DYS'de Öğretmenlerle İlgili Bakanlık Çalışması

DYS BAKANLIK ÇALIŞMASI: 

1- Tüm öğretmenler kadrolu/sözleşmeli/ücretli DYS e aktarılmıştır. Bu aktarımlar MEBBİS üzerinden otomatik veri alarak gerçekleşmektedir.

2- Bir okul/kurumun müdürü artık DYS Yöneticisi olmuştur. Vekalet iş ve işlemleri okul/kurum müdürü tarafından yapılacaktır.

3- Okul Müdürü rolünün adı Müdür olarak değiştirilmiştir. Üzerinde iş olmayan tüm okul/kurum müdürlerinin rolü bugün itibariyle silinerek, Müdür olarak değiştirilmiştir. Üzerinde iş olan okul müdürlerinin de tüm işlerini kapatarak sonraki güne Müdür rolünü almaları gerekmektedir.

4- Öğretmenlerin DYS si Web DYS olaraktır. E-İmza gerekli değildir. Tüm yazılar Gözden Geçirme olarak gitmektedir. Sadece okul idarelerinin kurumlarına gelen yazıları öğretmenlerle DYS üzerinden paylaşması içindir. Kadrolu öğretmenler MEBBİS i üzerinden bağlanacaktır, ücretli öğretmenler E-Devlet girişi ile bağlanacaktır.

5- Okulunuza yeni başlayan bir öğretmen olduğunda ya da ayrılan bir öğretmen olduğunda sistem tarafından aynı günün gecesinde otomatik olarak eklenecek ya da silinecektir.

6- Bir öğretmen ayrıldığında ertesi gün DYS üzerinden silinmemiş ise öğretmenin MEBBİS görevlendirme/ders saati tamamlama vb. işlemleri henüz MEBBİS te yapılmamıştır. Yada MEBBİS kısmı tam ise üzerinde iş vardır. Öğretmenin bu işleri kapatması gerekmektedir.

7- Okulunuzda size ait olmayan öğretmen var ise ya da sizin öğretmeniniz okulunuzda görünmüyor ise ya da idarecilerle ilgili rollerde sorun var ise MEBBİS kayıtlarının güncellenmesi için İnsan Kaynakları Bölümü ile iletişime geçilecektir. 

8- Sürecin etkili ilerlemesi için İnsan Kaynakları Bölümünü sadece idarecilerinizin için ivedilikle arayınız. Öğretmenleriniz belirledikten sonra DYS üzerinden resmi yazı ile durumlarını bildiriniz.

9- Konu ile ilgili detay bilgilendirme, DYS Yönetici rolünün görevleri vb. için en kısa sürede okul/kurum müdürlerimizle online toplantı düzenlenecektir. Bilgi verilecektir.

10- Bugün itibariyle DYS Yöneticisi okul müdürleri/mdürler olduğu için, MEBBİS görevlendirme iş ve işlemleri İnsan Kaynakları tarafından yapıldığı için Bilgi İşlem Bölümünün konu ile ilgili yapacağı bir iş yoktur. 

11- Okulların e-okul kurum işlemleri raporlarındaki personel listesi raporundaki öğretmenleri kontrol etmeleri, okulda olmayan öğretmen varsa tespitini yapmaları ve İnsan Kaynakları Bölümüne yazmaları gerekmektedir.

12- Öğretmen aktarımları halihazırda devam etmektedir. Bugün DYS üzerinde sıklıkla değişiklik yaşanabilecektir.

 

haber@egitimhane.com

  • 10 16
  • 16 Eylül 2022 11:10 10.985
  • Aktif Haberler
  • losar
    20 Eylül 2022 16:12
    0 1
    android uygulaması var mı öğretmenler için acaba?
  • TRON
    20 Eylül 2022 07:23
    2 0
    DYS sistemine gündüz okuldan ve mobil telefondan erişilmiyor, gece geç saatlerde biraz bekleyerek giriş yapıp, belgelere bakabiliyoruz. Arkadaşlarımla aynı durumda.
  • kimyahatun
    19 Eylül 2022 15:35
    0 1
    Java indirmek gerekiyor dendi, indirdiğim playstoreden Java çalışmadı. Öneriniz var mı?
  • cmustafaengin
    16 Eylül 2022 21:58
    0 1
    Bu güzel olmuş. Bizlik bir durum yok da birçok okulda WhatsApp gruplarında saçma sapan bildirmeler vs olunca rahatsızlık oluyordu. Bir de mobil bildirim falan eklenir ise, öğretmenler olarak göz atarken de haberdar olup bakabiliriz.
  • cbci
    16 Eylül 2022 20:31
    0 1
    Bugün girdim baktım. Sistem açılmış çalışıyor
  • Oddo38
    16 Eylül 2022 20:31
    12 1
    Bir kere de bakanlıktan öğretmenine seyyanen zam haberi gelse.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK