik platformundaki alakalı metinler bulunuyor, metin içeriği analiz ediliyor, analiz edilen metinler tutarlı ve tutarsız olarak ikiye ayrılıyor, tutarlı olanlar bir araya getiriliyor ve ortaya anlamlı paragraflar çıkıyor.
 
Her ne kadar gerçekten ‘yazılmış’ bir kitap olmasa da bilgileri gözden geçirip, bu bilgilerin özetini oluşturup, bunları anlamlı metinler halinde bir kitaba dönüştüren bu makineyi geliştirenleri tebrik etmeden geçmemek gerek.
  • Aktif Haberler
  • serdaraydın
    10 Nisan 2019 23:28
    2 0
    Kitabın linki;

    https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2F978-3-030-16800-1.pdf
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK