Düziçi'nde İki Öğretmen Veli Tarafından Darbedildi

Osmaniye Düziçi İlçesinde bulunan İrfanlı İlkokulda ana sınıfı öğretmeni olarak görev yapan  Ana sınıfı öğretmeni Neslihan K.  ve İngilizce Öğretmeni Pınar K ile tartışan iki veli paspas sapıyla öğretmenlere saldırdı. Darp raporu alan öğretmenler şahıslardan şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken İlçe Belediye Başkanı Alper Öner öğretmenlere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde, bir öğrenci velisi tarafından, iki kadın öğretmen darp edildi. Polis, öğrenci velisini gözaltına aldı.Olay ilçe merkezinde bulunan İrfanlı Ortaokulu'na meydana geldi. Öğrenci velileri Ç.İ. ve C.İ, geldikleri okulda anasınıfı öğretmeni Neslihan K. ve İngilizce öğretmeni Pınar K. ile konuşmaya başladı. Bir süre sonra öğrenci velileri ve öğretmenler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle, öğrenci velilerinden C.İ, paspas sapıyla iki kadın öğretmeni darp etti. Hastaneye giderek darp raporu alan öğretmenler, şüpheli saldırgan C.İ'den şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan C.İ. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Osmaniye Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mahmut Kahraman'da, yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadığını belirtti. Mahmut Kahraman, "Düziçi İlçemiz İrfanlı Ortaokulunda iki bayan meslektaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, yeni olayların yaşanmaması için caydırıcı nitelikte bir yasal düzenleme yapılması talebimizi bir daha dile getiriyor.Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz." dedi. Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner'de okulda şiddete maruz kalan öğretmenleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

  • 7 8
  • 02 Ekim 2019 19:44 10.686
  • mehmetalibozlu
  • muhammedcan79
    06 Ekim 2019 19:09
    0 0
    ŞİDDET

    Düşmanındır nefis ve şeytan.
    Herkes özgürdür doğuştan.
    Bencil olup acizliğini unutan,
    Şiddetle sorun çözmeye çalışır.

    Şiddet sorunu çözmez, büyütür.
    Şiddet uygulananın ve onu görenin içini acıtır.
    Oysa her insan baş tacıdır,
    Anne, baba, kardeş, eş, çocuk için.

    Şiddet güçlü veya haklı yapmaz, zayıflıktır.
    Sevgi lafla değil, davranışla gösterilir.
    Önce saygı, sonra sevgi gelir,
    Gönlü kazanmak ve mutlu olmak için.
  • İMPARATOR1
    04 Ekim 2019 20:11
    3 0
    Öğretmen miyiz ? Şamaroğlanı mıyız ? Belli değil...
  • göbekligeneral
    04 Ekim 2019 18:16
    2 0
    Zamanında çok daha vahimi öğretmenler gününde afyon kızıldağda yaşandı.maalesef vukuatı cüzi paraya çevirdiler.öğretmenler dayak yediğiyle kaldı.
  • zekirdek
    04 Ekim 2019 15:34
    5 0
    daha dün bir bugün iki dur bakalım bu işin sonu nereye gidecek .meb uyuma öğretmenine sahip çık
  • eğtmkrtl
    04 Ekim 2019 13:37
    5 0
    Darp edenler Düziçi nde sabıkası herkesçe bilinen bir aile. O öğretmenleri rahat bırakmaz deyip duruyorlar. Nasıl gönül rahatlığıyla çalışmaya devam edecek arkadaşlar? Çoğu arkadaşın dediği gibi görmezden gel, duymazdan gel, çocuk gerideyse önemseme. Senden iyisi yok. Büyükler demese de ÖĞRETMENE KALKAN ELLER KIRILSIN.
  • olcaytoh
    04 Ekim 2019 12:08
    4 0
    Bu sağlık bakanın başarısı değil,sağlıkçıların başarısı,kendilerine birsey oldugu zaman anında iş bırakma eylemi yapıyorlar.peki biz ?

    "Sağlık bakanı müthiş ya doktora kalkan eli kırarım dedi yasayı çıkarttı.Su anda sağlık ocaklarında sorun çıkaranların hepsi nezarete atılıyor haklarında mahkemede dava açılıyor."
  • pinkk
    04 Ekim 2019 09:31
    4 1
    ben de velim tarafından taciz edildim okula gelip öğrencilerimin yanında tehdit etti, ama sesimi çıkaramadım, MEb gittiğimde adam da senden şikayetçi dediler, şikayetleri de çocuklarının okuyamamasıymış, dövmüşüm güya, neyse öyle işte ne diyim, allahından bulsunlar
  • yasmin-seyma
    03 Ekim 2019 22:29
    8 0
    Okul müdürünün yaptığını söyleyeyim yani yüzde yüz tahmin: aman hocalarım olay büyümesin, okulda silahlı polislerin ne işi var şikayetinizden vazgeçin biz öğretmeniz bize bu yakışır!
    Zamane müdürleri maalesef böyle!
  • ümit üstel
    03 Ekim 2019 20:56
    5 1
    haberi bırakıp başlığa kafa yormak da neyin nesi yahu???
  • smileplease03
    03 Ekim 2019 20:47
    3 1
    Toplu sözleşmede 3 lira isteyeceğinize bunu istese idiniz?
  • sebocan
    03 Ekim 2019 20:03
    3 0
    Sayın apranax83 hocam,

    Bilgi notu: Özgün biçimleri tek heceli bazı Arapça kökenli kelimeler etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yardımcı fiilleriyle birleşirken ses düşmesine, ses değişmesine veya ses türemesine uğradıklarında bitişik yazılır: emretmek, meno­lunmak, cemetmek, kaybolmak; darbetmek, dercetmek, hamdetmek; affetmek, hissetmek, reddetmek vb.

    Saygılarımla...
  • aretias28
    03 Ekim 2019 19:58
    4 1
    bana dokunmayan yılan bin yaşasın derdinde herkes..herkes geçim dersinde..aylik yüz tl zam al hamdolsun de çekil kenara
  • uzunkale
    03 Ekim 2019 19:34
    2 0
    Yazıklar olsun
  • uzunkale
    03 Ekim 2019 19:32
    6 0
    Ders varken öğretmeni bekleyen Atatürk Türkiyesinden geldik buralara daha neler göreceğiz..Öğretmenlerin saygınlığını sona erdirecek ne varsa karşımıza çıkıyor.
  • tiberium
    03 Ekim 2019 19:29
    4 0
    Bir milyonluk bir aile olacaksın. Senin oy gücün maaş belirleyen bir komisyondaki oyları değiştirecek.Her maaş hesabında büyüklüğün ve maliyetin dillere düşecek ve tüm bu büyüklüğüne rağmen her gün bir aile ferdin dovulecek,sovulecek,dislanacak. Akıl işi mi bu? Bu büyük güç bir olup haksızlığa karşı cem etmezse bir bir eriyeceğiz ve akşam çayında bugün de hangi aile ferdim zarar görmüş diye buraları okuyacağız.
  • uzunkale
    03 Ekim 2019 19:24
    4 1
    Ders varken öğretmeni bekleyen ATATÜRK TÜRKİYE sinden; öğretmenine sahip çıkmayan onun arkasında durmayan bir ülke haline geldik vay halimize daha neler göreceğiz bakalım...
  • muhammedcan79
    03 Ekim 2019 18:39
    2 0
    Okula gelip verdiğiniz eğitimi beğenmiyoruz diyen veliler var.Kanun yönetmelik nedir bilmeden bu böyle olacak diyorlar.Yapılan saldırı inşallah en ağır şekilde cezalandırılır.
  • mehmetalibozlu
    03 Ekim 2019 18:20
    0 0
    http://osmaniye.meb.gov.tr/www/egitimde-hicbir-siddeti-kabul-etmiyoruz/icerik/1833
  • taso1903
    03 Ekim 2019 16:29
    9 0
    benzer bir olayı Adana Karataşta yaşamıştım. ilçe mem şube müdürü bana ''köyde olur öyle şeyler'' dedikten sonra telefonu yüzüme kapatmıştı. Meb asla öğretmenlerine sahip çıkmıyor. Düziçinde de çıkmayacaktır.
  • karensu
    03 Ekim 2019 16:05
    31 0
    Bir veli olarak hep sınıf öğretmenine söylediğim şey benim çocuğuma kızabilirsin eti senin kemiği benim. 1. sınıfa gelipte anası babası yüzünden şımarıklık yapıp benim çocuğumun alacağı eğitimin önüne geçemez kimse. çocuğumda asla gelipte bana öğretmen bana bağırdı kızdı vurdu diiiyyeeemmeeezzz. ben onu öyle yetiştirmiyorum çünkü. öğretmenine saygılı ol ödevlerini yap temiz düzenli tertipli ol. bak bakalım öğretmen iyimi kötümü. sen evde söyle öğretmen kimmiş benim çocuğuma kimse dokunamaz yok şöyle yok böyle sonrada git çocuğunu sokaklarda ara. önce evde kendini eğit sonra çocuğunu eğit. daha öğretmenle nasıl konuşacağını bilmeyen velilerin eğittiği çocuklardan ne bekleyebiliz ki. 1994 te ilk okuldan mezun oldum hala öğretmenimi arar sorarım. geçen öğretmenler gününde bana ilk sınav kağıdımı hediye etti. Hakkınız olan saygıyı alamadığınız için özür dilerim bütün öğretmen arkadaşlardan.
  • cam kırığı
    03 Ekim 2019 14:21
    10 1
    Arkadaşlar ben size işin özetini söyleyeyim mi.Tamam her öğretmen öğrencilerinin iyiliği için çabalıyor,yırtınıyor vs.Ama bugünün şartları diyor ki (bunu biz istemedik);
    Görmedim,duymadım,bilmiyorum oyunu oyna.
  • göbekligeneral
    03 Ekim 2019 12:29
    11 0
    ne zaman meb kendi resmi sitesine "ÖĞRETMENE UZANAN ELLER KIRILSIN" yazarsa ve öğretmenlerini korumak adına gerekli davaları açarsa mebin öğretmenin arkasında durduğuna inanırım.gerisi yalan.
  • Beyefendi006
    03 Ekim 2019 12:17
    2 1
    İl/ilçe mem falan bir açıklama yapmamış mı?Yoksa olur öyle yea deyip ses etmemişler midir?
  • simyacıı
    03 Ekim 2019 11:40
    8 1
    Umarım suçlular adli kontrol şartıyla salıverilirken öğretmen arkadaşlarımıza soruşturma açılmaz. Haklı olduğumuz konularda bile acaba demekten kendimizi alıkoyamıyoruz.
  • php_korsan
    03 Ekim 2019 11:38
    6 0
    Şimdi 06 plakalı mercedesler konvoy yapıp orada olacaklardı.Olay yerine hakimi valisi emniyet müdürü cagirilacakti.Okulahser mahşer yeri olacaktı.Bemim ilk isim okul müdürünü görevden almak olurdu.
    Şu an görev yaptığım okula digital pano yapıldı.Panoda sayın veliler sınıfa girmek suçtur.Ders esnasında sınıfa giren suç işler yazdırdı.
  • cam kırığı
    03 Ekim 2019 10:56
    7 0
    Mersin'de bayan öğretmenin koridorda darp edilmesini izledim ve meslektaşım adına çok üzüldüm.Haberlerde de artık duymaktan nefret ettiğim sözü duydum."Zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı."
    Bu haberler bir ülkenin ne kadar dejenere olduğunun kanıtıdır.Bir toplum evladını eğiten insana değer vermeyecekte kime değer verecek?Benim asıl tuhafıma giden konuyla ilgili büyüklerimizden olumlu-olumsuz tek kelime edilmemesi.
  • php_korsan
    03 Ekim 2019 10:40
    16 0
    Tüm il ve MEB bakanlık şimdi o öğretmenin yanında olsunlar.Okulun çevresi bir anda değişir.Ama öğretmen hep YALNİZ.
  • erdal71058
    03 Ekim 2019 10:22
    34 0
    arkadaşlar eşimin yanında mudür odasında öğrenciyi dövmesine engel olurken veli bana vurdu.jandarma gelmiş şahit varmı.diye sorudu .ilçeden grlenler velinin sırtınını sıvadı.kaymakam ilçe müdürlğü örtbasetmek istedi şikayetçi oldum.mahkeme ispat istedi öğrenciler ve eşimin şahitliği olmaz dedi.köy okulu idi .savcılık takipsizilki verdi.tekara şikayetim üzerine mahkemede ben tek idim. o da akrabalarını almış köyyden getirmiş.devlet ona avkat tutmuş. bende bani savunacak sandım sordum.karşı tarafın dedi. devlet görevlendirdi dedi. valla öğretmeni ne kaymakam ne ilçe müd. ne hakim ne de devlet çünkü dayak yiyen benim raporum var.doktor sadece yüzünde kan var.kolun kırılmamaş bıçak sokmamış dkiş atılmamaş komaya girmemişin kırık çıkık yok raporda istirahat vermem ölümcül bi durumun yok şibaşına dedi.en çok devlet tafafından beni dönven kişiye avkat tutulması ydı.ben ben ise pkk yaktığı 7 yıl okulu kapalı yerde pkk en çok çıttığı yerde askerin polisin giredmediği giremediği yerde gidersen öldürürler denen yerde görev yaptım.ama hiç kıymetimin olmadığı anladım.şuan doğudaski yerde türk bayrağı dalgalanıyor sayemde. çünkü yoktu.mlli eğitimde değeri yok öğretmenin.bana dedileri yetkililerin sana küfür ederlerse sen etmeyeceksin sana darp ederlerse sen etmeyeceksın.olay bu kesinlikle munakaşaya girmeyin drrim .eğitim çok güzel.o kadar.
  • apranax83
    03 Ekim 2019 10:14
    4 4
    Haber başlığının "darp edildi" diye düzeltilmesi gerekmiyor mu?
  • chn222
    03 Ekim 2019 10:11
    2 0
    İlçem adına utanç duydum. Bu haberi okuyunca. Halbu ki son zamanlarda Düziçi'nde eğitim adına güzel şeyler olmaya başlamış vatandaş tek çıkış kapısı olarak çocuklarına verilecek eğitimi görmeye başlamıştı. Malum ilçemizde sanayi ve iş imkanları yok denecek kadar kısıtlı. Vatandaşımızın %80'i gurbet ellerde ekmek parası geçim derdinde.
  • carpediem03
    03 Ekim 2019 10:11
    33 1
    Oysa zil sesi değişti, teneffüsler 15 dakikaya çıktı. Yeni öğretmenler odası da yolda. Neden hala sopa yiyoruz anlam veremedim.
  • php_korsan
    03 Ekim 2019 10:00
    11 0
    Sağlık bakanı müthiş ya doktora kalkan eli kırarım dedi yasayı çıkarttı.Su anda sağlık ocaklarında sorun çıkaranların hepsi nezarete atılıyor haklarında mahkemede dava açılıyor.
  • sinan54
    03 Ekim 2019 09:49
    9 1
    Bakanlığımız zil sesi ayarlayacağına disiplin yönetmeliği ayarlasın, velilere duracakları yeri göstersin.
  • hll-22
    03 Ekim 2019 09:38
    11 0
    Onlara okulda bir ay temizlik cezası vereceksin bir daha kimse yapamaz .gerçi bu ceza da çok az kalır onlara ya
  • php_korsan
    03 Ekim 2019 09:15
    17 4
    Çarpı atan arkadaş yarın gözünün üstüne yumruğu yediğin zaman ne ilçe müdürün ne sendikan ne öğretmen arkadaşların yanında olmayacak önce vah vah diyecekler sonra zaten böyleydi bu deyip arkandan konuşacaklar.bunu yaz kenara.Biz yeni sistemle ipleri Velinin eline verdik zaten.Okullar yol geçen hanına döndü.Okul bir devlet kurumudur öğretmen devletin memurdur.
    Hakim karşısında ceza alması gerekir ne olursa olsun öğretmene el kaldırmak devlete el kaldirmaktir.
  • kadriye71
    03 Ekim 2019 08:15
    32 0
    Daha dün akşam bir velim aradı. Eli ayağı titriyormuş sinirden. 1. sınıfa giden oğluna sümüklü demişim. Halbuki hapşurdu, sümük eline yapıştı. Git sümüklerini temizle,ellerini yıka, gel dedim. Tüm akşamımı mahvetti. Velileri tepemize kim çıkardı, ona bakmak lazım...
  • delininbiri
    03 Ekim 2019 08:05
    6 7
    Tek yolu var. Tak ma ya cak sın.
    Hep poh poh oh oh diyeceksin.
  • BİRLEŞTİR-ME
    03 Ekim 2019 07:48
    12 2
    "Üğrenci Mirkizli İğitim" ==》Öğretmenin ve Öğretmenlik Mesleğinin hem toplumca hem de öğrencilerce ayaklara alınması demektir.

    Merkeze öğretmeninİ alacaksın!!!
    Sanki öğretmen merkezli olunca öğrencileri her manada Köle İsaura yapıyoruz.
  • airtor
    03 Ekim 2019 05:42
    12 0
    Bakanımız zil sesleri ile ilgilensin o daha önemli öğretmenlerin dayak yemesinden
  • muratoze40
    03 Ekim 2019 04:47
    20 0
    Bu olay bir doktora bir polise bir askere olsa tüm ülke ayağa kalkar bir öğretmene olunca münferit basit her zaman yaşana bilecek büyütmeye gerek olmayan bir olay oluyor. Verilen emeklere yazık
  • hayat_turkusu
    03 Ekim 2019 00:18
    10 0
    Kınaya kınaya kına yakarız artık...
  • php_korsan
    02 Ekim 2019 23:52
    5 9
    Hocam çiftçi şu an kalaşnikof silah alabiliyor bulundurup ruhsatlı arabada taşıyabilir.Öğretmen de kendini korumalı.
  • ssszmzh
    02 Ekim 2019 23:24
    18 0
    Hizmetiçi eğitimlerine "savunma sporları" eklemenin vakti geldi de geçiyor bile.
  • php_korsan
    02 Ekim 2019 23:13
    18 1
    Daha geçen gün oldu kınadık.Yine olacak dedik ve oldu.Benim evime yakın endüstri meslek lisesinin idarecisi öğrencisi tarafından öldürülmüştü.Adamın yuvası yıkıldı yine hiçbirşey olmadı.Kınıyoruz ah vah diyoruz geçiyoruz.Öğretmenlikte kitaplardan müfredattan çocuklardan evraklardan çok canımızı sıkan hep veliler.Artık bu olayları yargıya taşıma öğretmenin yanında olma zamanı gelmedi mi?Ben bakan olsam aslanlar gibi öğretmenimin yanına avukatlar verirdim.Ne demek ya öğretmene el kaldırmak.Doktorum karşısında, tapu memurunun karşısında, kadastro memurunun karşısında el pençe divan duruyorsun.
    Aynısı bana yapılsın 25 taneden sadece belki 1 tanesi seker
  • fatoş80
    02 Ekim 2019 23:05
    15 0
    Çoktan salıvermiştir polisler onları evde nasıl dövdük diye sohbet ediyorlardır caydırıcı cezalar gelmedikten sonra daha çok saldırıya uğrarız
  • rabia+52
    02 Ekim 2019 22:44
    12 1
    Geçmiş olsun.Yazık çok yazık.Allaha emanet yaşıyoruz artık...
  • smyi
    02 Ekim 2019 22:23
    27 0
    geçmiş olsun. artık öğretmenlik, yapılamayacak bir meslek haline geldi.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK